Γερμανία: Οριστική διακοπή στο Ντούισμπουργκ - Όσναμπρικ λόγω ρατσιστικής επίθεσης

Ο αγώνας της Γ' κατηγορίας της Γερμανίας Ντούισμπουργκ - Όσναμπρικ διεκόπη οριστικά εξαιτίας ρατσιστικής επίθεσης σε παίκτη των φιλοξενούμενων.

Γερμανία: Οριστική διακοπή στο Ντούισμπουργκ - Όσναμπρικ λόγω ρατσιστικής επίθεσης

Ένα άσχημα περιστατικό έλαβε χώρα στο Ντούισμπουργκ - Όσναμπρικ για την 20η αγωνιστική της Γ' κατηγορίας της Γερμανίας. Ο διαιτητής Νίκολας Βίντερ διέκοψε το παιχνίδι, αφού σύμφωνα με τους φιλοξενούμενους, οπαδοί των γηπεδούχων επιτέθηκαν ρατσιστικά στον Άαρον Οπόκου.

«Η Όσναμπρικ είχε κερδίσει ένα κόρνερ. Όταν ο παίκτης που θα πήγαινε να εκτελέσει πλησίασε το κόρνερ, ακούστηκαν ήχοι μαϊμούς από την κερκίδα. Το διαπίστωσε αμέσως, το ίδιο και ο βοηθός. Ήταν μία ευαίσθητη περίπτωση και δράσαμε άμεσα. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω, αλλά ήταν σε σοκ», δήλωσε ο διαιτητής για περισατικό.

Η Όσναμπρικ καταδίκασε και αυτή το γεγονός: «Επιτέθηκαν ρατσιστικά στον Οπόκου. Είναι απαράδεκτο. Ναζί έξω». Η Ντούισμπουργκ στάθηκε στο πλευρό των φιλοξενούμενων: «Αισθανόμαστε ντροπή. Ελπίζουμε να είναι η τελευταία προειδοποίηση. Πρέπει να σεβόμαστε τους πάντες γι' αυτό που είναι».