Premier League: Η Άρσεναλ έχασε εντός (1-0) από την Μπέρνλι μετά από 46 χρόνια (Highlights)

Ένα πέναλτι του Σαλάχ στο 79' έσωσε (1-1) τη Λίβερπουλ από την ήττα στο Λονδίνο κόντρα στη Φούλαμ.  Αποτελέσματα, βαθμολογία, highlights από την 12η αγωνιστική της Premier League.

Premier League: Η Άρσεναλ έχασε εντός (1-0) από την Μπέρνλι μετά από 46 χρόνια (Highlights)

H Άρσεναλ, συνεχίζοντας τον κατήφορό της, έχασε και από την Μπέρνλι στο «Έμιρεϊτς» για πρώτη φορά εδώ και 46 χρόνια.

Δίχως γκολ στα τελευταία 746 αγωνιστικά λεπτά η ομάδα του Αρτέτα υπέστη την 6η ήττα της σε 8 αγώνες.

Στο 58’ έμεινε με δέκα παίκτες όταν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Τσάκα για χτύπημα εκτός φάσης και στο 73΄ο Ομπαμεγιάνγκ σημείωσε αυτογκόλ!

Στο «Κινγκ Πάουερ», η Λέστερ συνέτριψε 3-0 την Μπράιτον με 3 γκολ στο πρώτο ημίχρονο και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Στο "Craven Cottage" η Λίβερπουλ άφησε δύο βαθμούς ενώ θα μπορούσε να αφήσει και τρεις αν δεν ισοφάριζε στο τέλος 1-1 τη Φούλαμ.

Αυτή ήταν η τέταρτη ισοπαλία εκτός έδρας για την ομάδα του Κλοπ μετά από αυτές με Έβερτον, Μάντσεστερ Σίτι και Μπράιτον).

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με γκολ του Κόρντοβα Ριντ στο 25΄. Η Λίβερπουλ ισοφάρισε στο 70΄με πέναλτι του Σαλάχ.

H Tότεναμ νόμιζε ότι είχε «καθαρίσει» το ματς από το γκολ που σημείωσε ο Κέιν (με τη βοήθεια του γκολκίπερ Γκουαΐτα) στο 22'.

Ήρθε όμως το γκολ του Σλουπ στο 81΄να κάνει τους παίκτες τους να τρέχουν στα τελευταία λεπτά. Και πράγματι δημιούργησαν φάσεις, είχαν δοκάρι με τον Ντέιβις ενώ ο Γκουαϊτα έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κοντινή κεφαλιά του Κέιν. Το 1-1 όμως δεν άλλαξε...

Η εκπληκτική φέτος Σαουθάμπτον συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της. Με τη νίκη της 3-0 επί της ουραγού Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έφτασε τους 23 βαθμούς και έπιασε την 3η θέση.

Αντίθετα η Σέφιλντ συμπλήρωσε 12 αγωνιστικές δίχως νίκη και ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της ΚΠΡ, που κρατούσε από το 2012.

Τα ματς του Σαββάτου 12/12

O πρώην προπονητής της, Κάρλο Αντσελότι έφραξε τον δρόμο της Τσέλσι προς την κορυφή, κερδίζοντάς την 1-0 στο Λίβερπουλ.

Το γκολ που έφερε τη δεύτερη ήττα των μπλε στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Σίγκουρντσον με πέναλτι στο 22΄. Πέναλτι που δόθηκε σε ανατροπή του Κάλβερτ Λιούιν από τον Μεντί.

Kακό ματς έγινε στο ντέρμπι Γιουνάιτεντ- Σίτι στο «Ολντ Τράφορντ». Ελάχιστες φάσεις, ήσυχο βράδι για τους τερματοφύλακες, Ντε Χέα και Έντερσον.

Στο 49' η Γιουνάιτεντ κέρδισε πέναλτι αλλά ο Ράσφορντ είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ και η παράβαση ακυρώθηκε.

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Σο, Μαγκουάιρ, Λίντελεφ, Γουάν Μπισάκα, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Μπρούνο Φερνάντες, Πογκμπά, Γκρίνγουντ, Ράσφορντ

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Κανσέλο, Ντίας, Στόουνς, Ρόδρι, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Μαχρέζ (77’ Τόρες), Ζέσους

Ο Αλμιρόν σκόραρε στο 20ο δευτερόλεπτο πετυχαίνοντας το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ της ομάδας του στην Premier League αλλά ο Φέρλονγκ έφερε το ματς στα ίσα στο 51'. Όμως στο 82΄ο Γκέιλ χάρισε τη νίκη στη Νιούκαστλ.

Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ: Γκολ στα 20 δευτερόλεπτα (vid)

Την πτωτική της πορεία στην Premier League συνέχισε η Γουλβς, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας και από την Άστον Βίλα στο ματς που άνοιξε την αυλαία των αγώνων του Σαββάτου. Οι "λύκοι" έχασαν 1-0 με πέναλτι του Ελ Γκαζί στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ήταν ένα ματς που είχε ένταση και δύο αποβολές, μία για την κάθε ομάδα. Με δέκα παίκτες έμεινε στο 85' η Άστον Βίλα λόγω κόκκινης του Λουίς, ενώ στο 90+5 αποβλήθηκε ο Μουτίνιο.

Το ματς της Παρασκευής

Απογοητευτική ήταν η Λιντς στο παιχνίδι της κόντρα στην Γουέστ Χαμ με αποτέλεσμα να γνωρίσει την εντός έδρας ήττα με 2-1 και να κατρακυλάει κι άλλο στη βαθμολογία. Τα "σφυριά" από την πλευρά τους πανηγύρισαν μία πολύ μεγάλη νίκη με αποτέλεσμα να φτάσουν τους 22 βαθμούς και να ανέβουν στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Οι ποδοσφαιριστές της Γουέστ Χαμ πανηγύρισαν με τη ψυχή τους τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη, ενώ στη Λιντς παραμένει ο προβληματισμός. Η ομάδα του Μπιέλσα μπορεί να παίζει ωραίο και γρήγορο ποδόσφαιρο στα περισσότερα ματς, αλλά οι βαθμοί δεν έρχονται.

Παρασκευή 11/12

Λιντς-Γουέστ Χαμ 1-2

6' πεν. Κιχ - 25' Σούτσεκ, 80' Ογκμπόνα

Σάββατο 12/12

Γουλβς-Άστον Βίλα 0-1

90+4 πεν. Ελ Γκαζί

Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ 2-1

(1΄Αλμιρόν, 82΄Γκέιλ - 51΄Φέρλογκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Έβερτον - Τσέλσι 1-0

(22΄πεν. Σίγκουρντσον)

Κυριακή 13/12

Σαουθάμπτον-Σέφιλντ 3-0

(34' Άνταμς, 62' Άρμστρονγκ, 83' Ρέντμοντ)

Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ 1-1

(81΄Σλουπ - 22΄Κέιν)

Φούλαμ-Λίβερπουλ 1-1

25΄Κόρντοβα Ριντ - 79΄πεν. Σαλάχ)

Άρσεναλ-Μπέρνλι 0-1

(73' αυτ. Ομπαμεγιάνγκ)

Λέστερ-Μπράιτον 3-0

(27', 44' Μάντισον, 41' Βάρντι)

Η βαθμολογία