La Liga: Με το δεξί (του Ντε Γιονγκ κι ασίστ του... 500αρη Μέσι) η Μπαρτσελόνα (Ηighlights)!

Η Μπαρτσελόνα νίκησε 1-0 την ουραγό Ουέσκα του Σιόβα με γκολ του Ντε Γιονγκ από πάσα του Μέσι (300η σ' επαγγελματικό επίπεδο!) που συμπλήρωσε 500 ματς στη La Liga. Με τον Λουίς Σουάρες να σκοράρει στο 90’ η Ατλέτικο Μαδρίτης επιβλήθηκε 2-1 εκτός έδρας της Αλαβές και επέστρεψε πρώτη. Αποτελέσματα, σκόρερς, βαθμολογία της La Liga

La Liga: Με το δεξί (του Ντε Γιονγκ κι ασίστ του... 500αρη Μέσι) η Μπαρτσελόνα (Ηighlights)!

Μ' ένα γκολ από το δεξί πόδι του Φρένκι Ντε Γιονγκ, μετά από υπέροχη ασίστ (300η σ' επαγγελματικό επίπεδο) του Λιονέλ Μέσι (που συμπλήρωσε 500 συμμετοχές στο πρωτάθλημα) η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις επιτυχίες (προερχόταν από την ισοπαλία, εντός έδρας, με την Έιμπαρ) στο πρώτο της ματς στο 2021 κερδίζοντας την ουραγό Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα (βασικός κι αναντικατάστατος), εκτός έδρας, με το μίνιμουμ σκορ.

Ωστόσο παρά το τρίποντο η ομάδα του Κούμαν, η οποία δεν κατάφερε να καθαρίσει το ματς κι ...αγχώθηκε στο φινάλε, έμεινε εκτός τετράδας που οδηγεί στο Champions League.

Τη μοναξιά της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα της La Liga απολαμβάνει εκ νέου η Ατλέτικο Μαδρίτης, αφού ούτε Αλαβές κατάφερε να βάλει «φρένο» στο νικηφόρο σερί των «ροχιμπλάνκος» στην κατηγορία.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε επικράτησε 2-1 της αντιπάλου της στο «Μεντοθορόθα» για την 17η αγωνιστική και με το τρίποντο αυτό έφτασε τους 38 πόντους στην «κεφαλή» της κατάταξης, ήτοι δύο περισσότερους από την δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης που έχει και 2 ματς περισσότερα.

«Χρυσός» σκόρερ της Ατλέτικο ήταν ο Λουίς Σουάρες, που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 90’ από ασίστ του Ζοάο Φέλιξ. Νωρίτερα, οι «ροχιμπλάνκος» είχαν προηγηθεί στο 41’ με τον Μάρκος Γιορέντε, αλλά η Αλαβές (παρότι έμεινε με δέκα παίκτες στο 63’ λόγω αποβολής του Λαγουάρδια) ισοφάρισε με αυτογκόλ του Φελίπε στο 84’.

Πριν απ' όλα αυτά, στο Μπιλμπάο η Αθλέτικ είχε από την αρχή το πάνω χέρι στον αγώνα αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ παρά μόνο μια από τις ευκαιρίες της: με τον Μουνιαΐν στο 25΄.

Μπιλμπάο: Πρώτα νίκησε την Έλτσε και μετά απέλυσε τον Γκαριτάνο

Στη δεύτερη πιο σημαντική ευκαιρία της ο Ινάκι Ουίλιαμς στο 75΄έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι κι έτσι το ισχνό 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Στο γειτονικό Σαν Σεμπαστιάν, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Οσασούνα έμειναν στο 1-1, στο βασκικό ντέρμπι.

Ήταν η τρίτη σερί ισοπαλία για τους φιλοξενούμενους, που «φρέναραν» την τρίτη στη βαθμολογία συντοπίτισσα τους.

Εξάλλου η Έιμπαρ με ...φόρα από την ισοπαλία, στη Βαρκελώνη, νίκησε 2-0 τη Γρανάδα με δύο γκολ του Μπράιαν Χιλ.

Τα ματς του Σαββάτου (2/1)

Επάνοδος στις επιτυχίες για την Ρεάλ Μαδρίτης μετά την ισοπαλία στο Έλτσε στο τελευταίο ματς του 2020.

Οι «μερένγκες» (χωρίς τον Σέρχιο Ράμος) νίκησαν στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» 2-0 την προερχόμενη από 6 αγωνιστικές αήττητου (5ν. - 1 ισοπ.) Θέλτα και ανέβηκαν στην κορυφή εν αναμονή της σημερινής αναμέτρησης της Ατλέτικο Μαδρίτης η οποία έχει 3 ματς λιγότερα.

Πρωταγωνιστής της επικράτησης της ομάδας του Ζιντάν ο Μάρκο Ασένσιο που δημιούργησε το πρώτο γκολ του Λούκας Βάσκεθ και πέτυχε το δεύτερο (από ασίστ του Βάσκεθ!).

Oι Γαλιθιάνοι - που δευτερόλεπτα πριν το πρώτο γκολ είχαν τετ α τετ με τον Άσπας (αλλά ο Νάτσο απέτρεψε πάνω στη γραμμή το 0-1), ο οποίος τραυματίστηκε, στην επανάληψη, από τον αμυντικό των «μπλάνκος» - φωνάζουν για χέρι - πέναλτι του Μεντί.

Νωρίτερα, από έναν πόντο πήραν Ρεάλ Μπέτις και Σεβίλλη μετά το πέρας του Σεβιγιάνικου ντέρμπι που δέσποζε στο πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του 2021, στη La Liga.

To τελικό 1-1 στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» διαμορφώθηκε σε διάστημα 5 λεπτών στην επανάληψη.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Σούσο (48') κι ο Κανάλες ισοφάρισε με πέναλτι.

Οι «βερδιμπλάνκος» είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν το ματς... τούμπα με νέο χτύπημα από την άσπρη βούλα, αλλά αυτή τη ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Φεκίρ (77'), το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος από τον Ακούνια.

Έτσι η Σεβίλλη, του Λοπετέγκι, έμεινε αήττητη για 5η αγωνιστικής (3ν. - 2 ισοπ.) ενώ η συμπολίτισσα της πήρε τον πρώτο πόντο σε δύο αναμετρήσεις μένοντας στο -7 πίσω της.

Εν τω μεταξύ η Ρεάλ Βαγιαδολίδ επικράτησε με το μίνιμουμ σκορ της Χετάφε, χάρη σε γκολ του Ισραηλινού Βάισμαν και την προσπέρασε στη βαθμολογία.

Ήταν η πρώτη νίκη για τους Καστιγιάνους μετά από 3 αγωνιστικές με συγκομιδή δύο πόντων, ενώ οι «γαλάζιοι» της πρωτεύουσας έχουν μόνο έναν πόντο σε τρεις αγωνιστικές χωρίς να σκοράρουν στα τελευταία τους δύο ματς...

Στις θέσεις του Champions League το «κίτρινο υποβρύχιο»

Νωρίτερα, με αρκετό ιδρώτα και άγχος ήρθαν οι τρεις πρώτοι πόντοι του 2021 στο... σακούλι της Βιγιαρεάλ που νίκησε στο «Μαδριγάλ» την Λεβάντε με 2-1 στο παρθενικό ματς πρωταθλήματος, για τη νέα χρονιά.

Έτσι το «κίτρινο υποβρύχιο», του Έμερι, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα κι ανέβηκε στην 3η θέση με 29 πόντους αναζωπυρώνοντας τις ελπίδες της για παρουσία στο επόμενο Champions League.

Πρωταγωνιστής των νικητών ο Ζεράρ Μορένο με το νικήτηριο γκολ κι ένα δοκάρι (77').

Όσο για τους «βατράχους», από την Βαλένθια, μετά από 3 αγωνιστικές αήττητοι (και 7 πόντους συγκομιδής) δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στο σερί τους.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Σάββατο, 02/01
Βιγιαρεάλ-Λεβάντε 2-1

Ρεάλ Μπέτις-Σεβίλλη 1-1
(53' πεν. Κανάλες - 48' Σούσο)

Χετάφε-Ρεάλ Βαγιαδολίδ 0-1
(36' Bάισμαν)

Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα 2-0
(6' Λούκας Βάσκεθ, 53' Ασένσιο)


Κυριακή, 03/01

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Έλτσε 1-0

(25΄Μουνιαΐν)

Αλαβές-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

(84’ αυτ. Φελίπε – 41’ Μ. Γιορέντε, 90’ Λ. Σουάρες)


Ρεάλ Σοσιεδάδ-Οσασούνα 1-1
(46' Μπαρενετσέα - 20' Καγιέρι)

Έιμπαρ-Γρανάδα 2-0
(55', 76' Χιλ)


Ουέσκα-Μπαρτσελόνα 0-1
(27' Ντε Γιονγκ)