La Liga: Μία «ανάσα» από τον υποβιβασμό η Εσπανιόλ, «ζωντανή» η Λεγκανές (highlights)

Η Εσπανιόλ ηττήθηκε 1-0 από την Λεγκανές για την 34η αγωνιστική της La Liga που την έφερε ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό της από την κατηγορία. Δείτε τα αποτελέσματα, τα highlights και τη βαθμολογία.

La Liga: Μία «ανάσα» από τον υποβιβασμό η Εσπανιόλ, «ζωντανή» η Λεγκανές (highlights)

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι πλέον ο υποβιβασμός της Εσπανιόλ από την La Liga. Οι Καταλανοί, που είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ηττήθηκαν στην έδρα τους με 1-0 από την Λεγκανές και με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της σεζόν παραμένουν στο -11 από την Θέλτα που βρίσκεται μία θέση πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Αντίθετα, η Λεγκανές με το τρίποντο αυτό διατήρησε τις όποιες ελπίδες της για έξοδο από την διακεκαυμένη ζώνη, καθώς μείωσε στους επτά πόντους την διαφορά της από τον σύλλογο του Βίγκο. Ο Τζόναθαν Σίλβα πέτυχε το «χρυσό» γκολ της Λεγκανές στο ματς, ενώ η Εσπανιόλ τελείωσε το παιχνίδι και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Τζόναθαν Καλέρι.

Ολοένα και πιο κοντά στο πρωτάθλημα έρχεται η Ρεάλ, μετά τα… δώρα που της έκανε η Μπαρτσελόνα. Δεν έχει σκοπό να τα «πετάξει» και θέλει να διατηρήσει τη διαφορά των 4 βαθμών που τη χωρίζουν από τους «μπλαουγκράνα». Στους 7 είναι πλέον με ένας ματς περισσότερο, από τη στιγμή που πέρασε από το Μπιλμπάο με 1-0 κόντρα στην Αθλέτικ.

Χρειάστηκε το πέναλτι του Ράμος στο 73’ για να λύσει τον γόρδιο δεσμό, σε ένα ματς που είχε 5 σουτ όλα κι όλα στην εστία (1-4 υπέρ της Ρεάλ).

Αφού ο ρέφερι συμβουλεύτηκε το VAR για το μαρκάρισμα στον Μαρσέλο από τον Γκαρθία, ο Ράμος δεν λάθεψε από τα 11 βήματα στέλνοντας τη Ρεάλ στο +7 και περιμένοντας σήμερα (στις 23:00) τη Μπαρτσελόνα στην έδρα της Βιγιαρεάλ.

Καμία δεν βόλεψε η ισοπαλία και δη το 2-2, καθώς αμφότερες, Γρανάδα και Βαλένθια, ήθελαν τους τρεις βαθμούς για να έρθουν κοντά στην 7η θέση και να πλησιάζουν την Ρεάλ Σοσιεδάδ που βρίσκεται μπροστά τους στη βαθμολογία και κρατάει στα χέρια της αυτή τη στιγμή το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Γρανάδα άνοιξε το σκορ στο 61' με πέναλτι του Φερνάντες, με την Βαλένθια να ανατρέπει την κατάσταση και να κάνει το 2-1. Λίγο πριν το φινάλε όμως, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βίκο η Γρανάδα έκανε το τελικό 2-2.

Με γκολ του Μορένο στο 88ο λεπτό, η Βαγιαδολίδ κατάφερε και πήρε τη νίκη με 1-0 στην έδρα της απέναντι στην Αλαβές και πέρασε στην 13η θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω της την Μπέτις με διαφορά ενός βαθμού και την Αλαβές σε απόσταση 4 βαθμών και την 15η θέση.

Η Θέλτα ήθελε τους τρεις βαθμούς ώστε να απομακρυνθεί κι άλλο από το γκρουπ των τελευταίων της βαθμολογίας, ωστόσο η Μπέτις κατάφερε και τσίμπησε την ισοπαλία στο Βίγκο για το 1-1.

Μόλις στο 22΄ο Νολίτο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ωστόσο η Μπέτις είχε την υπεροχή στο παιχνίδι. Μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, περισσότερα σουτ στην εστία της Θέλτα. Στο 79΄κατάφερε με τον Φεντάλ να φέρει το ματς στα ίσα που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Σταθερά σε τροχιά Champions League παραμένει η Ατλέτικο Μαδρίτης, που συνεχίζοντας τις θετικές εμφανίσεις μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος της La Liga νίκησε εύκολα με 3-0 τη Μαγιόρκα στην πρωτεύουσα, στην εναρκτήρια συνάντηση της 34ης αγωνιστικής.

Έτσι, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε εδραίωσε την παρουσία της στην τρίτη θέση ξεφεύγοντας με 5 βαθμούς από τη Σεβίλη, που έχει παιχνίδι λιγότερο. Το σκορ στο «Wanda Metropolitano» άνοιξε ο Άλβαρο Μοράτα στο 29΄ από τα 11 βήματα, κι αφού χρειάστηκε να εκτελέσει δύο φορές, καθώς αρχικά ο Ρέινα απέκρουσε αλλά το VAR έδειξε πως δεν πατούσε στη γραμμή.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου διπλασίασε για τους «ροχιμπλάνκος», που έφτασαν στο τελικό 3-0 με το γκολ του Κόκε στο 79ο λεπτό.

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής της La Liga:

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μαγιόρκα 3-0

(29΄ πεν., 45΄+4 Μοράτα, 79΄ Κόκε)

Θέλτα-Μπέτις 1-1

(22΄Νολίτο- 9΄Φεντάλ)

Βαγιαδολίδ-Αλαβές 1-0

(88΄Μορένο)

Γρανάδα-Βαλένθια 2-2

(61΄Φερνάντες, 86΄Βίκο- 63΄Βαγιέχο, 68΄Γκουέδες)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

(73' Ράμος πεν.)

Εσπανιόλ-Λεγανές 0-1

(53' Τζόναθαν Σίλβα)

Οσασούνα-Χετάφε 5/7

Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα 5/7

Λεβάντε-Σοσιεδάδ 6/7

Σεβίλη-Εϊμπαρ 6/7


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ