La Liga: Έμεινε στο 1-1 με την Οσασούνα η Αλαβές (highlights)

Η Αλαβές έφυγε με το ισόπαλο 1-1 από την έδρα της Οσασούνα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και τα highlights από την 14η αγωνιστική της La Liga.

La Liga: Έμεινε στο 1-1 με την Οσασούνα η Αλαβές (highlights)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της Αλαβές στην έδρα της Οσασούνα. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στον αγώνα με γκολ του Μοράλες στο 57' και ενώ αγωνιζόντουσαν από το 8' με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μαρτίνεθ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 75' με πέναλτι του Λούκας Πέρεθ.

Νωρίτερα η Ρεάλ Σοσιεδάδ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπιλμπάο με 1-0. Το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα του αγώνα πέτυχε στο πέμπτο λεπτό ο Πόρτου. Έτσι οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στην τρίτη θέση και στο -6 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τα ματς της Τετάρτης 30/12

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε συμπλήρωσε 500 παιχνίδια στον πάγκο και οι παίκτες τού έκαναν δώρο τη νίκη 1-0 επί της Χετάφε

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Λουίς Σουάρες στο 20ό λεπτό με καταπληκτική κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Καράσκο.

Ωστόσο το ...μπιζάρισμα για τον «Τσόλο» και τους «κολτσονέρος» ήρθε λίγο αργότερα στο Έλτσε όπου έλαβε τέλος το σερί των πέντε νικηφόρων αγώνων της συμπολίτισσας τους Ρεάλ!

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, παρότι προηγήθηκε με κεφαλιά του Μόντριτς (σ. πρώτο γκολ μ' αυτό τον τρόπο στην καριέρα του στους «μερένγκες»!) κι είχε δύο δοκάρια (12' Μαρσέλο, 19' Ασένσιο) ισοφαρίστηκε από τους γηπεδούχους (με το 6ο πέναλτι που σφυρίζεται εις βάρος της στο φετινό πρωτάθλημα και σκόρερ τον Φιντέλ) που είναι στον πόντο από την επικίνδυνη ζώνη.

Η Έλτσε, των δύο διαδοχικών «Χ» μάλιστα, είχε και δοκάρι με τον Μπογέ (63') και στην τελευταία φάση του ματς απείλησε μ' ολική ανατροπή που απέτρεψε ο Κουρτουά.

Έτσι, πλέον, οι «μπλάνκος» υπολείπονται της κορυφής και της Ατλέτικο δύο πόντων, παρότι έχουν παίξει δύο ματς περισσότερα από εκείνη.

Νωρίτερα, η Θέλτα με τέρματα του Νολίτο και του Άσπας νίκησε 2-1 την ουραγό Ουέσκα και βρίσκεται σε τροχιά Ευρώπης. Η παρουσία του Δημήτρη Σιόβα στην άμυνα σε ένα ακόμη ματς δε στάθηκε ικανή για ν΄ αποτρέψει την 6η ήττα των φιλοξενούμενων στο πρωτάθλημα (έχουν ρεκόρ 1-9-6).

Tα ματς της Τρίτης 29/12

Επισήμως ο Λιονέλ Μέσι έμεινε εκτός απ' τον εντός έδρας αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Εϊμπαρ για την 16η αγωνιστική της LaLiga, λόγω προβλήματος στον αριστερό αστράγαλο.

Τα ισπανικά ΜΜΕ, δεν... πείστηκαν απ' την επίσημη τοποθέτηση των «μπλαουγκράνα», όμως η ουσία είναι πως οι Καταλανοί χωρίς τον «ψύλλο» στη σύνθεσή τους «γκέλαραν» ξανά, μένοντας στο 1-1 με τους Βάσκους και παρέμειναν στην 6η θέση της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος.

«Μοιραίος» για τη «Μπάρτσα», ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ, ο οποίος αστόχησε σε πέναλτι στο 8ο λεπτό, ενώ είδε το VAR να του στερεί το γκολ που σημείωσε στο 25' λόγω οφσάιντ.

Η βραδιά για τη Μπαρτσελόνα, «στράβωσε» ακόμη περισσότερο, όταν στο 57' όταν ο Γκαρθία Κίκε εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο λάθος του Αραούχο, έκλεψε τη μπάλα κι έκανε το 0-1.

Στο 67', ο Ουσμάν Ντεμπελέ, που είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο αντί του Ντεστ, με ωραία εκτέλεση έφερε το ματς στα... ίσα κι «έσωσε» τουλάχιστον τον ένα βαθμό για τη Μπαρτσελόνα. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τρινκάο έχασε απίστευτη ευκαιρία για να χαρίσει τη νίκη τους Καταλανούς, όμως το πλασέ του σε τετ-α-τετ έφυγε ελάχιστα άουτ.

Νωρίτερα η Σεβίλη επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία τις τελευταίες εβδομάδας. Η κάτοχος του περσινού Europa League νίκησε εύκολα τη Βιγιαρεάλ με 2-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», έσπασε το επί 13 ματς αήττητο σερί της την έπιασε στους 26 βαθμούς (όσους έχει και η Σοσιεδάδ) κι έχοντας δύο αγώνες λιγότερους, «βλέπει» ακόμη πιο... ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα, όπου έχουν στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή οι δύο «μεγάλοι» της Μαδρίτης.
Τα γκολ για την ομάδα του Τζουλιέν Λοπετέγι σημείωσαν οι Οκάμπος με πέναλτι στο 8ο λεπτό και Ελ Νεσιρί στο 53ο.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία της 16ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:

Η φορμαρισμένη Σεβίλλη σημείωσε την 5η νίκη της στα τελευταία 6 ματς επικρατώντας 2-0 της Βιγιαρεάλ στην έδρα της.

Οι Σεβιγιάνοι άνοιξαν το σκορ στο 8’ με χτύπημα πέναλτι του Οκάμπος, ενώ στο 54’ ο Εν-Νεσίρι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα αποτελέσματα

Τρίτη, 29/12

Σεβίλη-Βιγιαρεάλ 2-0

(8' πέν. Οκάμπος, 53' Ελ Νεσιρί)

Μπαρτσελόνα-Εϊμπαρ 1-1

(67' Ντεμπελέ - 57' Κίκε)

Κάντιθ-Βαγιαδολίδ 0-0

Λεβάντε-Μπέτις 4-3

(2’ Ντουάρτε, 22’, 24’ Λουίς, 55’ Ρότζερ - 12’ Μαντί, 78’ πεν. Κανάλες)

Τετάρτη, 30/12

Γρανάδα-Βαλένθια 2-1

(45+2' Κένεντι, 88' Μολίνα - 36' Γκαμεϊρό)

Ατλέτικο-Χετάφε 1-0

(20' Σουάρες)

Θέλτα-Ουέσκα 2-1

(33’ Νολίτο, 61’ Άσπας – 84’ Σεοάν)

Έλτσε-Ρεάλ 1-1
(52' Φιντέλ - 19' Μόντριτς )

Πέμπτη, 31/12

Μπιλμπάο-Σοσιεδάδ 0-1

(5' Πόρτου)

Οσασούνα-Αλαβές 1-1

(67' Μοράλες - 75' πεν. Λούκας Πέρεθ)

Bαθμολογία