Λαπόρτα: «Ο Μέσι αγαπάει την Μπάρτσα και θα μας δώσει μια ευκαιρία»

Ο πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος για τις επερχόμενες εκλογές της Μπαρτσελόνα Τζουάν Λαπόρτα μίλησε για το θέμα της παραμονής του Λιονέλ Μέσι στη Βαρκελώνη.

Λαπόρτα: «Ο Μέσι αγαπάει την Μπάρτσα και θα μας δώσει μια ευκαιρία»

Ένας από τους πλέον επιτυχημένους προέδρους στην ιστορία (των 12 ετών) της Μπαρτσελόνα ο Τζουάν Λαπόρτα παρουσίασε και επίσημα την υποψηφιότητά του για πρόεδρος στις εκλογές της 24ης Ιανουαρίου του 2021 και μέσα στον… προεκλογικό του λόγο, ανέφερε πως θα κάνει προσπάθεια να κρατήσει τον Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα, ενώ αποκάλυψε πως είχε αρνηθεί πρόταση ύψους 250 εκ. ευρώ από την Ίντερ για τον Αργεντινό όταν ήταν 19 ετών.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Μέσι αγαπάει την Μπάρτσα» δήλωσε ο Λαπόρτα σχετικά με τον Μέσι, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το καλοκαίρι και έχει εκφράσει την επιθυμία του να φύγει: «Είναι αλήθεια ότι είναι πολύ απογοητευμένος για το πώς του έχουν συμπεριφερθεί. Αλλά επιμένω ότι ο Μέσι αγαπάει την Μπάρτσα και σίγουρα θα μας δώσει μια ευκαιρία».

Στη συνέχεια ο Λαπόρτα ανέφερε: «Θεωρώ εαυτόν ικανό, για τον σεβασμό και την εκτίμηση που έχουμε ο ένας στον άλλο, να έχω μια συζήτηση μαζί του, όταν θα πρέπει να γίνει, για να τον βοηθήσω να αποφασίσει και να γίνει το καλύτερο για την Μπάρτσα και για εκείνον».

Ο Λαπόρτα μάλιστα αποκάλυψε: «Ξέρω ότι θα μας δώσει περιθώριο. Στην ζωή όλα μπορούν να συμβούν. Είναι αλήθεια ότι σίγουρα θα έχει προτάσεις άλλων συλλόγων, αλλά πάντα είχε. Το 2006 ο Μοράτι (σ.σ. τότε πρόεδρος της Ίντερ) έδινε 250 εκατομμύρια ευρώ και είπα «όχι». Εκεί είδα την αγάπη του Μέσι και της οικογένειάς του στην Μπάρτσα. Με ρώτησε ο πατέρας του τι θα έκανα ως πατέρας και του είπα ότι το καλύτερο ήταν να μείνει. Μιλάμε για το 2006».

Ο 58χρονος δικηγόρος πρόσθεσε ότι «ο Μέσι και η οικογένειά του είναι μια χαρά εδώ, στην Καταλονία. Τους αρέσει η ζωή τους στην Βαρκελώνη και το Καστελδεφέλς (σ.σ. παραθαλάσσια κωμόπολη όπου βρίσκεται το σπίτι του). Το θέμα του Μέσι δεν είναι οικονομικό. Έχουμε μια σχέση σεβασμού και αγάπης. Το καλύτερο για εκείνον είναι να περιμένει να δει ποιος θα κερδίσει στις εκλογές και τι του προτείνει. Πιστεύω ότι με μια καλή πρόταση, ο Μέσι θα επέλεγε την Μπάρτσα. Εκείνος μας γνωρίζει και ξέρει πως φερόμαστε στους παίκτες, στην Μασία.

Αν για κάτι είμαι περήφανος, είναι ότι πάντα κάναμε όσα του είπα. Θέλουμε ένα φιλόδοξο πρότζεκτ, το οποίο θα κυριαρχήσει ξανά στο Champions League και θεωρώ ότι με τον Λέο στο ρόστερ υπάρχουν τα υλικά για ένα καλό σύνολο. Είναι σημαντικό να επιστρέψει το χαμόγελο στον σύλλογο και στην ομάδα. Ελπίζω να φτάσουμε εγκαίρως για να γίνει αυτή η κουβέντα».