Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 89-93: Οι Μαδριλένοι πήραν τη ρεβάνς
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 93-89 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στον τελικό του Euroleague SuperCup.
Σε έναν πολύ εντυπωσιακό τελικό, η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μια μίνι εκδίκηση για τον χαμένο τελικό στο ΟΑΚΑ και επικράτησε με 93-89 του Ολυμπιακού, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.
Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός κατά διαστήματα, αλλά η Ρεάλ έδειξε περισσότερο πάθος κι έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του τίτλου. Δε δόθηκε φάουλ του Καμπαρό στην προ-τελευταία φάση πάνω στον Φουρνιέ.
Ο Βεζένκοφ ήταν ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών Ευρώπης με 22 πόντους, στους 14 ο Φουρνιέ, με μεγάλα σουτ στο φινάλε, εννιά ασίστ ο Μίλερ ΜακΙντάιρ. Πρώτος σκόρερ της Βασίλισσας ο Καμπαρό με 12, στους 11 οι Γιάντουνεν, Φελίζ και Πραντίγια.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση με ΜακΙντάιρ, Ντόρσεϊ, Γουόρντ, Βεζένκοφ και Χολ, ενώ η Ρεάλ με Καμπάτσο, Μαλεντόν, Ντεκ, Γιάντουνεν και Ταβάρες. Η Ρεάλ είχε δύο αλλαγές στη δωδεκάδα της, με τους Γιουλ και Ντάμιαν Τζόουνς να παίρνουν τη θέση των Σαρ και Σούλγκα. Νευρικά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες, με τη Ρεάλ να έχει ένα μικρό προβάδισμα (4-8). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με τον Παπανικολάου να σκοράρει στον αιφνιδιασμό για το 11-11. Όμως, η Ρεάλ βρήκε λύσεις έξω από τα 6-75 και με σερί 11-1, πήρε διψήφια διαφορά (12-22). Ο Οκέκε διαμόρφωσε το 24-15 της πρώτης περιόδου.
Πολύ καλύτερη εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό, που βρήκε επιθετικές λύσεις από τους Μοντέρο και Φουρνιέ. Μαλεντόν και Καμπαρό έδωσαν λύσεις στη «Βασίλισσα», που διατήρησε διαφορά ασφαλείας (27-37). Ωστόσο, ο Ταβάρες φορτώθηκε με τρίτο φάουλ, με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκουν περισσότερους χώρους μέσα στη ρακέτα. Παράλληλα, ο Εντιάι ήταν για ακόμη μια φορά θετικός και με τέσσερις σερί πόντους μείωσε στους 3 (41-44). Ο Γιάντουνεν σκόραρε ένα τρελό τρίποντο και ο Τζόσεφ διένυσε όλο το γήπεδο για να κάνει το 43-47, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Εντυπωσιακή εκκίνηση για τον Ολυμπιακό στην τρίτη περίοδο, με τον Μίλερ ΜακΙντάιρ να μοιράζει παιχνίδι και τους Βεζένκοφ, Χολ και Γουόρντ να εκτελούν. Η Ρεάλ πέτυχε κάποια σουτ με τον Ντεκ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν μπροστά με 5 (61-56), χάρη σε κάρφωμα του Χολ. Εκεί, ανέλαβε δράση ο Φελίζ, που έδωσε το μομέντουμ πίσω στη «Βασίλισσα» και τον Αμπάλντε να κάνει το 68-69. Τελικά, η Ρεάλ είχε προβάδισμα τριών πόντων στο φινάλε, 75-72.
Πολύ κακό ξεκίνημα στην τελευταία περίοδο για τον Ολυμπιακό, που έκανε πολλά λάθη κι ήταν πολύ άστοχος. Ο Καμπαρό με τρίποντο έκανε το 82-72. Ο Μοντέρο με δικό του σουτ μείωσε στους πέντε (77-82), αλλά τα λάθη συνεχίστηκαν. Ο Καμπάτσο έκανε το 85-77 με ½ βολές κι εκεί ανέλαβε ο Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος σούπερ σταρ πέτυχε τρίποντο και καλάθι και φάουλ για να μειώσει στους 4 (83-87), με τον Φουρνιέ να σκοράρει δύο τρίποντα για το 89-91. Η Ρεάλ έκανε μπρος-πίσω, όμως ο Μοντέρο πάτησε τη πλάγια γραμμή. Στην επόμενη φάση, ο Καμπαρό έκανε φάουλ στον Φουρνιέ που οι διαιτητές δεν έδωσαν, ο Φελίζ σκόραρε για το 93-89μ διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Δεκάλεπτα: 15-24, 43-47, 72-75, 89-93
Διαιτητές: Πέρες, Κονσταντίνοβς, Μπισουέλ
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): MακΙντάιρ 3 (3/4 βολές, 9 ασίστ, 3 λάθη), Γουορντ 10 (3/3 δίποντα, 4/5 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μοντέρο 12 (2/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5/7 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα) Βεζένκοφ 22 (3/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 7/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα), Παπανικολάου 2, Ντόρσεϊ 7 (1/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 κλεψίματα), Εντιάι 4 (2/4 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τζόσεφ 2 (1/3 δίποντα, 2 ασίστ), Χολ 13 (4/5 δίποντα, 5/6 βολές 4 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Τζόουνς, Φουρνιέ 14 (2/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 1/3 βολές)
Ρεάλ Μαδρίτης (Μαρτίνεθ): Καμπαρό 12 (2/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πραντίγια 11 (2/3 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/5 βολές. 5 ριμπάουντ), Αμπάλντε 5 (1/1 τρίποντο, 2/2 βολές), Καμπάτσο 7 (0/1 δίποντο, 1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 μπλοκ), Οκέκε 2, Μαλεντόν 10 (3/4 δίποντα, 4/4 βολές) 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ντεκ 8 (1/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Γιάντουνεν, Ταβάρες, Γιουλ, Φελις, Τζόουνς
Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 19/45 δίποντα, 8/22 τρίποντα, 27/37 βολές, 30 ριμπάουντ, 24 ασίστ, 14 κλεψίματα, 13 λάθη, 2 μπλοκ
Τα ομαδικά στατιστικά της Ρεάλ Μαδρίτης: 20/32 δίποντα, 10/28 τρίποντα, 23/26 βολές, 44 ριμπάουντ, 31 ασίστ, 8 κλεψίματα, 23 λάθη, 3 μπλοκ