Ντάιερ: «Τεράστιο πρόβλημα η κακοποίηση από φιλάθλους»

Στη λεγόμενη «κουλτούρα της κακοποίησης» από τους θεατές στο ποδόσφαιρο αναφέρθηκε ο μέσος της ΤότεναμΈρικ Ντάιερ.

Ντάιερ: «Τεράστιο πρόβλημα η κακοποίηση από φιλάθλους»

Ο 26χρονος μέσος της Τότεναμ, Έρικ Ντάιερ, τόνισε ότι η «κουλτούρα της κακοποίησης» από τους θεατές στο ποδόσφαιρο είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και οι αρχές πρέπει να λάβουν αυστηρότερη δράση εναντίον των παραβατών.

Ο Ντάιερ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων αγωνιστικών και πρόστιμο από την FA, λόγω σύγκρουσής του με έναν οπαδό της Τότεναμ, μετά την ήττα της ομάδας του Λονδίνου στα πέναλτι από την Νόριτς στον πέμπτο γύρο του FA Cup τον Μάρτιο.

Μετά την διαδικασία των πέναλτι στο γήπεδο της Τότεναμ, βίντεο έδειξαν ότι ο Ντάιερ ανέβαινε πάνω στις εξέδρες και επιτέθηκε σε έναν φίλαθλο της ομάδα του, πριν τον συγκρατήσουν οι φρουροί ασφαλείας και άλλοι οπαδοί.

«Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα», δήλωσε ο Άγγλος διεθνής. «Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία. Πρέπει να εξεταστεί πολύ πιο σοβαρά και πρέπει να υπάρξουν πολύ περισσότερες κυρώσεις. Αντιμετωπίζεται, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί ακόμη περισσότερο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανέναν να επικρίνει την ποδοσφαιρική μου ικανότητα ανά πάσα στιγμή, αλλά όταν είναι κάτι περισσότερο από αυτό τότε υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα».

Ο Ζαχά της Κρίσταλ Πάλας κάλεσε τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων να εντοπίσουν και να απομακρύνουν τους χρήστες που καταφεύγουν σε ρατσιστική κακοποίηση, μετά την στόχευσή του, πριν από τον αγώνα της ομάδας του στην Premier League με την Άστον Βίλα στις αρχές του μήνα.