Bαλμπουενά-Ποντένσε: «Κλειδιά» του Ολυμπιακού στο ματς με Ερυθρό Αστέρα

Ματιέ Βαλμπουενά και Ντανιέλ Ποντένσε είναι οι ποδοσφαιριστές που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα.

Bαλμπουενά-Ποντένσε: «Κλειδιά» του Ολυμπιακού στο ματς με Ερυθρό Αστέρα

Το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα μπορεί να έχει ιδιαιτερότητες λόγω της φιλίας, αλλά είναι «τελικός» και για τους δύο. Είναι ένα παιχνίδι που αν το πάρει ο Ολυμπιακός θα «κλειδώσει» κάτι κάποιο τρόπο την τρίτη θέση. Πολύς κόσμος έχει στο μυαλό του ότι το διπλό εύκολα ή δύσκολα θα έρθει για τους Πειραιώτες, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Ο Αστέρας την τελευταία διετία έχει κάνει βήματα προόδου, έχει παίξει δύο φορές στους ομίλους και έχει αλλάξει επίπεδο. Εύκολο ματς δεν θα είναι και ο Ολυμπιακός για να φύγει με τους τρεις βαθμούς από αυτή την αναμέτρηση θα πρέπει να έχει σε μεγάλη βραδιά τα βαριά του όπλα.

Δύο ποδοσφαιριστές είναι πολύ καθοριστικοί για την ομάδα του Πειραιά και το απέδειξαν και με την Τότεναμ, αλλά και σε όλα τα ματς του πρωταθλήματος. Ο λόγος για τους Ποντένσε, Βαλμπουενά. Οι δύο «κοντοί» είναι όλα τα λεφτά για τους «ερυθρόλευκους» και αυτούς τρέμουν οι Σέρβοι.

Τα πράγματα είναι απλά για τον Ολυμπιακό. Εάν αυτοί οι δύο είναι καλά τότε ο Ολυμπιακός αυξάνει τις πιθανότητες για διπλό. Ο Ποντένσε ακόμα και με τη Λαμία είναι μέσα στα δύο γκολ. Με την Τότεναμ σκόραρε και κινήθηκε σε πολύ υψηλά στάνταρ και οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν πως και πως από αυτόν να είναι εξίσου καλός και το βράδυ της Τρίτης στο «Μαρακανά».

Ο Βαλμπουενά από την άλλη έχει αποδείξει ότι είναι ο «εγκέφαλος» του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός κάνει όλη τη δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι και θυμίζουμε πως με την Τότεναμ έβγαλε την ασίστ και έβαλε το γκολ. Οι επτά ασίστ που έχει στο ενεργητικό του επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για τον παίκτη «κλειδί» των Πειραιωτών.