Μαγκουάιρ: Φυλάκιση 21 μηνών με τριετή αναστολή

Ολοκληρώθηκε η δίκη του Χάρι Μαγκουάιρ - Του επιβλήθηκε ποινή 21 μηνών με αναστολή. Κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες.

Μαγκουάιρ: Φυλάκιση 21 μηνών με τριετή αναστολή

Ολοκληρώθηκε το δικαστήριο για τον Χάρι Μαγκουάιρ και ο πέλεκυς ήταν βαρύς. Το δικαστήριο της Σύρου τον έκρινε ένοχο. Για τα τρία αδικήματα που είχε κατηγορηθεί. Συγκεκριμένα αντίσταση κατά της αρχής, επαναλαμβανόμενη απόπειρα δωροδοκίας και επιθετική συμπεριφορά.

Μαγκουάιρ: Ένοχος για τρεις κατηγορίες!

Μαγκουάιρ: Από το κρατητήριο της Σύρου στην Εθνική Αγγλίας

Μαγκουάιρ: Ανταλλαγή κατηγοριών στη δίκη - «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ;» και «η καριέρα σου τελείωσε»...

Guardian:«Θέλει να παίξει εθνική ο Μαγκουάιρ, πιθανότητα νέας αναβολής της δίκης σήμερα»

Daily Mail: Προς αναβολή η δίκη Μαγκουάιρ λόγω κρούσματος κορονοϊού στο δικαστήριο Σύρου!

Σε πρώτη φάση, o ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Χάρι Μαγκουάιρ, τον αδερφό του Τζο, αλλά και τον φίλο τους, Κρίστοφ Σάρμαν, ζήτησε να αναβληθεί η δίκη. Και αυτό καθώς οι κατηγορίες εις βάρος των πελατών του (σωματική βλάβη και για διαδοχική δωροδοκία και βία εναντίον αξιωματικών) απαγγέλθηκαν επισήμως την προηγούμενη μέρα και δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για να συνεννοηθεί μαζί τους σε ότι αφορά την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν.

Το δικαστήριο, όμως, αποφάσισε να απορρίψει το συγκεκριμένο αίτημα. Αξίζει να σημειωθεί πως στην αίθουσα όπου έλαβε χώρα η δίκη βρισκόταν και ο πατέρας του Χάρι Μαγκουάιρ, Άλαν.

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην αγόρευση του, επεσήμανε πως δέχτηκε κλοτσιά στο πόδι από αστυνομικό, ο οποίος του φώναξε «η καριέρα σου τελείωσε».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του δικαστηρίου, πάντως, ο Άγγλος ποδοσφαιριστής σχολίασε τα εξής: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι πολύ πλούσιος, μπορώ να σας προσφέρω χρήματα. Θα σας δώσω χρήματα, σας παρακαλώ αφήστε μας να φύγουμε».

Παράλληλα, σχολιάστηκε πως βρέθηκε εκεί και αστυνομικός, ο οποίος φορούσε πολιτικά. Προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση, με έναν από τους κατηγορουμένους να τον γρονθοκοπεί.

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός, δήλωσε πως οι δύο από τους κατηγορούμενους, προσπάθησαν να ξεφύγουν και να επιβιβαστούν σε βαν. Τόνισε επίσης πως οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου τους απώθησαν με χέρια και πόδια.