Έλτσε - Μπαρτσελόνα 1-2: Με ανατροπή η 3η σερί νίκη των τρίτων Καταλανών!

H Mπαρτσελόνα βρέθηκε να χάνει, κόντρα στη ροή του αγώνα, με 1-0, στο Έλτσε, αλλά με δύο γκολ στην επανάληψη επικράτησε 2-1 πέτυχε την τρίτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα (και 4η συνολικά) ανεβαίνοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας!

Έλτσε - Μπαρτσελόνα 1-2: Με ανατροπή η 3η σερί νίκη των τρίτων Καταλανών!

H Μπαρτσελόνα δεν είχε καταφέρει να κάνει σερί τριών νικών στην τρέχουσα La Liga και τα κατάφερε στο Έλτσε κόντρα στην τοπική ομάδα παρότι βρέθηκε να χάνει 1-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Η ομάδα του Τσάβι αντέδρασε στην επανάληψη νικώντας 2-1 και έτσι εν αναμονή του βραδινού αγώνα της Ρεάλ Μπέτις ανέβηκε τρίτη στην βαθμολογία.

Οι Καταλανοί δεν ήταν τόσο εντυπωσιακοί και αποτελεσματικοί όσο στα τρία προηγούμενα ματς τους (Βαλένθια, Νάπολι, Αθλέτικ Μπιλμπάο) όπου είχαν επικρατήσει με τεσσάρες κι η ευθύνη ήταν κυρίως των γηπεδούχων που έπαιξαν οργανωμένα πίσω από την μπάλα.

Στην μοναδική ευκαιρία που βρήκαν οι φιλοξενούμενοι ο Μπαντία σταμάτησε πλασέ του Ντεμπελέ και στην επαναφορά, πάνω στη γραμμή, ο Γκονζάλες απέτρεψε το 0-1 σε πλασέ του Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Ο Ολλανδός είχε ένα ακόμη τετ α τετ χαμένο και κόντρα στη ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με διαγώνιο σουτ του Φιντέλ μετά από ασίστ του... Πέδρι (44')!

Στην επανάληψη δύο αλλαγές του Τσάβι έδωσαν την νίκη.

Πρώτα ο Φεράν Τόρες με προβολή αξιοποίησε ασίστ του Άλμπα μετά από προσπάθεια του Ντεμπελέ (60') και αφού ο σκόρερ έχασε τα ...άχαστα το 1-2 έκανε στο 84' ο νεοεισελθών Ντεπάι που πήρε το πέναλτι (μέσω VAR) από ανόητο χέρι του Μπαραγκάν.

Ήταν το 10ο γκολ στο πρωτάθλημα του (πρώτου σκόρερ των «μπλαουγκράνα») Ολλανδού!

Ως το φινάλε οι γηπεδούχοι ζήτησαν κι εκείνοι πέναλτι για χέρι του Άλμπα αλλά η διαιτητική ομάδα έκρινε ότι ήταν σε φυσιολογική θέση κι η Έλτσε γνώρισε 2η σερί ήττα.

Το προφίλ της 27ης αγωνιστικής

Σάββατο 5/3

Οσασούνα - Βιγιαρεάλ 1-0

63' Αβίλα

Εσπανιόλ - Χετάφε 2-0

17' Καμπρέρα, 27' αυτ. Καμπάκο

Βαλένθια - Γρανάδα 3-1

48' Γκουέδες, 51' Γκόμες, 62' πεν. Σόλερ - 56' αυτ. Ντομενέκ

Ρεάλ Μαδρίτης - Ρεάλ Σοσιεδάδ 4-1

40' Καμαβινγκά, 43' Μόντριτς, 76' πεν. Μπενζεμά, 79' Ασένσιο - 10' πεν. Ιαρθάμπαλ

Κυριακή 6/3

Κάντιθ-Ράγιο Βαγιεκάνο 2-0
(55' Αλκαράθ, 63' Ιντρίσι)

Έλτσε-Μπαρτσελόνα 1-2
(44' Φιντέλ - 60' Φεράν Τόρες, 84' (πεν.) Ντεπάι)

19:30 Θέλτα-Μαγιόρκα

22:00 Μπέτις-Ατλέτικο Μαδρίτης

Δευτέρα 7/3

22:00 Μπιλμπάο-Λεβάντε

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ