Κάνιας: «Να εγκλωβίσουμε τον Ολυμπιακό»

O Xοσέ Κάνιας αναφέρθηκε στην αναμέτρηση του Ερυθρού Αστέρα με τον Ολυμπιακό μιλώντας σε αθλητικό ραδιόφωνο.

Κάνιας: «Να εγκλωβίσουμε τον Ολυμπιακό»

O πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν του Ερυθρού Αστέρα, Xοσέ Κάνιας μίλησε στην εκπομπή "Τριπλός μπελάς" του Sport24 Radio 103 με τους Θοδωρή Ρούσσο και Βασίλη Τεμπέλη για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League (1/10, 22.00)

Είπε συγκεκριμένα:

Για το παιχνίδι της Τρίτης (1/10) με τον Ολυμπιακό, στο Βελιγράδι, και τον όμιλο του Champions League:

«Όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, έτσι και στη Σερβία υπάρχει πρώτα ένα ματς πρωταθλήματος. Για εμάς είναι προτεραιότητα η κατάκτηση του τίτλου. Μετά θα δούμε το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Υπάρχει συγκέντρωση κι έχουμε μελετήσει τον Ολυμπιακό. Η ομάδα που θα πάρει τη νίκη αποκτά προβάδισμα για την 3η θέση, αφού οι Μπάγερν και Τότεναμ είναι τα φαβορί για την πρόκριση. Βλέπουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και θέλουμε να νικήσουμε σε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας. Αυτό θα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και με τον Ολυμπιακό.

Είδαμε το παιχνίδι με την Τότεναμ αλλά ούτως ή άλλως ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στο γήπεδό του. Δεν είναι κάτι καινούριο. Πάντως και εμείς είμαστε δυνατοί στην έδρα μας και μοναδικός στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο βελτιώνεται κι αυτό ισχύει και φέτος, που έχει κάνει καλές προσθήκες. Οι πιθανότητες νίκης την Τρίτη είναι μοιρασμένες. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την έδρα μας και να εγκλωβίσουμε τον Ολυμπιακό»

Για την ατμόσφαιρα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στα ματς του πρωταθλήματος και σε αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι οπαδοί είναι τρελοί με την ομάδα κι αυτό μεταδίδεται και σε εμάς»

Για την απουσία του Κώστα Φορτούνη και το ποιους παίκτες του Ολυμπιακού ξεχωρίζει:

«Ο Φορτούνης είναι μία πολύ σημαντική απώλεια. Είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού και δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλο. Ακόμα και τώρα που ο Ολυμπιακός είναι μία συγκροτημένη και πολύ καλή ομάδα, ο Φορτούνης λείπει. Τη διαφορά μπορεί να την κάνει ο Ποντένσε, ενώ και ο Ελ Αραμπί, τον οποίον τον ξέρω από την Ισπανία, μπορεί να κάνει τη μισή ευκαιρία γκολ».

Για την ομοιότητα Ελλήνων και Σέρβων:

«Πολύ μοιάζουν! Μοιάζουν στο φανατισμό και το πάθος τους για το ποδόσφαιρο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτά που έζησα στη Θεσσαλονίκη, διότι έγραψα ιστορία και η ομάδα θα είναι στην καρδιά μου. Οι Σέρβοι και οι Έλληνες αντιμετωπίζουν με το ίδιο πάθος τον αθλητισμό».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Πιστεύω στον ΠΑΟΚ και στα παιδιά που ήμασταν μαζί. Την Κυριακή (29/9) θα νικήσει την ΑΕΚ. Το καλοκαίρι άλλαξαν παίκτες, αλλά το κυριότερο ήταν ότι έφυγε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ήταν κομβικός για τον ΠΑΟΚ, ήταν ο εγκέφαλος της ομάδας.

Έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές, διότι κι όταν ήμουν εγώ στο σύλλογο είχαμε περάσει δυσκολίες. Όσο οι οπαδοί στηρίζουν την ομάδα, αυτή θα βελτιώνει συνεχώς την απόδοσή της. Άλλωστε και εμείς με τη βοήθεια του κόσμου πετύχαμε σπουδαία πράγματα»

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου:

«Κανείς στον ΠΑΟΚ δεν θα ξεχάσει το όνομα του Ραζβάν. Δεν περίμενα ότι θα έφευγε. Μου το έστειλαν σε μήνυμα και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Νομίζω ότι δεν ήθελε να φύγει. Του εύχομαι τα καλύτερα, διότι τα αξίζει»

Για τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Μάριο Μπράνκο:

«Ήρθε σε μία δύσκολη περίοδο για να αντικαταστήσει τον πετυχημένο Λούμπος Μίχελ. Δεν έχω να πω τίποτα κακό για αυτόν. Εξέλιξε το πόστο στην ομάδα και σωστά παραμένει σε αυτή».