Ανακοίνωση της UEFA για τη European Super League: «Ενωμένοι να το αποτρέψουμε»

Η UEFA αντέδρασε με επίσημη ανακοίνωση της στις προθέσεις ευρωπαϊκών συλλόγων να δημιουργήσουν μία κλειστή Super League και προανήγγειλε κυρώσεις.

Ανακοίνωση της UEFA για τη  European Super League: «Ενωμένοι να το αποτρέψουμε»

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού η φημολογία είναι πιο έντονη από ποτέ ότι μεγάλα κλαμπ της Ηπείρου μας είναι έτοιμα ακόμη κι εντός της ημέρας να ανακοινώσουν τη δημιουργία της Super League European. Και όλα αυτά μία ημέρα πριν η UEFA επικυρώσει το format του νέου Champions League.

Ανακοινώνουν την κλειστή Super League!

Η αντίδραση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ήταν άμεση, αφού εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή αυτό που ετοιμάζουν οι πέντε αγγλικές ομάδες, ισπανικές και ιταλικές. «Η UEFA, η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η Πρέμιερ Λιγκ, η ισπανική ομοσπονδία, η La Liga, η ιταλική ομοσπονδία και η Serie A ενημερωθήκαμε ότι μερικοί αγγλικοί, ισπανικοί και ιταλικοί σύλλογοι ενδέχεται να ανακοινώσουν ότι δημιούργησαν ένα κλειστό το λεγόμενο Super League.

Αντιδράσεις οπαδών 17 συλλόγων για το νέο Champions League

Εάν συμβεί αυτό εμείς, η UEFA, οι αρμόδιες ομοσπονδίες, οι λίγκες και η FIFA θα παραμείνουμε ενωμένοι στις προσπάθειες για ενός κυνικού έργου που βασίζεται στο συμφέρον μερικών συλλόγων σε μια εποχή που η κοινωνία χρειάζεται αλληλεγγύη. Θα εξετάσουμε όλα τα μέτρα που έχουμε στη διάθεση μας σε όλα τα επίπεδα, τόσο δικαστικά όσο και αθλητικά προκειμένου να αποφευχθεί αυτό. Το ποδόσφαιρο βασίζεται σε ανοιχτούς αγώνες και δεν μπορεί να υπάρχει άλλος τρόπος. Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η FIFA θα απαγορευτεί στους ενδιαφερόμενους συλλόγους να παίξουν σε άλλη διοργάνωση, εγχώρια, παγκόσμια ή ευρωπαϊκή και στους παίκτες θα απαγορευτεί να εκπροσωπούν τις εθνικές τους ομάδες.

Ευχαριστούμε τους συλλόγους άλλων χωρών και ειδικά γαλλικούς και γερμανικούς που αρνήθηκαν να εγγραφούν σε αυτό. Καλούμε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου να συμμετάσχουν στην καταπολέμηση ενός τέτοιου έργου, εάν πρόκειται να ανακοινωθεί. Αυτό το προσωπικό συμφέρον συνεχίζεται για πολύ καιρό. Αρκετά», αναφέρει η UEFA.