Premier League: Η μάχη του αγγλικού θρόνου και τα μεγάλα φαβορί

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ είναι τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι να φιλοδοξούν να μπουν σφήνα στη διεκδίκηση του τροπαίου.

Premier League: Η μάχη του αγγλικού θρόνου και τα μεγάλα φαβορί

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Premier League. Μόλις στα τέλη του περασμένου Μάη έπεσε η αυλαία της προηγούμενης σεζόν και πλέον από αύριο οι είκοσι μονομάχοι επιστρέφουν στον μαραθώνιο 38 αγωνιστικών με «γαρνιτούρα» το Κύπελλο, το Λιγκ Καπ και φυσικά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Premier League: Η φετινή μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και την παραμονή

Σε αντίθεση με την περασμένη περίοδο, το ευχάριστο είναι η επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα για τις αναμετρήσεις του θεσμού. Αν και πέρσι έμειναν μακριά από τις αγαπημένες τους κερκίδες στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού, πλέον θα γυρίσουν στις θέσεις τους (υπό τους νέους βέβαια περιορισμούς που ορίζει το ιατρικό πρωτόκολλο) και θα δώσουν εκ νέου τον δικό τους ρυθμό στην προσπάθεια που θα καταβάλουν οι ομάδες τους για την επίτευξη των στόχων τους.

Premier League: Οι Έλληνες των αγγλικών «σαλονιών»

Παράλληλα, το αγωνιστικό πρόγραμμα θα είναι πιο… ευέλικτο σε σχέση με πέρσι, αφού ως γνωστόν η προηγούμενη σεζόν είχε ξεκινήσει στα μέσα του Σεπτέμβρη και ολοκληρώθηκε τον Μάη (λόγω και των αναμετρήσεων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος), με αποτέλεσμα οι αναμετρήσεις να συμπτυχθούν και οι ποδοσφαιριστές να δώσουν συνεχόμενες αναμετρήσεις, που αναμφισβήτητα έπαιξε ρόλο στην προσπάθεια των συλλόγων για τη διεκδίκηση του τίτλου, των ευρωπαϊκών θέσεων αλλά και της παραμονής.

Premier League: Το πάρε - δώσε των 20 «μονομάχων»

Το παιχνίδι του "στέμματος"

Η Μάντσεστερ Σίτι, που τον περασμένο Μάη στέφθηκε για έβδομη φορά στην Ιστορία της πρωταθλήτρια Αγγλίας, αποτελεί και πάλι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα με ένα εντυπωσιακό σερί στο δεύτερο μισό της προηγούμενης σεζόν δεν άφησαν περιθώρια στους υπόλοιπους διεκδικητές και πλέον θέλουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους και να κάνουν το «2 στα 2», κάτι που είχαν καταφέρει και τη διετία 2017-19.

Η αποχώρηση του Σέρχιο Αγκουέρο αποδυνάμωσε την επίθεση των πρωταθλητών. Παρ’ όλα αυτά οι «γαλάζιοι» ενισχύθηκαν με τον Τζακ Γκρίλις και δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμα τις ελπίδες τους για την απόκτηση και του Χάρι Κέιν από την Τότεναμ πριν από την εκπνοή της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Η Λίβερπουλ με τη σειρά της φιλοδοξεί να κόψει την… όρεξη της Σίτι. Μπορεί την περασμένη σεζόν να κινδύνεψε να μείνει ακόμα και εκτός τετράδας στη βαθμολογία, ωστόσο πλέον οι «κόκκινοι» επιστρέφουν δριμύτεροι, πιο φρέσκοι και με στόχο να «γκρεμίσουν» τους «πολίτες» από τον θρόνο τους. Ο Ιμπραϊμά Κονατέ από τη Λειψία ενίσχυσε την αμυντική τους γραμμή, ωστόσο η μεγάλη «μεταγραφή» για τον σύλλογο ακούει στην επιστροφή του Ολλανδού στόπερ Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ο οποίος είχε χάσει την περσινή περίοδο λόγω του σοβαρού τραυματισμού του. Σημαντική απώλεια για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ η αποχώρηση του Βαϊνάλντουμ, που έμεινε ελεύθερος και μετακόμισε στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Τα μεγάλα ερωτήματα

Σίτι και Λίβερπουλ δεν θα «παίξουν» μόνες τους για τη διεκδίκηση του τίτλου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που την περασμένη σεζόν τερμάτισε δεύτερη στην κατάταξη, θα επιδιώξει πλέον να κάνει το βήμα παραπάνω και η νέα σεζόν πιθανότατα να είναι και η τελευταία ευκαιρία του προπονητή Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ για να πάρει τον τίτλο στο «Ολντ Τράφορντ» για πρώτη φορά μετά το 2013, όταν στον πάγκο βρισκόταν ακόμα ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ενισχύθηκαν σημαντικά αυτό το καλοκαίρι. Κι όχι μόνο με τον ταλαντούχο Τζέιντον Σάντσο για τα άκρα της επίθεσης αλλά και με τον Ραφαέλ Βαράν, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα και θα αποτελέσει με τον Χάρι Μαγκουάιρ το νέο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ενδιαφέρον θα έχει επίσης στον σύλλογο η μάχη του Ντε Χέα με τον Χέντερσον για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα, όπως επίσης και η πορεία της ομάδας στις εντός έδρας αναμετρήσεις που την περασμένη σεζόν απώλεσε πολύτιμους πόντους στη μάχη για τον τίτλο.

Παράλληλα, στη μάχη για το τρόπαιο βρίσκεται και η Τσέλσι, που παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη από τον περασμένο Γενάρη, όταν ο Τόμας Τούχελ αντικατέστησε τον Φρανκ Λάμπαρντ στην τεχνική ηγεσία. Υπό τις οδηγίες του Γερμανού οι «μπλε» όχι μόνο εξασφάλισαν μια θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και το εισιτήριο για τη συμμετοχή τους στο Champions League αλλά παράλληλα στέφθηκαν και πρωταθλητές Ευρώπης νικώντας τη Μάντσεστερ Σίτι (1-0) στον τελικό του Πόρτο.

Η επιθετική γραμμή των Λονδρέζων ενισχύεται με τον Ρομέλου Λουκάκου και στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ευρώπης οι απαιτήσεις πλέον έχουν ανέβει για το νέο πρωτάθλημα. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν ο Τούχελ θα δικαιώσει τις προσδοκίες.