Ανακοινώνουν την κλειστή Super League!

Τα μεγάλα κλαμπ είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε επίσημη ανακοίνωση όσον αφορά στη δημιουργία κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας.

Ανακοινώνουν την κλειστή Super League!

Σε τεντωμένο σχοινί φαίνεται πως βαδίζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η UEFA είναι έτοιμη να ανακοινώσει το νέο format του Champions League με τις 36 ομάδες στους ομίλους και τον διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής που θα εφαρμοστεί από το 2024.

Την ίδια ώρα, όμως, πολλά ευρωπαϊκά Μέσα κάνουν λόγο πως οι μεγάλοι σύλλογοι προετοιμάζονται για τη δημιουργία κλειστής ευρωπαϊκής Λίγκας. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ είναι πια θέμα ημερών ή και ωρών να ανακοινωθεί επίσημα η ίδρυση κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας. Σε αυτό το εγχείρημα πρωτοστατεί η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Φημολογείται, μάλιστα ότι από την Premier League έχουν ήδη συμφωνήσει πέντε μεγάλα κλαμπ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ, η Τσέλσι και η Τότεναμ. Υπέρ αυτής της προσπάθειας φέρεται πως είναι η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης από την Ισπανία.

Δεν είναι κάτι απλό αυτό που επιχειρούν τα μεγάλα κλαμπ, αφού καταβάλουν προσπάθεια να πείσουν τις ομάδες πως θα δημιουργήσουν μία λίγκα, η οποία θα τους εξασφαλίζει καλύτερους οικονομικούς όρους και απλά θα αντικαταστήσει το Champions League.

Για όλες αυτές τις κινήσεις φυσικά είναι ενήμερη η UEFA, η οποία εξετάζει να πάρει μέτρα. Φημολογείται πως στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχουν στο μυαλό τους ακόμη και οικονομικό περιορισμό, αλλά και αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τις ομάδες που έχουν συμφωνήσει με αυτό το εγχείρημα. Είναι ολοφάνερο, πάντως ότι οι εξελίξεις τρέχουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Πάντως η UEFA φαίνεται πως έχει βρει από το… πουθενά έναν σύμμαχο σε όλο αυτό. Η FIFA έχει προειδοποιήσει ότι όποιος συμμετέχει σε αυτό το εγχείρημα δεν θα μπορεί η εθνική ομάδα να εμφανιστεί στο Μουντιάλ. Να σημειώσουμε ακόμη ότι από τη Γερμανία και τη Γαλλία δεν υπάρχουν, προς το παρόν, σύλλογοι που να έχουν υπογράψει, ενώ λέγεται ότι και τρεις ομάδες από την Ιταλία έχουν συμφωνήσει.