Premier League: Ο Χάβερτς «λύτρωσε» την Τσέλσι, «βυθίζεται» η Έβερτον

Η Τσέλσι με γκολ του Χάβερτς στο 90’ κέρδισε 1-0 τη Νιουκάστλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ η Γουλβς επιβλήθηκε 1-0 της Έβερτον που κινδυνεύει με υποβιβασμό. Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Premier League: Ο Χάβερτς «λύτρωσε» την Τσέλσι, «βυθίζεται» η Έβερτον

Με τον Κάι Χάβερτς να σκοράρει στο 90’ η Τσέλσι «λύγισε» τη Νιουκάστλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και πήρε το τρίποντο στην 29η αγωνιστική της Premier League που της επέτρεψε να απομακρυνθεί από τους διώκτες της στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι «μπλε», λίγο πριν τη ρεβάνς της Τετάρτης (16/3) με αντίπαλο τη Λιλ στη Γαλλία για τους «16» του Champions League, κέρδισαν 1-0 τις «καρακάξες» και έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί 10 αγώνων της αντιπάλου τους στο πρωτάθλημα.

Πέραν αυτών, η Γουέστ Χαμ επιβλήθηκε 2-1 της Άστον Βίλα στην αγγλική πρωτεύουσα και παρέμεινε στο «κόλπο» της διεκδίκησης μιας θέσης στην κατηγορία που οδηγεί στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Σημειώνεται επίσης, πως το πρώτο γκολ των «σφυριών» στο παιχνίδι πέτυχε στο 70’ ο Ουκρανός Αντρέι Γιαρμολένκο, ο οποίος μάλιστα μετά το τέρμα που σημείωσε δάκρυσε, λόγω του πολέμου στη χώρα του.

Αντίθετα, η Έβερτον δεν κατάφερε να βάλει τέλος στον αγωνιστικό της κατήφορο και γνώρισε μία ακόμα ήττα που τη βάζει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες στη μάχη που δίνει για παραμονή.

Τα «ζαχαρωτά», που μετρούν μόλις μία νίκη στα 11 τελευταία τους παιχνίδια στην Premier League, έχασαν 1-0 από τη Γουλβς και ισοβαθμούν πλέον με την Γουότφορντ, που βρίσκεται μία θέση κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η τελευταία πανηγύρισε «χρυσό» τρίποντο με 2-1 επί της Σαουθάμπτον στο «Σεν Μέρις» και πήρε μία τεράστια βαθμολογική «ανάσα» ενόψει της συνέχειας.

Τέλος, στον «πάτο» της βαθμολογίας παραμένει η Νόριτς, η οποία οδεύει ολοταχώς προς την Championship. Τα «καναρίνια» έχασαν 2-1 από τη Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ» και συμπλήρωσαν έξι συνεχόμενες ήττες. Τα «παγώνια» με τη σειρά τους, εξασφάλισαν το πρώτο τους τρίποντο μετά από έξι σερί ήττες στον θεσμό και απομακρύνθηκαν από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Στο συγκεκριμένο ματς η Νόριτς κατάφερε να ισοφαρίσει στο 91' σε 1-1 με τον ΜακΛιν, αλλά στο 94' η Λιντς πέτυχε το 2-1 με τον Γκέλχαρντ που της χάρισε τη μεγάλη νίκη.

Το προφίλ της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο 12 Μαρτίου:

Μπράιτον – Λίβερπουλ 0-2

(19' Ντίας, 61' Σαλάχ πέναλτι)

Μπρέντφορντ – Μπέρνλι 2-0

(Τόνει 85', 90΄+2΄(Πέναλτι))

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 3-2

(Ρονάλντο 12΄, 38΄, 81΄ - Κέιν (Πέναλτι) 35΄, Μαγκουάϊρ 72’)

Κυριακή 13 Μαρτίου

Τσέλσι – Νιουκάστλ 1-0

(90’ Χάβερτς)

Έβερτον – Γουλβς 0-1

(49’ Κόαντι)

Λιντς – Νόριτς 2-1

(14’ Ροντρίγκο, 94' Γκέλχαρντ - 91' ΜακΛιν)

Σαουθάμπτον – Γουότφορντ 1-2

(45’ Ελγιουνουσί – 14’ και 34’ Κούτσο Ερνάντες)

Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα 2-1

(70’ Γιαρμολένκο, 82’ Φόρναλς - 90' Ράμσεϊ)

18.30: Άρσεναλ – Λέστερ

Δευτέρα 14 Μαρτίου:

22.00: Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ