Σουηδία - Τυνησία 5-1: Πάρτι των Σκανδιναβών με πρωταγωνιστές τους Γιόκερες και Ίσακ (vid)
Η Σουηδία διέλυσε με 5-1 την Τυνησία, στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στον έκτο όμιλο του Μουντιάλ 2026.
Δείχνοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης, η Σουηδία έκανε σκόνη και θρύψαλα την Τυνησία, επικρατώντας με το επιβλητικό 5-1, στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ 2026.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ οι Βίκτορ Γιόκερες και Αλεξάντερ Ίσακ, ενώ σκόραρε αλλά δεν πανηγύρισε ο Αγιάρι, λόγω τυνησιακής καταγωγής.
Ο τελευταίος ήταν αυτός που έκανε το 1-0 με σουτ εντός περιοχής, ενώ στο 18', ο Ίσακ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, μετά από ασίστ του Γιόκερες. Η Τυνησία μπήκε στο ματς στο 43', χάρη στο γκολ του Ρέκικ.
Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο άνηκε αποκλειστικά στους Σκανδιναβούς. Στο 59, ο Γιόκερες πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, ενώ στο 84' ο Σβάνμπεργκ, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έκανε το 4-1.
Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Αγιάρι, που αυτή τη φορά πανηγύρισε.
Σουηδία (Γκρέιαμ Πότερ): Νόρντφελντ, Λίντελοφ, Χιέν, Λάγκερμπιέλκε, Γκούντμουνσον (65′ Στρουντ), Αγιάρι, Κάλστρομ (84′ Σβάνμπεργκ), Μπέρνχαρντσον (90’+1′ Σβένσον), Νίγκρεν (65′ Μπέργκβαλ), Ίσακ (90’+1′ Ελάνγκα), Γιόκερες
Τυνησία (Σαμρί Λαμουσί): Σαμάκ, Άμπντι, Μπεν Χαμίντα, Τάλμπι, Ρέκικ, Βαλερί (72′ Μπελχαντζ), Μεϊμπρί, Σκίρι (72′ Αχούρι), Κεντίρα (83′ Γκάμπρι), Σάαντ (72′ Τουνεκτί), Σλιμανί (83′ Σαουάτ).