Premier League: Δεν παραδίνεται η Λίβερπουλ, 3-1 την Πάλας και στο -9 από την κορυφή (highlights)

Η Λίβερπουλ έφυγε με το τρίποντο (1-3) από το Λονδίνο κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας και με ματς λιγότερο μείωσε στο -9 την διαφορά της από την πρωτοπόρο της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι. «Γκέλες» για Άρσεναλ και Λέστερ κόντρα σε Μπέρνλι (0-0) και Μπράιτον (1-1) αντίστοιχα. Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Premier League: Δεν παραδίνεται η Λίβερπουλ,  3-1 την Πάλας και στο -9 από την κορυφή (highlights)

Στη μάχη της διεκδίκησης του φετινού τίτλου στην Premier League παρέμεινε η Λίβερπουλ και αναπτέρωσε τις ελπίδες της ενόψει της συνέχειας στον θεσμό. Οι «κόκκινοι» έφυγαν με το «διπλό» από το «Σέλχαρστ Παρκ» του Λονδίνου επικρατώντας 3-1 της Κρίσταλ Πάλας για την 23η αγωνιστική και με ματς λιγότερο μείωσαν πλέον στο -9 την διαφορά τους από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, 15 «στροφές» πριν το φινάλε στην κατηγορία.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι κόντρα στους «αετούς» και πέτυχε δύο γκολ από το πρώτο κιόλας μισάωρο της συνάντησης, με τα τέρματα των Φαν Ντάικ (8’) και Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (32’) από ισάριθμες ασίστ του Άντριου Ρόμπερτσον (σ. στον πάγκο έμεινε ο Κώστας Τσιμίκας). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη.

Οι λονδρέζοι ανέβασαν την απόδοσή τους κι αφού φλέρταραν σε αρκετές περιπτώσεις με το γκολ, τελικά μείωσαν στο 55’ σε εξαιρετική αντεπίθεση με τον Εντουάρ (1-2). Το τέρμα αυτό αναπτέρωσε το ηθικό των γηπεδούχων που έψαχναν και την ισοφάριση. Η Λίβερπουλ «φλέρταρε» με τη γκέλα στο Λονδίνο, αλλά ο Άλισον με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις αποσόβησε τους κινδύνους.

Τελικά, στο 89’ με τη βοήθεια και του VAR ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για ανατροπή του Ζότα από τον Γκουάιτα και ο Φαμπίνιο έγραψε το τελικό 1-3 που «σφράγισε» το τρίποντο για τους «κόκκινους».

Η Άρσεναλ έχασε πολύτιμους πόντους στον αγώνα της κόντρα στην «ουραγό» Μπέρνλι και πέταξε την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Οι «κανονιέρηδες» έμειναν στο 0-0 με την αντίπαλό τους, η οποία με τον βαθμό αυτό συνεχίζει να ελπίζει για παραμονή. Τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δευτέρου ημιχρόνου η Άρσεναλ πίεζε για το πολυπόθητο γκολ, αλλά εκ του αποτελέσματος οι επιθετικές της προσπάθειες πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Πέραν αυτών, η Λέστερ απέτυχε να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την ήττα από την Τότεναμ (2-3) και παραμένει χωρίς τρίποντο στην έδρα της μέσα στο 2022. Οι «αλεπούδες» αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Μπράιτον, η οποία ισοφάρισε στο 82’ με τον Γουέλμπεκ.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής
Παρασκευή 21/1
Γουότφορντ-Νόριτς 0-3
(51’, 74’ Σάρτζεντ - 90’+2’ αυτ. Κούτσκα)

Σάββατο 22/1
Έβερτον-Άστον Βίλα 0-1
(45’+3’ Μπουέντια)

Λιντς-Νιούκαστλ 0-1
(79' Σέλβεϊ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ 1-0
(90+3' Ράσφορντ)

Μπρέντφορντ-Γουλβς 1-2
(71΄Τόνεϊ - 48' Μουτίνιο, 78΄Νέβες

Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(7΄Γουόκερ Πίτερς - 65΄Λαπόρτ)

Κυριακή 23/1

Άρσεναλ-Μπέρνλι 0-0

Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ 1-3
(55’ Εδουάρδ – 8’ Φαν Ντάικ, 32’ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, 89’ πέν. Φαμπίνιο)

Λέστερ-Μπράιτον 1-1
(46’ Ντακά – 82’ Γουέμπλεκ)

Τσέλσι-Τότεναμ (18:30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ