Τώρα θα «τρέχει» η Τότεναμ για τον Ολυμπιακό!

Πέραν των εντυπώσεων για τη σπουδαία εμφάνιση και την επιστροφή από το 0-2 για το 2-2, υπάρχει και η ουσία για τη συνέχεια της ελληνική ομάδας στον όμιλο.

Τώρα θα «τρέχει» η Τότεναμ για τον Ολυμπιακό!

Κάτι παρόμοιο είχε κάνει ο Ολυμπιακός πριν από 21 χρόνια στο Estádio das Antas όταν στο τελευταίο πεντάλεπτο είχε ισοφαρίσει την Πόρτο ενώ έχανε με 2-0. Ήμουν εκεί και θυμάμαι ότι τα συναισθήματα στο γκολ του Γκόγκιτς έμοιαζαν ανεπανάληπτα. Να που δεν ήταν, γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να γυρίζει ξανά στην Ευρώπη ένα ματς όταν βρίσκεται από κάτω με διαφορά δύο τερμάτων. Φυσικά η τωρινή Τότεναμ είναι πολύ καλύτερη ομάδα από εκείνη την Πόρτο κι ο τωρινός άθλος είναι ένα ακόμη πιο θαυμαστό επίτευγμα.

Ολυμπιακός-Τότεναμ 2-2: Δεν σταματάει κανείς αυτή την ομάδα

Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό είναι το χτεσινό αποτέλεσμα, για το οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τη μεγαλύτερη «ευθύνη» λόγω της εξαιρετικής στρατηγικής του και της πίστης που έχει μεταφέρει στην ομάδα του ότι μπορεί να τα καταφέρει απέναντι σε κάθε αντίπαλο και υπό κάθε συνθήκη, όσο δύσκολη κι αν μοιάζει ή είναι. Ο Βαλμπουενά ήταν πάλι ο πρωταγωνιστής με τα γκολ και τις ασίστ ψωμοτύρι! Έφτασε τις 13 «συμμετοχές» σε 22 γκολ του Ολυμπιακού! Απίστευτο. Ο Ποντένσε έχει στρέψει πάνω του όλη την Πρέμιερ Λιγκ, την άμυνα της Τότεναμ την έκανε άνω κάτω. Ο Σεμέδο τον Κέιν τον ταλαιπώρησε, σε κάποιες φάσεις τον έκοβε σαν να ήταν σε ματς ελληνικού Κυπέλλου ο αντίπαλος φορ. Οι Έλληνες ήταν υπέροχοι, αλλά για τον Μπουχαλάκη, τον Τσιμίκα και τον Μασούρα θα τα πούμε ξεχωριστά. Ο πρώτος ίσως έκανε το ματς της ζωής του.

Το Καραϊσκάκη «στο πόδι» στην αλλαγή του Βαλμπουενά (vid)

Πάμε, όμως, λίγο στην ουσία για τον όμιλο. Ο Μαρτίνς είχε πει πριν από το ματς ότι οι ισοπαλίες στην αρχή τέτοιων «μικρών τουρνουά» σαν τον όμιλο του Champions League σε μπερδεύουν, σε αποπροσανατολίζουν από τον πραγματικό στόχο. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα λόγο να μπερδευτεί. Παραμένει το απόλυτο αουτσάιντερ για την πρόκριση στη συνέχεια της διοργάνωσης, απλά έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα νοκ άουτ του Europa League. Ειδικά εάν δεν χάσει στο Βελιγράδι. Αλλά κι αν χάσει από τον Ερυθρό Αστέρα πάλι θα ΄χει τον πρώτο λόγο, διότι θα ξέρει ότι με νίκη στην τελευταία αγωνιστική επί των Σέρβων στο Φάληρο θα τους αφήσει έξω, εάν όλα έχουν κυλήσει με βάση τη λογική στα άλλα παιχνίδια.

Έχει αλλάξει τη μοίρα του στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Η Τότεναμ μπορεί να είναι σύμμαχος του Ολυμπιακού πλέον, διότι εάν δεν είναι τότε μπορεί να κινδυνεύσει με αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό. Και το ξέρει. Άρα είναι υποχρεωμένη στην τρίτη και τέταρτη αγωνιστική να νικήσει μέσα-έξω τον Ερυθρό Αστέρα, δεν έχει περιθώριο να πάει στο Βελιγράδι και να μην τα δώσει όλα για τη νίκη. Η δε Μπάγερν ουδέποτε κάνει εκπτώσεις στα παιχνίδια της στην Ευρώπη, λογικά δεν θα συμβεί ούτε φέτος αυτό.

Champions League: Βατερλό της Ρεάλ στο Παρίσι (Αποτελέσματα - βαθμολογίες - highlights)

Συνεπώς ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να πηγαίνει για την τρίτη θέση στον όμιλο και για να συνεχίσει και τη νέα χρονιά να παίζει στην Ευρώπη. Εξακολουθεί να έχει ως πρώτο και βασικό στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ενώ σε κάθε παιχνίδι του στο Champions League, με την Μπάγερν εδώ, στο Λονδίνο και στο Μόναχο, η προσπάθεια και οι εμφανίσεις σαν την χτεσινή μόνον οφέλη για το κλαμπ φέρνουν, σε κάθε επίπεδο. Με τον Αστέρα θα είναι αλλιώς και θα μετράει ο στόχος και η βαθμολογία...

Μιλόγεβιτς: «Θα ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας κόντρα στον Ολυμπιακό»