Μπαρτσελόνα: Η απόλυση του Κούμαν θα κοστίσει 12 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El País», η απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν από την Μπαρτσελόνα θα κοστίσει στους «μπλαουγκράνα» περίπου 12 εκατ. ευρώ.

Μπαρτσελόνα: Η απόλυση του Κούμαν θα κοστίσει 12 εκατ. ευρώ!

Η Μπαρτσελόνα σχεδόν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (28/10, 01:15) ανακοίνωσε και επίσημα την απόλυση του Ρόναλντ Κούμαν από την τεχνική ηγεσία, μετά και την ήττα της ομάδας από την Ράγιο Βαγιεκάνο.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El País», η απομάκρυνση αυτή θα κοστίσει στη Μπαρτσελόνα 12 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο δεν είναιν υποχρεωμένη να τα πληρώσει τη στιγμή της απόλυσης, αλλά στο τέλος της σεζόν.

Το συμβόλαιο του Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος «έσπασε τη» συμφωνία του με την ολλανδική ομοσπονδία, αφήνοντας την εθνική ομάδα, για να μετακομίσει στη Βαρκελώνη, προέβλεπε ετήσιες αποδοχές 7 εκατ. ευρώ. Οι Καταλανοί έχουν πλέον το 4% του ορίου αποδοχών της, δηλαδή περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, για να προσλάβουν νέο προπονητή και τους συνεργάτες του.

Εκλεκτός για αν διαδεχθεί τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, είναι ο Τσάβι, που περιμένει να οριστικοποιήσει την αποχώρησή του από την Αλ-Σαάντ του Κατάρ.

Ήδη κοντά στην Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2019-20, όταν ο Έρικ Αμπιντάλ, τότε τεχνικός γραμματέας, ταξίδεψε στη Ντόχα με τον Όσκαρ Γκράου, διευθύνοντα σύμβουλο του συλλόγου, για να προσπαθήσουν να αποσπάσουν την υπογραφή του, κάτι που δεν συνέβη.

Ο Σέρχι Μπαρχουάν, προπονητής της δεύτερης ομάδας της Μπαρτσελόνα, θα είναι πιθανότατα ο προσωρινός προπονητής στα παιχνίδια με Αλαβές, Ντιναμό Κιέβου και Θέλτα.