Κορονοϊός: Έξι κρούσματα και στην Αθλέτικ Μπιλμπάο!

Έξι κρούσματα κορονοϊού διαγνώστηκαν μεταξύ ποδοσφαιριστών, τεχνικού επιτελείου και προσωπικού της Αθλέτικ Μπιλμπάο

Κορονοϊός: Έξι κρούσματα και στην Αθλέτικ Μπιλμπάο!

Αυξάνονται και πληθύνονται τα κρούσματα κορονοϊού σε ομάδες της Ισπανικής Primera Division.

Mετά την Ατλέτικο Μαδρίτης, την περασμένη Κυριακή, την Βαλένθια, την Τρίτη και την Μπαρτσελόνα την Τετάρτη ήταν η σειρά της Αθλέτικ Μπιλμπάο να ανακοινώσει ότι έχει προσβεβλημένους από την πανδημία στις τάξεις της!

Έξι κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν μεταξύ των ποδοσφαιριστών, του τεχνικού επιτελείου και του προσωπικού υποστήριξης της όπως γνωστοποίησε ο σύλλογος από τη χώρα των Βάσκων.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας, όλοι οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και το προσωπικό υποστήριξης του συλλόγου υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό και πως «μεταξύ των αποτελεσμάτων, έξι ήταν θετικά. Ειδοποιήθηκαν άμεσα οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό έχουν απομονωθεί στα σπίτια τους και θα υποβληθούν σε νέο τεστ την επόμενη εβδομάδα».

Και η ανακοίνωση της Αθλέτικ Μπιλμπάο καταλήγει:

«Σύμφωνα με τις οδηγίες που καθορίζει η LaLiga, οι προπονήσεις -η πρώτη από τις οποίες είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης- θα αρχίσουν με ατομικές ασκήσεις. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όλοι αυτοί που βρέθηκαν αρνητικοί θα υποβληθούν σε νέο έλεγχο την Παρασκευή 14 Αυγούστου.»

Κατά πληροφορίες κι οι έξι είναι ασυμπτωματικοί ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι 4 από τους έξι νοσούντες είναι οι Ινιάκι Γουίλιαμς, Ουνάι Λόπεθ, Λάρα και Σάνσετ