Τούσκετς: Εγώ θα 'χα πουλήσει τον Μέσι, μόνο ως ελεύθερο, στην Μπάρτσα ο Νεϊμάρ!

Ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Τούσκετς, δήλωσε ότι το καλοκαίρι θα είχε πουλήσει τον Λιονέλ Μέσι, μίλησε για την χασούρα του συλλόγου λόγω πανδημίας, ενώ απέκλεισε, ουσιαστικά, την πιθανότητα επανόδου του Νέιμαρ  

Τούσκετς: Εγώ θα 'χα πουλήσει τον Μέσι, μόνο ως ελεύθερο, στην Μπάρτσα ο Νεϊμάρ!

Ιστορική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η μέρα για την Μπαρτσελόνα αφού βρέθηκε διοικητικός της να πει ότι θα πούλαγε τον Μέσι!

Τώρα το ότι αυτός είναι ο προσωρινός πρόεδρος του Καταλανικού συλλόγου, Κάρλες Τούσκετς, που δεν έχει θέσει υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο και έχει περιορισμένες δικαιοδοσίες (σ. να τρέξει τον σύλλογο ως τις εκλογές) κι αναφέρεται στο περασμένο καλοκαίρι είναι ένα άλλο θέμα.

Ο Τούσκετς, πάντως, δήλωσε ότι πιστεύει ότι η Μπάρτσα θα έπρεπε να είχε παραχωρήσει τον Αργεντινό, κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του προηγούμενου καλοκαιριού.

Ο Μέσι είχε ζητήσει να φύγει, αλλά η τότε διοίκηση απέρριψε το αίτημά του.

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόσεπ Μαρία Μπερτομέου, παραιτήθηκε τον Οκτώβριο, προκειμένου να αποφύγει μια ψηφοφορία για κατάθεση πρότασης μομφής, με τον Τούσκετς να αναλαμβάνει προσωρινά καθήκοντα μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου.

«Από οικονομική άποψη, θα είχα πουλήσει τον Μέσι την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο» δήλωσε ο Τούσκετς στο ραδιοφωνικό σταθμό RAC1 και υποστήριξε: «Η La Liga θέτει όρια μισθών αυτή τη στιγμή και αυτό θα είχε βοηθήσει σε αυτό το μέτωπο».

Μόνο που μάλλον... ξέχασε ότι ο Μέσι είχε ζητήσει, τότε, να φύγει ελεύθερος και το μόνο κέρδος σ' αυτήν την περίπτωση για την Μπαρτσελόνα θα ήταν ότι δεν θα του κατέβαλε τις ετήσιες ηγεμονικές απολαβές της σεζόν (υπολογίζονται στα 40 εκ. ευρώ, «καθαρά»).

Το τρέχον συμβόλαιο του Μέσι εκπνέει τον Ιούνιο (κι από την 1η Γενάρη μπορεί να συμφωνήσει με την ομάδα της αρεσκείας του χωρίς η Μπαρτσελόνα να πάρει σεντ), αλλά όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία των «μπλαουγκράνα» κατεβαίνουν με «λάβαρο» ότι θα κρατήσουν τον Αργεντινό αρχηγό, πρώτο σκόρερ και ασίστμαν της ιστορίας του συλλόγου μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Όσο για τις δηλώσεις του Νεϊμάρ, ότι επιθυμία του είναι να παίξει ξανά στην ίδια ομάδα με τον Μέσι, ο Τούσκετς ουσιαστικά είπε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν απίθανο να συμβεί στην Μπαρτσελόνα, όπου σαφώς τα οικονομικά, μετά και την πανδημία COVID-19, είναι πολύ «σφικτά». «Εάν ο Νεϊμάρ ήταν ελεύθερος, τότε ίσως θα μπορούσαμε να σκεφτούμε την απόκτησή του. Χωρίς να προχωρήσουμε σε πωλήσεις παικτών δεν υπάρχουν χρήματα για νέες μεταγραφές, εκτός εάν ο νέος πρόεδρος έχει απίστευτα βαθιές τσέπες» τόνισε χαρακτηριστικά.