La Liga: Σαρωτική Ατλέτικο με τρομερό Σουάρες, ξεκίνησε με «τεσσάρα» η Μπαρτσελόνα (highlights)

Με έναν εκπληκτικό Λουίς Σουάρες στο ντεμπούτο του, η Ατλέτικο Μαδρίτης ισοπέδωσε 6-1 τη Γρανάδα. Με τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο ξεκίνησε τη σεζόν η Μπαρτσελόνα, που επικράτησε εύκολα της Βιγιαρεάλ (αποτελέσματα, σκόρερς, βαθμολογία).

La Liga: Σαρωτική Ατλέτικο με τρομερό Σουάρες, ξεκίνησε με «τεσσάρα» η Μπαρτσελόνα (highlights)

Νικήτρια στο («μικρό») ντέρμπι της Χώρας των Βάσκων αναδείχθηκε η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικρατώντας με 2-1 κι ανατροπή της Έιμπαρ.

Ήρωας των «λιονταριών» ο, σέντερ μπακ, Ουνάι Λόπεθ σκοράροντας και τα δύο γκολ τους κι αφήνοντας την συντοπίτισσα άποντη.

Τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα κατέκτησε κι η Λεβάντε, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Οσασούνα με 3-1. Στο 38΄ο Ρομπέρτο Τόρες άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, αλλά η Λεβάντε «απάντησε» άμεσα γα το 1-1 στο 41΄με τον Μελέρο. Στο 76΄ο Μαρτί έκανε το 2-1 για τη Λεβάντε, ενώ στο 81΄ ο Μοράλες δίχτυα διαμορφώντας το τελικό 3-1 για την Λεβάντε.

Ασυγκράτητη ήταν η Ατλέτικο απέναντι στη Γρανάδα, την οποία συνέτριψε με το εμφατικό 6-1. Στα αξιοσημείωτα του ματς το ντεμπούτο του Λουίς Σουάρες, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα της Μαδρίτης είχε δύο γκολ, δοκάρι και ασίστ, παρότι πέρασε ως αλλαγή στο 71'!

Λουίς Σουάρες: Δύο γκολ, ασίστ και δοκάρι σε 23 λεπτά στο ντεμπούτο του με την Ατλέτικο! (vids)

Λίγο αργότερα, η Σεβίλλη πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Καντίθ (1-3), ενώ Ρεάλ Βαγιαδολίδ και Θέλτα έμειναν στο ισόπαλο 1-1.

Στο ακροτελεύτιο ματς της ημέρας, η Μπαρτσελόνα έδωσε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της για τη νέα σεζόν της La Liga και πήρε άριστα, καθώς σκόραρε τέσσερις φορές από το α' ημίχρονο του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ για να επικρατήσει 4-0.

Μπαρτσελόνα - Βιγιαρεάλ: Δύο γκολ σε ένα πεντάλεπτο ο Άνσου Φάτι (vids)

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός Άνσου Φάτι, ο οποίος προ λίγων ημερών είχε υπογράψει το επαγγελματικό του συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα», σκόραρε δις μέσα σε ένα πεντάλεπτο (15'-20') δίνοντας το έναυσμα στους Καταλανούς.

Tα ματς του Σαββάτου

Με τη... δεύτερη ήρθε η πρώτη φετινή νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στη La Liga. Οι πρωταθλητές επιβλήθηκαν, με ανατροπή, 3-2 της πρωτοπόρου (με δύο νίκες σ' ισάριθμα ματς) Ρεάλ Μπέτις.

Η ομάδα του Πελεγκρίνι που είχε γυρίσει αρχικά το ματς με δύο γκολ σε 3 λεπτά κόντρα σ' εκείνη του Ζιντάν προδόθηκε από τον Έμερσον που πέτυχε αυτογκόλ (48') κι αποβλήθηκε (68'). Έτσι με παίκτη παραπάνω πήρε πέναλτι για χέρι του Μπάρτρα και το τρίποντο, αφού το αξιοποίησε ο Σέρχιο Ράμος.

«Σεφτέ» στις επιτυχίες την φετινή σεζόν και για τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, που (μετά από δύο ισοπαλίες) επικράτησε 3-0 της, επανακάμψασας στην κορυφαία κατηγορία, Έλτσε (παρθενικό φετινό ματς) εκτός έδρας. Δοκάρι για τους φιλοξενούμενους ο Ισάκ.

Νωρίτερα η Βαλένθια για δεύτερο σερί αγώνα δεν κέρδισε.

Μετά την ήττα στο Βίγκο, η ομάδα του Χάβι Γκράθια, έμεινε στο 1-1. κόντρα στην (επίσης επανακάμψασα στα «σαλόνια») Ουέσκα. για την οποία ισοφάρισε ο Δημήτρης Σιόβας με το παρθενικό του γκολ στη δεύτερη εμφανίση του με τα χρώματα της (βασικός κι αναντικατάστατος, ξανά).
Έτσι της έδωσε τον δεύτερο της πόντο στο φετινό πρωτάθλημα.

Δίχως νικητή (αλλά) και γκολ έληξε η εναρκτήρια αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της La Liga μεταξύ Αλαβές και Χετάφε στο «Μεντιθορόθα».

Το ματς δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις αφού οι αντίπαλοι δεν έδειξαν διάθεση για ρίσκο και το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο.

Έτσι οι Βάσκοι πήραν τον παρθενικό τους πόντο στην σεζόν και τον 4ο οι Μαδριλένοι που διατήρησαν την εστία τους απαραβίαστη και στο 2ο φετινό τους ματς.

To πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

ΣΑΒΒΑΤΟ (26/09)

Αλαβές – Χετάφε 0-0

Βαλένθια – Ουέσκα 1-1
(38' Βας - 63' Σιόβας)

Έλτσε – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-3
(55' Πόρτου, 77' πεν. Γιανουζάι, 95' Ρομπέρτο Λόπεθ)

Ρεάλ Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3
(34' Μαντί, 37' Γουίλιαμ - 14' Βαλβέρδε, 48' αυτ. Έμερσον, 82' πεν. Σέρχιο Ράμος)

ΚΥΡΙΑΚΗ (27/09)

Οσασούνα – Λεβάντε 1-3
(38΄Τόρες-41΄Μελέρο, 76΄Μαρτί, 81΄Μοράλες)

Έιμπαρ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2
(48' Kίκε Γκαρθία - 40', 87' Ουνάι Λόπεθ)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Γρανάδα 6-1
(9' Ντιέγκο Κόστα, 47' Κορέα, 65' Φέλιξ, 72' Γιορέντε, 85', 90'+4' Σουάρες - 87' Μολίνα)

Κάντιθ – Σεβίλλη 1-3
(48' Σάλβι - 66' Ντε Γιόνγκ, 90' Μουνίρ, 90'+4' Ράκιτιτς)

Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Θέλτα 1-1
(66' πέν. Γκουαρντιόλα - 45' Άσπας)

Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ 4-0
(15', 20' Φάτι, 35' πέν. Μέσι, 45'+1' αυτ. Τόρες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ