Αντιδράσεις οπαδών 17 συλλόγων για το νέο Champions League

Επιστολή στον επικεφαλής της ECA Αντρέα Ανιέλι απέστειλαν οργανωμένοι οπαδοί 17 ευρωπαϊκών ομάδων εκφράζοντας την αντίθεσή τους για το νέο format του Champions League

Αντιδράσεις οπαδών 17 συλλόγων για το νέο Champions League

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μέσα στις επόμενες ημέρες, αναφορικά με τις αλλαγές που θέλει να εισάγει η UEFA στο Champions League, με τους οργανωμένους οπαδούς αρκετών μεγάλων ομάδων να εκφράζουν την αντίθεσή τους με τα… σχέδια της Ομοσπονδίας αλλά και της ECA.

Πιο συγκεκριμένα, 17 σύνδεσμοι φιλάθλων έστειλαν επιστολή στον επικεφαλής της ECA και ιδιοκτήτη της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, εκφράζοντας την σφοδρή αντίθεσή τους στις εξαγγελίες του νέου format στο Champions League.

Παράλληλα στην επιστολή τους οι σύνδεσμοι των φιλάθλων αναφέρουν μεταξύ άλλων: «αντί να συνειδητοποιείτε πως ο στόχος σας πρέπει να είναι το χτίσιμο μίας επιτυχημένης και κοινωνικά υπεύθυνης ποδοσφαιρικής βιομηχανίας, μεγαλώνετε το χάσμα με τους πλούσιους, διαλύετε τα προγράμματα των εγχώριων πρωταθλημάτων και περιμένετε από τους φιλάθλους να δαπανούν περισσότερο χρόνο και χρήμα.

Τα σχέδιά σας για τις αλλαγές στο Champions League αποτελούν μία απειλή για όλο το άθλημα. Τον προηγούμενο χρόνο, υποστηρίξαμε τις ομάδες μας αγοράζοντας εισιτήρια ενώ δεν γινόταν να πάμε στο γήπεδο και πληρώναμε τηλεοπτικές συνδρομές για να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια ματς μπροστά σε άδειες κερκίδες, όσο εσείς ψάχνατε κι άλλους τρόπους για να μας κάνετε να ματώσουμε. Απαιτούμε να παρατήσετε τα σχέδιά σας».

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι μεταξύ άλλων την επιστολή υπογράφουν οι σύνδεσμοι των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ και Άγιαξ.