Μαγκουάιρ: Ένοχος για τρεις κατηγορίες!

Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου έκρινε ένοχο για όλες τις κατηγορίες τον Χάρι Μαγκουάιρ και τους δυο συγκατηγορουμένους του.

Μαγκουάιρ: Ένοχος για τρεις κατηγορίες!

Ο Εισαγγελέας πρότεινε να κριθούν ένοχοι για δωροδοκία και εξύβριση ο Χάρι Μαγκουάιρ και οι δυο συγκατηγορούμενοί του, o αδερφός του, Τζο και ο φίλος του, Κριστόφ Σάρμαν. Επίσης, ένοχοι για σωματικές βλάβες, ελαφριάς μορφής.

Μαγκουάιρ: Από το κρατητήριο της Σύρου στην Εθνική Αγγλίας

Ο συνήγορός τους, Αλέξης Αναγνωστάκης, αμφισβήτησε το σύνολο του κατηγορητηρίου δηλώνοντας ως παράνομη τη σύλληψη υποστηρίζοντας ότι οι τρεις κατηγορούμενοι δεν προκάλεσαν τη συμπλοκή.

Μαγκουάιρ: Ανταλλαγή κατηγοριών στη δίκη - «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ;» και «η καριέρα σου τελείωσε»...

Επίσης, τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα δωροδοκίας και σωματικής βλάβης κατά των αστυνομικών, καθώς όπως φαίνεται από την ιατροδικαστική εξέταση, οι κατηγορούμενοι είναι εκείνοι που έχουν δεχθεί βία.

Ο δικηγόρος κάλεσε την έδρα να λήξει εδώ και τώρα μια παρεξήγηση αθωώνοντας και τους τρεις κατηγορουμένους.

Μάρτυρες κατηγορίας ήταν τέσσερις αστυνομικοί και δύο πολίτες. Οι αστυνομικοί επέμειναν ότι ο Άγγλος ποδοσφαιριστής αποπειράθηκε να τους δωροδοκήσει μετά τη σύλληψή του.

Ο αστυνομικός που επενέβη πρώτος στο περιστατικό είπε ότι ο παίκτης τούς υποσχέθηκε χρήματα προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι ο ίδιος και η παρέα του.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Μαγκουάιρ, φέρεται να είπε στους αξιωματικούς της αστυνομίας κατά την προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα:

«Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι πολύ πλούσιος, μπορώ να σας προσφέρω χρήματα. Θα σας δώσω χρήματα, σας παρακαλώ αφήστε μας να φύγουμε».

Ένας άλλος αστυνομικός είπε στο δικαστήριο ότι δύο από τους κατηγορούμενους έτρεξαν να μπουν σε ένα φορτηγό, σπρώχνοντας τους αξιωματικούς με τα χέρια και τα πόδια τους.

Ο αστυνομικός που φόρεσε χειροπέδες στον Άγγλο κατέθεσε ότι ο ποδοσφαιριστής τον έσπρωξε βίαια, κάνοντάς τον να πέσει προς τα πίσω και να χτυπήσει στην πλάτη και τα πόδια του, με αποτέλεσμα να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αφού ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για επίθεση, αντίσταση κατά των Αρχών και επαναλαμβανόμενη απόπειρα δωροδοκίας, για όσα συνέβησαν στη Μύκονο την προηγούμενη εβδομάδα.