Νότιγχαμ – Λίβερπουλ 0-1: Ο Ζότα χάρισε την πρόκριση, με δημιουργό τον Τσιμίκα (highlights)

Η Λίβερπουλ με γκολ του Ζότα στο 78’, μετά την ασίστ του Τσιμίκα με το δεξί, επικράτησε 1-0 της Νότιγχαμ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του FA Cup όπου και θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι. Στο γήπεδο ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Νότιγχαμ – Λίβερπουλ 0-1: Ο Ζότα χάρισε την πρόκριση, με δημιουργό τον Τσιμίκα (highlights)

Η Νότιγχαμ υπό το βλέμμα του Βαγγέλη Μαρινάκη, έβαλε δύσκολα στη Λίβερπουλ αλλά λύγισε με το γκολ του Ζότα στο 78ο λεπτό μετά την έξοχη σέντρα του Κώστα Τσιμίκα με το δεξί.

Έτσι η ομάδα του μεγάλου λιμανιού πέρασε στα ημιτελικά του Αγγλικού Κυπέλλου, όπου και θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι, λίγες μόλις ημέρες μετά και τον αγώνα για το πρωτάθλημα!

Το ματς είχε ρυθμό από το ξεκίνημα με τη Νότιγχαμ φυσικά να αμύνεται αλλά να έχει και καλές στιγμές, απέναντι στη Λίβερπουλ που είχε αλλαγές στο αρχικό σχήμα (έμειναν εκτός ενδεκάδας οι Σαλάχ, Μανέ, Ντίας, Χέντερσον, Τιάγκο, Ρόμπερτσον, ο τραυματίας Άρνολντ) και στο βασικό σχήμα τον Τσιμίκα, ο οποίος είχε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή. Βέβαια την καλύτερη στιγμή την είχε ο Φιρμίνο, ο οποίος σε ανεπανάληπτο τετ α τετ δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη, με τη Νότιγχαμ να κρατάει μάλιστα σχετικά πιο εύκολα, γεγονός που ανάγκασε τον Κλοπ να κάνει τέσσερις αλλαγές στο 64’ με Ντίας, Χέντερσον, Τιάγκο και Μιναμίνο να περνάνε στο παιχνίδι.

Βέβαια στο 77’ η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν της Νότιγχαμ με τον Ζινκερνάγκελ να πλασάρει άουτ σε αντεπίθεση των γηπεδούχων. Στο επόμενο λεπτό (78') ο Τσιμίκας έκανε ωραία ενέργεια, σέντραρε με το δεξί και ο Ζότα στο δεύτερο δοκάρι ακούμπησε την μπάλα…μαγικά με το δεξί του πόδι και έγραψε το 0-1. Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο τέταρτο μαζί με τις καθυστερήσεις, προσπάθησαν να στείλουν το ματς στην παράταση αλλά το γκολ δεν ήρθε και έτσι η Λίβερπουλ θα πάει να... βρει τη Σίτι σε έναν σπουδαίο ημιτελικό.

Τα προημιτελικά του Αγγλικού Κυπέλλου

Σάββατο 19/03

Μίντλεσμπρο - Τσέλσι 0-2

(15' Λουκάκου, 31' Ζίγιετς)

Κυριακή 20/03

Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον 4-0

(25' Γκουέχι, 41' Ματέτα, 79' Ζαχά, 87' Χιουζ)

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-4

(45’+2’ Λαπόρτ αυτογκόλ – 12’ Στέρλινγκ, 62’ πέναλτι Ντε Μπρόινε, 75’ Φόντεν, 78’ Μάχρεζ)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λίβερπουλ 0-1

(78’ Ζότα)