Premier League: Η Σαουθάμπτον έκανε μεγαλύτερο τον κατήφορο της Λίβερπουλ (Highlights)

Η Σαουθάμπτον νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ που νιώθει πια τη θέση της στην κορυφή επισφαλή. Αποτελέσματα, βαθμολογία, Highlights από την Premier League.

Premier League: Η Σαουθάμπτον έκανε μεγαλύτερο τον κατήφορο της Λίβερπουλ  (Highlights)

Η Σαουθάμπτον υποχρέωσε τη Λίβερπουλ στη δεύτερη φετινή της ήττα και σε μαύρο ποδαρικό στο 2021. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 2΄ο Ντάνι Ινγκς, πρώην παίκτης της Λίβερπουλ.

Οι κόκκινοι προσπάθησαν στη συνέχεια να ισοφαρίσουν αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν επιβεβαιώνοντας το ντεφορμάρισμα διαρκείας που διανύουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα τρία τελευταία παιχνίδια του πήραν μόλις 2 βαθμούς.

Τα ματς της Κυριακής 3/1

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε επιβλητική εμφάνιση στο Στάμφορντ Μπριτζ καθαρίζοντας τη νίκη στο ματς με την Τσέλσι από το πρώτο ημίχρονο χάρις στα γκολ των Γκουντογκάν, Φόντεν, Ντε Μπρόινε.

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Γκουαρντιόλα μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου ενώ αυτή του Λάμπαρντ έμεινε 7 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τσίλγουελ, Τιάγκο Σίλβα, Ζουμά, Αθπιλικουέτα, Μάουντ, Καντέ (64’ Γκίλμουρ), Κόβατσιτς (77’ Χάβερτς), Ζιγές (64’ Χάντσον Οντόι), Πούλισικ, Βέρνερ

ΣΙΤΙ: Στέφεν, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Ζιντσένκο, Κανσέλο, Γκιντογκάν (75’ Φερναντίνιο), Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (86’ Μαχρέζ), Φόντεν (86’ Αγουέρο), Στέρλινγκ

Η Λέστερ νίκησε 2-1 εκτός έδρας τη Νιουκάστλ και πλησίασε στον πόντο τις πρωτοπόρους Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι αλεπούδες προηγήθηκαν 2-0 από τα γκολ των Μάντισον και Τίλεμανς στο δεύτερο ημίχρονο. Η γηπεδούχος μείωσε στο τέλος με τον Κάρολ ο οποίος σκόραρε ύστερα από μια 10ετία για λογαριασμό της Νιουκάστλ.

Τα ματς του Σαββάτου 2/1

Υπό έντονη χιονόπτωση διεξήχθη το παιχνίδι Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ, αλλά οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν στάθηκαν ικανές να σταματήσουν την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Οι "κανονιέρηδες" επιβλήθηκαν της Γουέστ Μπρομ με σκορ 4-0 και για πρώτη φορά στη φετινή Premier League έφτασαν τις τρεις συνεχόμενες νίκες. Η Γουέστ Μπρομ από την πλευρά της παραμένει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ένα χορταστικό παιχνίδι έγινε ανάμεσα σε Μπράιτον και Γουλβς με τις δύο ομάδες να μένουν στο 3-3. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 13' με τον Κόνολι, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά.

Ήταν άμεση η αντίδραση της Γουλβς που στο 19' έκανε το 1-1 με τον Σάις και στο 34' προηγήθηκε με αυτογκόλ του Μπερν, ενώ λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Νέβες έκανε το 1-3. Όλα έδειχναν χαμένα για την Μπράιτον που στην επανάληψη αντέδρασε και στο 46' μείωσε με τον Νοπέ και στο 70' έκανε το 3-3 με τον Ντανκ, ενώ είχε μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε να πάρει και τη νίκη.

H Σέφιλντ Γιουνάιτεντ καταρρίπτει όλα τα αρνητικά ρεκόρ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας υπέστη την 15η ήττα της σε 17 αγώνες.

Μόλις 190 δευτερόλεπτα άντεξε η άμυνα της στο Λονδίνο. Από τη στιγμή που ο Σλουπ έκανε το 1-0 η σεμνή τελετή έλαβε τέλος για τους φιλοξενούμενους.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε στο 2021 η Τότεναμ, η οποία επικράτησε με σκορ 3-0 της Λιντς και πλησίασε στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και το 3-0 μοιάζει φυσιολογικό δεδομένης της εικόνας που είχαν οι δύο ομάδες.

Ο Κέιν ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 29' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και ο Σον έκανε το 2-0 στο 43', σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Στο 50' ο Αλντερβάιλντ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για την Τότεναμ. Έτσι βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Τα ματς της Παρασκευής

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το 2021 για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι "κόκκινοι διάβολοι" επικράτησαν με σκορ 2-1 της Άστον Βίλα και έπιασαν στην πρώτη θέση τη Λίβερπουλ, η οποία τη Δευτέρα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σαουθάμπτον.

Η αναμέτρηση του "Όλντ Τράφορντ" ήταν συγκλονιστική με την Άστον Βίλα να αποδεικνύει ότι πολύ δύσκολα παραδίδεται. Ο Μαρσιάλ στο 40' έδωσε προβάδισμα στη Γιουνάιτεντ μετά από μία υποδειγματική επίθεση.

Στην επανάληψη, όμως έσπασαν καρδιές. Ο Ντε Χέα υποχρεώθηκε σε εντυπωσιακές αποκρούσεις για να κρατήσει το προβάδισμα για την ομάδα του, αλλά στο 58' ο Τραορέ κατάφερε και σκόραρε και έκανε το 1-1. Δεν πρόλαβαν οι φιλοξενούμενοι να χαρούν και πολύ και στο 61' ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε το 2-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Η Άστον Βίλα πάλεψε μέχρι το τέλος να φύγει με τον βαθμό από το "Όλντ Τράφορντ", αλλά ο Ντε Χέα κράτησε όρθια τη Γιουνάιτεντ, την οποία το 2021 τη βρίσκει στην πρώτη θέση μαζί με τη Λίβερπουλ.

Μία πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η Γουέστ Χαμ που επικράτησε με σκορ 1-0 εκτός έδρας της Έβερτον. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του Ντέιβιντ Μόγες στο "Γκούντισον Πάρκ" από τη στιγμή που έφυγε από τον πάγκο της Έβερτον.

Για την ομάδα του Μερσεϊσάιντ ήταν το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα στο 2021 χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να νικήσει και να πλησιάσει στον πόντο τη Λίβερπουλ. Το γκολ που χάρισε τη νίκη στη Γουέστ Χαμ σημείωσε στο 86' ο Σούτσεκ.

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 1/1

Έβερτον-Γουέστ Χαμ 0-1

86' Σούτσεκ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα 2-1

40' Μαρσιάλ, 61' πεν. Φερνάντες - 58' Τραορέ

Σάββατο 2/1

Τότεναμ-Λιντς 3-0

29' πεν. Κέιν, 43', Σον, 50' Αλντερβάιλντ

Κρίσταλ Πάλας-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0

(4΄Σλουπ, 45+6 Εζέ)

Μπράιτον-Γουλβς 3-3

13' Κόνολι,46' πεν. Μοπέ, 70' Ντανκ - 19' Σάις, 34' αυτ. Μπερν, 45' πεν. Νέβες

Γουέστ Μπρομ-Άρσεναλ 0-4

23' Τιέρνεϊ, 28' Σακά, 60', 64' Λακαζέτ

Κυριακή 3/1

Μπέρνλι-Φούλαμ αναβολή

Νιούκαστλ-Λέστερ 1-2

(82΄Κάρολ - 55΄Μάντισον, 72΄Τίλεμανς)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 1-3

(90+2 Χάντσον Οντόι - 18΄Γκουντογκάν, 21΄Φόντεν, 34΄Ντε Μπρόινε)

Δευτέρα 4/1

Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ 1-0

(2΄Ινγκς)

Η βαθμολογία