Αργεντινή - Βραζιλία: Το απόλυτο ντέρμπι στον τελικό του Copa America

Ο σπουδαίος τελικός του Copa America ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Βραζιλία διεξάγεται τα ξημερώματα της Κυριακής (11/7, 03.00) στο Μαρακανά του Ρίο Ντε Τζανέιρο. 

Αργεντινή - Βραζιλία: Το απόλυτο ντέρμπι στον τελικό του Copa America

Η αυλαία του Copa America 2021 πέφτει τα ξημερώματα της Κυριακής (11/7, 03.00) στο Μαρακανά του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Και μάλιστα με τον πιο ιδανικό τρόπο αφού στον τελικό διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι πιο σπουδαίες ομάδες της Νότιας Αμερικής, Αργεντινή και Βραζιλία, με φόντο το τρόπαιο της διοργάνωσης.

Copa America: Οι αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών για τον τελικό Αργεντινή-Βραζιλία

Η «Αλμπισελέστε» στη φάση των ομίλων ήρθε ισόπαλη στην πρεμιέρα με τη Χιλή και στη συνέχεια πέτυχε τρεις σερί νίκες κόντρα σε Ουρουγουάη, Παραγουάη και Βολιβία. Στα νόκ άουτ παιχνίδια δεν είχε πρόβλημα κόντρα στον Ισημερινό ενώ για να προκριθεί στον τελικό έπρεπε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες να γίνει ήρωας στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Κολομβία.

Copa America: Ο τελικός Βραζιλία - Αργεντινή, το κανάλι, η ώρα, ποιος περιγράφει

Χωρίς ήττα πάει στο Μαρακανά και η οικοδέσποινα, Βραζιλία. Τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς κόντρα σε Περού, Βενεζουέλα και Κολομβία ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Ισημερινό. Στον προημιτελικό ξεπέρασε το εμπόδιο της Χιλής και στην ημιτελική φάση έκανε το ίδιο απέναντι στο Περού.

Σπουδαίο τουρνουά από τον Λιονέλ Μέσι που έχει πάρει απ' το χέρι την Αργεντινή. Ο «Πούλγκα» έχει σκοράρει 4 φορές ενώ έχει μοιράσει και 5 ασίστ και δείχνει αποφασισμένος να σηκώσει την πρώτη του κούπα με το εθνόσημο στο στήθος. Απέναντι του θα βρει τον Νεϊμάρ ο οποίος φιλοδοξεί να οδηγεί τη «Σελεσάο» στην κορυφή και μάλιστα εντός έδρας.

Μάλιστα, το μεγάλο ντέρμπι θα διεξαχθεί υπό την παρουσία κόσμου. Μετά από μεγάλη προσπάθεια της CONMEBOL και της ομοσπονδίας της Βραζιλίας, το υγειονομικό του Ρίο Ντε Τζανέιρο αποφάσισε να πει το «ναι», δίνοντας τη δυνατότητα στη διοίκηση του Μαρακανά να φιλοξενήσει το 10% της χωρητικότητας στον τελικό.

Έτσι, αναμένεται να δώσουν το «παρών» σχεδόν 4.400 φίλαθλοι (2.200 Βραζιλιάνοι, 2.200 Αργεντίνοι), οι οποίοι ωστόσο θα πρέπει είτε να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, είτε να έχουν κάνει τεστ κορονοϊού, ώστε να μπορούν να μπουν στο γήπεδο.