PSV Αϊντχόφεν: Ανανέωσε ο 19χρονος Βέλγος Ματούτα (pics)

Ο Βέλγος Εμάνουελ Ματούτα ανανέωσε τη συνεργασία του με την PSV. Ο 19χρονος μέσος ανήκει στη δεύτερη ομάδα της Αϊντχόφεν και ακόμη δεν έχει συμμετοχή στην πρώτη ομάδα.

PSV Αϊντχόφεν: Ανανέωσε ο 19χρονος Βέλγος Ματούτα (pics)

Παίκτη της PSV Αϊντχόφεν μέχρι και το 2023 θα είναι ο Εμάνουελ Ματούτα. Ο 19χρονος, τη Δευτέρα μάλιστα είχε γενέθλια, υπέγραψε νέο συμβόλαιο που ολοκληρώνεται σε δυο χρόνια.

Ο 19χρονος μέσος, διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές του Βελγίου, ανήκει στην ομάδα από το 2014 όταν και τον απέκτησε από την Μέχελεν. Για έξι χρόνια ήταν στην ακαδημία της Αϊντχόφεν και το περασμένο καλοκαίρι, πήγε στη δεύτερη ομάδα που παίζει στη δεύτερη κατηγορία.

Είναι πλέον στις πρώτες επιλογές και φυσικά τον βλέπουν και στην πρώτη ομάδα της Αϊντχόφεν. Για αυτό τον λόγο και υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι και το καλοκαίρι του 2023. Μετρά ήδη φέτος 19 συμμετοχές με τη φανέλα της δεύτερης ομάδας της Αϊντχόφεν.

«Είναι ένα πολύ ωραίο δώρο γενεθλίων. Συνήθιζα να παίζω ως αμυντικός, αλλά ωριμάζω πλέον ως «εξάρι» στο γήπεδο. Υπό τις οδηγίες του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ ξεκίνησα να παίζω στη μέση γραμμή.

Η μετάβαση μου από την ακαδημία και την ομάδα νέων, στη δεύτερη ομάδα της Αϊντχόφεν δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκα χρόνο για να προσαρμοστώ. Το επίπεδο είναι πολύ διαφορετικό. Τώρα είμαι καλά και μπορώ να αγωνιστώ» τόνισε ο νεαρός Βέλγος μέσος.