Serie A: Ισόπαλες 2-2 Ρόμα και Γιουβέντους, «εξάσφαιρο» η Νάπολι

Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Ρόμα και Γιουβέντους στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Serie A. Σαρωτική η Νάπολι με την Τζένοα, πέρασε από την έδρα της Κροτόνε η Μίλαν (αποτέλεσματα, σκόρερς, βαθμολογία)

Serie A: Ισόπαλες 2-2 Ρόμα και Γιουβέντους, «εξάσφαιρο» η Νάπολι

Χωρίς νικητή έληξε το ματς στο Ολίμπικο, ανάμεσα σε Ρόμα και Γιουβέντους. Στο 31' ο Βερτού άνοιξε το σκορ με πέναλτι και "απάντησε" με τον ίδιο τρόπο στο 44' ο Κριστιάνο. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, πάλι ο Βερτού έδωσε προβάδισμα στη Ρόμα, αλλά πάλι του "απάντησε" ο Ρονάλντο στο 69' με εντυπωσιακή κεφαλιά. Να σημεωιθεί ότι η Γιουβέντους αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 62', καθώς αποβλήθηκε ο Ραμπιό για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στον Μιχιταριάν.

Η Μίλαν πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Κροτόνε, με σκορ 0-2. Ο Φρανκ Κεσιέ με εκτέλεση πέναλτι στο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου του πρώτου ημιχρόνου άνοιξε το σκορ, ενώ ο Μπραχίμ Ντίας στο 50ό λεπτό έκανε το 0-2.

Δεύτερη -εκκωφαντική- νίκη και τη Νάπολι, η οποία συνέτριψε στο Σαν Πάολο την Τζένοα 6-0. Τα γκολ για τους παρτενοπέι πέτυχαν οι Λοσάνο (δύο), Ζελίνσκι, Μέρτενς, Ελμάς και Πολιτάνο. Ο Κώστας Μανωλάς ξεκίνησε βασικό κι αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο λόγω ενοχλήσεων.

Η Ελλάς Βερόνα επικράτησε με το μίνιμουμ σκορ της Ουντινέζε, εντός έδρας, κι έγινε η πρώτη ομάδα στο φετινό Καμπιονάτο που έκανε το «2 στα 2». Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ο Αντρέα Φαβίλι. Το παρθενικό του στην κατηγορία!

Νωρίτερα, αλλιώς φαντάζονταν στην Σπέτσια τον πρώτο αγώνα της ιστορίας της στην κορυφαία κατηγορία του Ιταλικού ποδοσφαίρου. Η Σασουόλο έδειξε στην ομάδα της Λιγκούρια (σ. όπου ανήκει από το Σάββατο, δανεικός από την ΑΕΚ, ο Ντανιέλε Βέρντε) την σημασία της εμπειρίας στην Serie A διαλύοντας την, εκτός έδρας, 4-1 με τρία γκολ σε 12 λεπτά στην επανάληψη.

Έτσι οι «νεροβέρντι» έφτασαν τους 4 πόντους κι έγιναν η πρώτη ομάδα που μένει αήττητη μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής για εκείνη.

Τα ματς του Σαββάτου

Σ' ένα ματς με 7 γκολ και τρεις... ανατροπές η Ίντερ επιβλήθηκε με το χορταστικό 4-3 της Φιορεντίνα, στο πρώτο της φετινό ματς για την Serie A (λόγω των καλοκαιρινών ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων).

Η ομάδα του Κόντε βρέθηκε να χάνει, γύρισε το ματς, αλλά βρέθηκε ξανά πίσω με 3-2 ως το 87', όταν δύο γκολ των Λουκάκου και Ντ' Αμπρόζιο ως το 89' της έδωσαν το τρίποντο.

Κορυφαίος των «βιόλα» ο Ριμπερί, έφτιαξε δύο από τα τρία τους τέρματα, αλλά δίχως βαθμολογικό αντίκρυσμα.

Ήταν η μοναδική νίκη γηπεδούχου σε Σαββατιάτικο ματς.

Τρία «διπλά» σημειώθηκαν, στα ματς που προηγήθηκαν εκείνου στο Μίλανο για τη 2η αγωνιστική της Serie A.

Tα πέτυχαν ομάδες που αγωνίζονταν, όπως κι η Ίντερ, για πρώτη φορά την φετινή σεζόν.

Η Αταλάντα έσυρε το...χορό θυμίζοντας την περσινή βερσίον της (παρότι χωρίς τον Ίλιτσιτς, που ακόμη προσπαθεί να βρει τον εαυτό του εντός κι εκτός γηπέδων) διαλύοντας την Τορίνο με 4-2.

Για τη «γκρανάτα» τα δύο γκολ του Μπελότι δεν έφταναν. κόντρα στην ομάδα του Γκασπερίνι και παρέμεινε άποντη.

Νίκησαν και τα δύο αδέρφια Ιντζάγκι!

Λίγο αργότερα η Λάτσιο επικράτησε 2-0 στο Κάλιαρι

Οι γηπεδούχοι προέρχονταν από ισοπαλία κι είχε για 87 λεπτά στο γήπεδο τον Λυκογιάννη. Δεν αγωνίστηκε ο νεαποκτηθείς Γκοδίν.

Για την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι «άνοιξε λογαριασμό» ο πρώτος σκόρερ της Ευρώπης, πέρσι, Τσίρο Ιμόμπιλε.

Εκτός έδρας νίκη και για την Μπενεβέντο. Η ομάδα του Φιλίπο Ιντζάγκι έχανε ως το 33' 2-0 αλλά νίκησε στη Γένοβα την Σαμπντόρια (του Ρανιέρι) 3-2.

Για τους «μπλουτσερκιάτι» το ντεμπούτο, του νεαποκτηθέντα από την Ίντερ, Καντρέβα δεν τους γλίτωσε από τη δεύτερη διαδοχική ήττα.

Το πρoφίλ της 2ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ (26/09)

Τορίνο – Αταλάντα 2-4
(11΄, 43' Μπελότι - 13' Γκόμες, 21' Μουριέλ, 42' Χατέμπερ, 54' Ντε Ρόον)

Κάλιαρι – Λάτσιο 0-2
(4' Λατσάρι, 74' Ιμόμπιλε)

Σαμπντόρια – Μπενεβέντο 2-3
(8' Κουαλιαρέλα, 18' Κόλεϊ - 33' 72' Καλντιρόλα, 88' Λετίτσια)

Ίντερ – Φιορεντίνα 4-3
(45+2' Λαουτάρο Μαρτίνες, 52' (αυτ.) Τσεκερίνι, 87' Λουκάκου, 89' Ντ' Αμπρόζιο - 13' Κουαμέ, 57' Καστροβίλι, 63' Κιέζα)

ΚΥΡΙΑΚΗ (27/09)

Σπέτσια – Σασουόλο 1-4
(30' Γκαλαμπίνοφ - 12' Τζούρισιτς, 64' πεν. Μπεράρντι, 66' Ντεφρέλ, 76' Καπούτο)

Ελλάς Βερόνα – Ουντινέζε 0-1
(57' Φαβίλι)

Νάπολι - Τζένοα 6-0
(10', 65' Λοσάνο, 46' Ζελίνσκι, 57' Μέρτενς, 69' Ελμάς, 72' Πολιτάνο)

Κροτόνε - Μίλαν 0-2
(45+2' πεν. Κεσιέ / 50' Ντίας)

Ρόμα – Γιουβέντους 2-2
(31' πεν., 45'+1' Βερτού - 44' πεν., 69' Ρονάλντο)

ΔΕΥΤΕΡΑ (28/9)

21:45 Μπολόνια – Πάρμα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ