Μπαρτομέου: Προσωρινά ελεύθερος - Εκτός κάδρου ερευνών η Μπαρτσελόνα

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Μπαρτομέου, αφού αρνήθηκε να καταθέσει για το "Barca Gate", αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. Εκτός κάδρου ερευνών μένει η Μπαρτσελόνα.

Μπαρτομέου: Προσωρινά ελεύθερος - Εκτός κάδρου ερευνών η Μπαρτσελόνα

Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε πρωί της Τρίτης (2/3) ο Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομέου. Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ αρνήθηκε να καταθέσει, όπως είχε δικαίωμα να πράξει.

Παρ' όλα αυτά, οι έρευνες γύρω από τη δράση του Ισπανού παράγοντα θα συνεχιστούν κανονικά. Μια εξέλιξη που αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική, είναι ότι η Μπαρτσελόνα ως σύλλογος μένει εκτός κάδρου ερευνών, αφού η δεν σχετίζεται με τις κινήσεις του Μπαρτομέου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπαρτομέου κατηγορείται ότι μέσω της εταιρίας I3 Ventures, η οποία διαχειριζόταν δεκάδες λογαριασμούς σε Facebook και Twitter, γινόταν οργανωμένη προσπάθεια να πληγεί το κύρος και η εικόνα των σταρ της ομάδας, όπως είναι ο Λιονέλ Μέσι και ο Ζεράρ Πικέ, αλλά και πρώην θρύλων του συλλόγου, όπως των Πεπ Γκουαρδιόλα, Τσάβι και Κάρλος Πουγιόλ.

Επιπλέον, από το στόχαστρό του δεν είχαν ξεφύγει ούτε οι αντίπαλοί του για τη θέση του προέδρου στους «μπλαουγκράνα», όπως οι Βίκτορ Φοντ, Ζουάν Λαπόρτα και Αγκουστί Μπενεντίκο, οι οποίοι επίσης είχαν δεχτεί οργανωμένες επιθέσεις.

Πέραν του Μπαρτομέου και του συμβούλου του, Χάουμε Μασφερέρ, συνελήφθησαν κι ο Γενικός Διευθυντής, Όσκαρ Γκράου και ο νομικός εκπρόσωπος, Ρομάν Γκόμεθ Ποντί. Άπαντες αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι.