Serie A: Έσπασε το σερί, μακράν στην κορυφή η Ίντερ (Highlights)

Το απίθανο σερί των έντεκα νικών της Ίντερ στη Serie A σταμάτησε στον Ιταλικό νότο. Εκεί όπου η φορμαρισμένη Νάπολι έβαλε μπλόκο στους «νερατζούρι» και τους υποχρέωσε σε ισοπαλία (1-1). Αποτελέσματα, σκόρερ, βαθμολογία.

Serie A: Έσπασε το σερί, μακράν στην κορυφή η Ίντερ (Highlights)

Το απίθανο σερί των έντεκα νικών της Ίντερ στη Serie A σταμάτησε στον Ιταλικό νότο. Εκεί όπου η φορμαρισμένη Νάπολι έβαλε μπλόκο στους «νερατζούρι» και τους υποχρέωσε σε ισοπαλία (1-1). Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με απρόβλεπτο τρόπο όταν... τράκαραν ο γκολκίπερ Χαντάνοβιτς με τον Ντε Βρι, αλλά απάντησε με βολίδα εκτός περιοχής ο Έρικσεν. Ακόμα και έτσι, πάντως, η Ίντερ καμαρώνει στην κορυφή εννιά βαθμούς μπροστά από την συμπολίτισσα Μίλαν, ενώ η Νάπολι παραμένει στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

Η Τορίνο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το επιβεβαίωσε απέναντι στη Ρόμα, την οποία υπέταξε 3-1 για την 31η αγωνιστική της Serie A. Βαθμολογική «ανάσα» για τη Γκρανάτα η οποία παρέμεινε αήττητη για 3ο διαδοχικό ματς και σκαρφάλωσε στην 15η θέση.

Ευκαιρία να πλησιάσουν την 6η θέση και τη Λάτσιο έχασαν οι «τζιαλορόσι», που είχαν μείνει στη μεσοβδόμαδη πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League. Η Ρόμα ήταν εκείνη που προηγήθηκε με το... καλημέρα με γκολ του Μαγιοράλ (3').

Οι γηπεδούχοι δεν τα παράταση και με αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, αρχικά ισοφάρισαν με τον Σανάμπρια (57') και στη συνέχεια προηγήθηκαν με τον Ζάζα (72'). Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Ρινκόν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Σπουδαία νίκη επί της Γιουβέντους στο Μπέργκαμο πανηγύρισε η Αταλάντα (1-0) και σκαρφάλωσε στην 3η θέση της Serie A, βάζοντας από κάτω της το συγκρότημα του Αντρέα Πίρλο. Το μοναδικό αλλά «χρυσό» τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Μαλινόβσκι στο 87'. Σε... μπελάδες η «Γηραιά Κυρία» που κινδυνεύει να μείνει και εκτός πεντάδας.

Στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, η Λάτσιο έκανε... πάρτι (5-3) απέναντι στην Μπενεβέντο και παρέμεινε στο κυνήγι της τετράδας. Δύο γκολ σημείωσε ο Τσίρο Ιμόμπιλε (20', 90'), ο οποίος έχασε και πέναλτι ενώ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δύο φορές τα... δίχτυα τους (10' Ντεπάολι, 48' Μοντίπο).

Στο «Ρενάτο Νταλ'Αρα» η Μπολόνια έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στην αδύναμη Σπέτσια (4-1) και βρίσκεται πλέον στο +10 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σε εκπληκτική ημέρα ο Σβάνμπεργκ που σκόραρε δις (54', 60'). Το 2-0 είχαν κάνει οι Ορσολίνι (12') και Μπάροου (18'). Για τους ηττημένους είχε μειώσει προσωρινά ο Ισμαϊλι (34').

Τι και αν δεν είχε τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (λόγω τιμωρίας), η Μίλαν κατάφερε να κάμψει το εμπόδιο της Τζένοα στο «Σαν Σίρο», επικρατώντας 2-1 στο εναρκτήριο παιχνίδι του Κυριακάτικου (18/4) προγράμματος, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων (2 ήττες, 2 ισοπαλίες) στην έδρα της. Όσον αφορά τους Γενοβέζους, θα πρέπει να περιμένουν (χρειάζονται ένα τρίποντο) για να «κλειδώσουν» και μαθηματικά την παραμονή τους.

Οι «ροσονέρι» άνοιξαν το σκορ με τον Ρέμπιτς στο 13ο λεπτό αλλά η Τζένοα έφερε το ματς στα ίσα (37') με ωραία προσπάθεια του Ντέστρο. Τελικά το αυτογκόλ του Σκαματσά στο 66' έδωσε το τρίποντο στη Μίλαν, που ό,τι και να κάνει η Γιουβέντους το απόγευμα (18/4) στο Μπέργκαμο με την Αταλάντα, θα παραμείνει 2η μετά το πέρας της 31ης αγωνιστικής.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (17/4)

Όχι απλά βήματα, αλλά ...άλματα παραμονής έκανε Σαμπντόρια, Σασουόλο και Ουντινέζε στα ματς του Σαββατιάτικου προγράμματος της Serie A.

Oι δύο πρώτες επιβλήθηκαν με το ίδιο σκορ 3-1 και ...σενάριο (σ. ανατροπή) των Ελλάς Βερόνα και Φιορεντίνα αντίστοιχα και μόνο μαθηματικά δεν έχουν εξασφαλίσει ότι και του χρόνου θα αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορίας της Ιταλίας.

H διαφορά μεταξύ των δύο ηττημένων των συγκεκριμένων ματς είναι ότι οι «βιόλα» ακόμη δεν έχουν εξασφαλιστεί...

Πολύ κοντά στο να το πετύχουν είναι κι οι «φριουλάνι» μετά το 2-1 εκτός έδρας επί της ουραγού Κροτόνε, η οποία μόνο μαθηματικά δεν έχει επισφραγιστεί η επάνοδος της στην Serie B.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι πήραν το τρίποντο (με δύο γκολ του Ντε Πάουλ) που στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε.

Το προφίλ της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο 17/4
Σαμπντόρια-Ελλάς Βερόνα 3-1
(46΄Γιάνκτο, 73' Γκαμπιαντίνι πεν., 82' Θόρσμπι - 13' Λάζοβιτς)

Κροτόνε-Ουντινέζε 1-2
(68' Σίμι πεν. - 41', 76' Ντε Πάουλ)


Σασσουόλο-Φιορεντίνα 3-1
(59' πεν., 62' πεν. Μπεράρντι, 75' Λόπεζ - 31' Μοναβεντούρα)

Κάλιαρι-Πάρμα 4-3
(39’ Παβολέτι, 66’ Μάριν, 92’ Περέιρο, 94’ Τσέρι – 5’ Πετσέλα, 31’ Κούτσκα, 59’ Μαν.)



Κυριακή 18/4
Μίλαν-Τζένοα 2-1
(13' Ρέμπιτς, 66' αυτ. Σκαματσά - 37' Ντέστρο)

Μπολόνια-Σπέτσια 4-1
(54', 60' Σβάνμπεργκ, 12' Ορσολίνι, 18' Μπάροου - 34' Ισμαϊλι)

Αταλάντα-Γιουβέντους 1-0
(87' Μαλινόβσκι)

Λάτσιο-Μπενεβέντο 5-3
(20', 90' Ιμόμπιλε, 10' αυτ. Ντεπάολι, 36' Κορέα, 48' αυτ. Μοντίπο - 45' Σάου, 63' Βιόλα, 85' Γκλικ).


Τορίνο-Ρόμα 3-1
(57' Σανάμπρια, 72' Ζάζα, 90+2 Ρινκόν - 3' Μαγιοράλ)

Νάπολι-Ίντερ 1-1

(36' αυτ. Χαντάνοβιτς-55' Έρικσεν)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ