Κλοπ: «Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να πολεμήσουμε»

Η Τσέλσι πέρασε νικηφόρα (1-0) από το Anfield στη συνάντησή της με τη Λίβερπουλ, η οποία υποχρεώθηκε στην πέμπτη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Κλοπ: «Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να πολεμήσουμε»

Η Λίβερπουλ υπέστη μια ακόμα ήττα (0-1) από την Τσέλσι στο Anfield και βρίσκεται στην 7η θέση, έχοντας τέσσερις βαθμούς λιγότερους από την τελευταία ομάδα (σ.σ: Τσέλσι) που εξασφαλίζει συμμετοχή στο Champions League.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έγινε μάλιστα, η πρώτη πρωταθλήτρια Αγγλίας, που έχει χάσει πέντε συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια.

«Ήταν ένα έντονο παιχνίδι και μερικές φορές πολύ κλειστό. Με την πίεση τους μας δυσκόλεψαν και μας ανάγκασαν να κάνουμε λάθη. Ήμασταν στο παιχνίδι, αλλά στο τέλος συμβαίνει πάντα το ίδιο. Είναι ενοχλητικό να μιλάμε για τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να πολεμήσουμε» δήλωσε ο Κλοπ.

«Σε αυτούς τους αγώνες δεν μπορείς να δημιουργήσεις 20 ευκαιρίες, πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις λίγες που σου επιτρέπουν οι αντίπαλοί σου. Αυτά τα πράγματα κάνουν τη διαφορά. Για να επιστρέψουμε στα επίπεδα μας πρέπει να εργαστούμε, να είμαστε πεισματάρηδες και να αγωνιστούμε σκληρά. Και θα πετύχουμε γιατί όλα αυτά βρίσκονται στις καρδιές των παικτών μου», πρόσθεσε ο Γερμανός τεχνικός.

Η περσινή πρωταθλήτρια έχει μόλις 10 βαθμούς σε 11 αγώνες πρωταθλήματος το 2021. Μόνο οι Γουέστ Μπρομ (9), Νιουκάστλ (7) και Σαουθάμπτον (4) έχουν πάρει λιγότερους βαθμούς από την αρχή του έτους.

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ φάνηκε πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Σημειωτέον ότι από τότε που ο Γερμανός τεχνικός έφτασε στον πάγκο της ομάδας στις 27 Ιανουαρίου, μόνο η Μάντσεστερ Σίτι (24) κέρδισε περισσότερους πόντους από τους «μπλε» σε οκτώ αγώνες (18).

«Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος με την εμφάνισή μας», δήλωσε ο Τούχελ. «Ήταν σαφές ότι χρειαζόμασταν μια πλήρη απόδοση σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού. Το κάναμε αυτό, ήμασταν πολύ γενναίοι και είχαμε ένταση με την μπάλα. Ήμασταν πάντα επιθετικοί και πολύ γενναίοι. Αυτό ήταν το κλειδί. Ήταν μια κορυφαία απόδοση της ομάδας και αξίζαμε τη νίκη», πρόσθεσε ο προπονητής της Τσέλσι.

«Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν σε υψηλό επίπεδο ταχύτητας και έντασης. Το γνωρίζαμε. Καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις καταστάσεις πολύ καλά. Αυτό είναι πολύ, πολύ ενθαρρυντικό».