Έχει αλλάξει τη μοίρα του στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει πολύ τη νοοτροπία του στην Ευρώπη και πλέον δεν είναι μία ομάδα που απλά χαίρεται τη συμμετοχή στον όμιλο.

Έχει αλλάξει τη μοίρα του στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός

Μετά από πρεμιέρα του Champions League και με την εξέλιξη που είχε μπορείς να γράψεις πολλά και να σταθείς σε πολλά πρόσωπα. Δεν είναι και απλό αυτό που έχει κάνει ο Ολυμπιακός κόντρα σε ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μία ομάδα με τεράστιο προϋπολογισμό που πέρσι έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης.

Όλα αυτά τα γνώριζαν εκ των προτέρων οι Πειραιώτες, αλλά η εξέλιξη του ματς δεν ήταν καθόλου ευνοϊκή γι' αυτούς. Η Τότεναμ κόντρα στην ροή του ματς κατάφερε να σκοράρει δύο φορές και να φέρει τον Ολυμπιακό σε πολύ δύσκολη θέση. Όταν απέναντι σου έχεις αυτή την ομάδα και στο διάστημα που είσαι καλός σου βάζει δύο γκολ είναι αλήθεια ότι δεν θέλει και πολύ να σε πάρει από κάτω.

Κι όμως, ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση. Έβαλε τη μπάλα κάτω, πήρε την κατοχή, ηρέμησε το παιχνίδι του και επιχείρησε το ακατόρθωτο. Έκανε την ανατροπή και πήρε τον βαθμό απέναντι στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Το τρομερό είναι πως έχει μείνει και η γεύση πως στο τέλος όντως θα μπορούσε να έχει πάρει και τη νίκη. Όλο αυτό, όμως, δεν είναι απλό να το πετύχει μία ομάδα και θέλει αρκετή δουλειά.

Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα, έχει ταλέντο, αλλά έχει και ψυχικά αποθέματα και πίστη. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει η ομάδα του Πειραιά. Το έκανε και στο Κράσνονταρ όταν εκεί έγινε το χειρότερο, αφού δέχτηκε γκολ στο 10'. Και εκεί αντέδρασε και πήρε τη νίκη.

Όλα αυτά δείχνουν πως ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει επίπεδο στην Ευρώπη. Δεν έχει σχέση με την ομάδα που ξέραμε τόσα χρόνια και δεν συμβιβάζεται πλέον με τη συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός δεν θέλει απλά να υπάρχει στον όμιλο, αλλά θέλει να έχει και ρόλο. Πλέον είναι μία ομάδα που στην Ευρώπη μπορεί να τα βάλει με τον οποιοδήποτε και να αντιδράσει όποιες συνθήκες κι αν διαμορφωθούν μέσα στον αγώνα.

Η νοοτροπία είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, αλλά από την άλλη θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Δεν κέρδισε τίποτα στον όμιλο η ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχει κερδίσει το σεβασμό της Ευρώπης, αλλά έχει μπροστά της ένα ματς κλειδί όπως αυτό με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, το οποίο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Μέχρι τότε, όμως, έχει δουλειές στην Ελλάδα αρχής γενομένης από την Κυριακή με τον Παναθηναϊκό.