Μπιλμπάο: Πρώτα νίκησε την Έλτσε και μετά απέλυσε τον Γκαριτάνο

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο απέλυσε τον Γκαϊθκα Γκαριτάνο από την τεχνική της ηγεσία, αφού πρώτα ο τελευταίος οδήγησε την ομάδα στη νίκη (1-0) επί της Έλτσε.

Μπιλμπάο: Πρώτα νίκησε την Έλτσε και μετά απέλυσε τον Γκαριτάνο

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης της Αθλέτικ Μπιλμπάο να λύσει την συνεργασία της με τον προπονητή Γκαϊθκα Γκαριτάνο, λίγες μόλις ώρες μετά τη νίκη της ομάδας με 1-0 επί της Έλτσε για την 17η αγωνιστική της La Liga.

Με το τρίποντο αυτό οι Βάσκοι επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και πλησίασαν τις ευρωπαϊκές θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν στάθηκε ικανό για να κρατήσει και τον 45χρονο στον πάγκο.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι ο σύλλογος μετρούσε μόλις μία ήττα στα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια στην κατηγορία, ενώ την προσεχή Τετάρτη θα υποδεχτεί την Μπαρτσελόνα.

Ο Γκαϊθκα Γκαριτάνο είχε αναλάβει τα «ηνία» της Μπιλμπάο τον Δεκέμβρη του 2018 και στο διάστημα της «θητείας» τους στον πάγκο των Βάσκων οδήγησε την ομάδα σε 37 νίκες, 23 ισοπαλίες και 29 ήττες, ενώ πλέον έγινε μόλις ο τέταρτος προπονητής που απέλυσε ο σύλλογος στον 21ο αιώνα.

Στην ανακοίνωσε που εξέδωσε η Αθλέτικ ευχαρίστησε τον 45χρονο για την αφοσίωσή του και του ευχήθηκε τα καλύτερα για το μέλλον, ενώ φήμες στην Ισπανία υποστηρίζουν ότι φαβορί για να τον διαδεχτεί στην τεχνική ηγεσία είναι ο Μαρθελίνο.