Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Μαρσέλο αρχηγός - Μη Ισπανός για πρώτη φορά από το 1904

Ο 33χρονος Βραζιλιάνος Μαρσέλο θα γίνει ο πρώτος μη Ισπανός παίκτης αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από 117 χρόνια. Ο προηγούμενος ήταν από τη Γουατεμάλα.

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Μαρσέλο αρχηγός - Μη Ισπανός για πρώτη φορά από το 1904

Οριστικό είναι πλέον το «διαζύγιο» ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Σέρχιο Ράμος, έπειτα από 16 χρόνια κοινής πορείας. Όπως ανακοίνωσαν οι Μαδριλένοι χθες ο εμβληματικός αρχηγός των «μερένχες» θα αποχωρήσει από το σύλλογο στις 30 Ιουνίου, όταν και λήγει το συμβόλαιό του, το οποίο δεν θα ανανεωθεί, παρά τις διαπραγματεύσεις τριών μηνών.

Η στιγμή που η Μαδρίτη λάτρεψε και μίσησε τον Σέρχιο Ράμος (vid)

Με την αποχώρηση του Ράμος το περιβραχιόνιο του αρχηγού αναμένεται να καταλήξει σε μπράτσο μη Ισπάνου για πρώτη φορά από το 1904! Σύμφωνα με την αθλητική εφημερίδα της Μαδρίτης «Marca», την επόμενη σεζόν πρώτος αρχηγός της «βασίλισσας» θα είναι ο Βραζιλιάνος Μαρσέλο.

Ο 33χρονος αριστερός μπακ θα γίνει έτσι ο πρώτος μη Ισπανός παίκτης που έγινε πρώτος αρχηγός του μαδριλένικου συνόλου, μετά από 117 χρόνια! Ο τελευταίος ξένος αρχηγός της Ρεάλ ήταν τότε ο Φεντερίκο Ρεβιέρτο από τη Γουατεμάλα. Ο Μαρσέλο αγωνίζεται στη Ρεάλ από το καλοκαίρι του 2007, όταν αποκτήθηκε από τη Φλουμινένσε έναντι 6.5 εκατομμυρίων ευρώ.