Σαλίμοφ: «Λάθος η χρησιμοποίηση Μπεργκ»

Ο πρώην προπονητής της Κράσνονταρ Ιγκόρ Σαλίμοφ εκθείασε τον Ολυμπιακό για την προσέγγιση του αγώνα.Τι δήλωσε για τον Μάρκους Μπεργκ.

Σαλίμοφ: «Λάθος η χρησιμοποίηση Μπεργκ»

Ο παλαίμαχος Ρώσος διεθνής Ιγκόρ Σαλίμοφ, που έχει διατελέσει προπονητής της Κράσνονταρ, μίλησε σε Μέσα ενημέρωσης της χώρας του για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη ρωσική ομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ένα τέλεια εκτελεσμένο σχέδιο

Ο πρώην άσος της Ίντερ και της Νάπολι, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον άψογο τρόπο παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων» που ανέλυσαν τα πάντα, ενώ χαρακτήρισε και λάθος τη χρησιμοποίηση του Μάρκους Μπεργκ στο αρχικό σχήμα των Ρώσων.

Μαρτίνς προς τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Εμείς στο γήπεδο, εσείς στην εξέδρα»

Αναλυτικά οι δηλώσεις Σαλίμοφ:

Δώστε μου μάτια να τον βλέπω!

«Είναι παράξενο για μένα όλο αυτό που είδα από πλευράς Κράσνονταρ. Μου είναι δύσκολο να το κατανοήσω. Διαθέτει παίκτες υψηλής ποιότητας αλλά δεν είδαμε την εικόνα που είχαμε συνηθίσει από την ομάδα. Η απόσταση μεταξύ των γραμμών ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παίξουν με μία ή δύο επαφές στην μπάλα. Όταν οι μέσοι χρειάζεται να αλλάξουν πέντε-έξι μπαλιές το παιχνίδι γίνεται πολύ αργό. Νομίζω πως η Πόρτο μετά το πρώτο παιχνίδι υποτίμησε την Κράσνονταρ και εν τέλει αποκλείστηκε.

Ο Ολυμπιακός ανέλυσε τα πάντα, παρακολούθησε τον τρόπο παιχνιδιού της Κράσνονταρ και είχε άριστη αυτοσυγκέντρωση. Η Κράσνονταρ μπορεί να σκοράρει στη ρεβάνς, αλλά να αποκλειστεί. Τα λάθη έφεραν τα εις βάρος της γκολ. Ήταν λάθος η χρησιμοποίηση του Μπεργκ, αλλά ο προπονητής ξέρει καλύτερα».

Από τη μεριά ο παλαίμαχος εξτρέμ Βλάντιμιρ Μπιστρόφ αναφέρθηκε στον Μάρκους Μπεργκ με πολύ επικριτικό τρόπο, τονίζοντας ότι στο γήπεδο ήταν ανύπαρκτος.

Συγκεκριμένα ο Μπιστρόφ ανέφερε:

«Το ματς δεν πήγε σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κράσνονταρ. Ο Ολυμπιακός απλά έκανε το παιχνίδι του. Είχε τρεξίματα, σωστή αμυντική ανάπτυξη και έπαιξε από τα άκρα. Η Κράσνονταρ προσπαθούσε να παίξει κάτι σαν ποδόσφαιρο, αλλά έκανε πολλά λάθη τα οποία είναι ανεπίτρεπτα στο Champions League.

Ο καθένας έπαιζε για τον εαυτό του. Γνωρίζαμε πως πως θα ήταν στην Ελλάδα. Είδατε όμως κανέναν ποδοσφαιριστή να φωνάζει, να παρακινεί τους συμπαίκτες του; Κανείς δεν πήρε πρωτοβουλίες. Ο Μπεργκ δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ακόμα και όταν κέρδισαν την Πόρτο, ήταν σαν να έπαιζαν με 10 παίκτες. Δεν ήταν ούτε στο πρώτο ματς, ούτε στη ρεβάνς. Γιατί χρησιμοποιήθηκε για τρίτο σερί παιχνίδι; Θα πρέπει να μας απαντήσει ο προπονητής».