Γκουαρντιόλα: «Οι παίκτες μου δεν ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο»

Για το «φορτωμένο» αγωνιστικό πρόγραμμα και πώς αυτό επηρεάζει τους ποδοσφαιριστές του μίλησε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Γκουαρντιόλα: «Οι παίκτες μου δεν ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δήλωσε ότι οι παίκτες του δεν μπορούσαν να διασκεδάσουν στη νικηφόρα (5-0) χθεσινή αναμέτρηση με την Μπέρνλι, καθώς το «φορτωμένο» αγωνιστικό πρόγραμμα αφαιρεί ένα μέρος από τη χαρά του παιχνιδιού. Η πανδημία του κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή και το... καθυστερημένο τέλος στην περυσινή σεζόν, ενώ η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος έχει «συμπυκνωθεί» σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Έτσι, αρκετοί προπονητές ρίχνουν τα... βέλη τους στο «φορτωμένο» πρόγραμμα, το οποίο πιστεύουν ότι έχει συμβάλει στους τραυματισμούς περισσότερων παικτών.

Βάσει αυτού του προγράμματος, η Σίτι θα αντιμετωπίσει την Τρίτη στο Πόρτο την ομώνυμη ομάδα στο πλαίσιο του 3ου ομίλου του Champions League, στον οποίο μετέχει και ο Ολυμπιακός, ενώ το Σάββατο θα αναμετρηθεί με τη Φούλαμ για την Premier League.

«Το πρόβλημα είναι ότι οι παίκτες χάνουν τη χαρά του να παίζουν ποδόσφαιρο» δήλωσε ο Καταλανός τεχνικός και συνέχισε: «Πριν ήταν ωραίο να παίζουμε μια ή δύο φορές την εβδομάδα με θεατές. Τώρα είναι τρεις ημέρες και στη συνέχεια άλλο ένα παιχνίδι. Θα ταξιδέψουμε στο Πόρτο για να νικήσουμε, στη συνέχεια θα προετοιμαστούμε εναντίον της Φούλαμ».

Πριν τη χθεσινή νίκη της, η Σίτι είχε πετύχει μόλις 10 γκολ στα πρώτα οκτώ παιχνίδια της, με αποτέλεσμα ο Γκουαρντιόλα να τονίσει ότι οι επιθετικοί του πρέπει να αποδίδουν, εάν θέλουν να διατηρήσουν τη θέση τους στην ομάδα: «Τα γκολ μας βοηθούν, φυσικά. Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς πρέπει να πετυχαίνει γκολ. Ο Ραχίμ Στέρλινγκ, όταν παίζει, πρέπει να σκοράρει. Πρέπει να σημειώσουν περισσότερα γκολ. Γι' αυτό βρίσκονται εδώ. Εξαρτάται από τους παίκτες, από την απόδοσή τους στον αγωνιστικό χώρο».