Δώστε μου μάτια να τον βλέπω!

Ένας Ολυμπιακός – οδοστρωτήρας «κλείδωσε» τη θέση του στην κλήρωση της 29ης Αυγούστου για τους ομίλους του Champions League, με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει φτιάξει μια ομάδα - μοντέλο.

Δώστε μου μάτια να τον βλέπω!

Δεν χρειαζόταν να δούμε το ματς με την Κράσνονταρ για να καταλάβουμε τι δουλειά κάνει ο Πέδρο Μαρτίνς καθημερινά στον Ρέντη. Από πέρσι φαινόταν πώς θα πήγαινε η... δουλειά και με τι προπονητή είχαμε να κάνουμε. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ήρθε στη χώρα μας για να δει τον Ολυμπιακό ως «σκαλοπάτι». Ήρθε για να μείνει. Για να μείνει χρόνια για την ακρίβεια.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης λειτούργησε ποδοσφαιρικά και με λογική την περασμένη σεζόν. Στήριξε τον προπονητή στα δύσκολα, ύψωσε ασπίδα όταν εξαπολύονταν διάφορα βέλη προς τη μεριά του και... ιδού τα αποτελέσματα.

Το 4-0 επί της Κράσνονταρ απλώς ήταν η επιβεβαίωση ότι ο φετινός Ολυμπιακός θα είναι... οδοστρωτήρας! Και υποχρεώνει τον κόσμο του να λέει «φέρτε μου μάτια να τον βλέπω».

Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τους Ρώσους, οι οποίοι δεν κατάλαβαν τι τους βρήκε. Ενώ όλη την περασμένη εβδομάδα έδειχναν προσγειωμένοι, μόλις πάτησαν το πόδι τους στην Αθήνα, εμφανίστηκαν με τουπέ, με ύφος... Ρεάλ Μαδρίτης και με μία συμπεριφορά λες και ήρθαν να «κλειδώσουν» την πρόκριση από το πρώτο ματς.

Δεν διαφωνεί κανείς ότι η Κράσνονταρ είναι ένα πολύ καλό σύνολο, ίσως καλύτερο από την Μπασάκσεχιρ. Ο Ολυμπιακός όμως είναι πολύ ανώτερη ομάδα και πολύ απλά δεν... παίζεται. Οι μπλαζέ Ρώσοι το κατάλαβαν από πρώτο χέρι και γυρίζουν στο Κράσνονταρ για να φτιάξουν τις βαλίτσες τους για το Europa League. Ο Ολυμπιακός ξέρει να διαχειρίζεται τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να δημιουργηθούν σε ένα ματς, ξέρει πότε θα «χτυπήσει», έχει μάθει να έχει υπομονή στο παιχνίδι του, να μην πανικοβάλλεται. Και έχει και έναν προπονητή που βγάζει άσους από το μανίκι του με χαρακτηριστική ευκολία.

Ο Ραντζέλοβιτς θα θυμάται για χρόνια την αποψινή βραδιά. Ο Ποντένσε «ξύπνησε»! Ο Τσιμίκας έκανε εμφάνιση για... μεταγραφή σε κορυφαίο πρωτάθλημα. Άλλωστε, είχε κάμποσους «κατασκόπους» στα επίσημα και λογικά το όνομά του θα έχει περίοπτη θέση στα μπλοκάκια τους.

Συγκλονιστικός Γκερέρο που τα έβαλε με τον Σπάχιτς, ένα θηρίο με όλη τη σημασία της λέξεως. Δεν ήταν μόνο η γκολάρα του, αλλά όλη η εικόνα του. Για τον Βαλμπουενά πολύ απλά δεν υπάρχουν λόγια. Ο Γκιγιέρμε; Ακόμα τραβάνε τα μαλλιά τους στην Ισπανία που τον άφησαν να φύγει και να έρθει στον Ολυμπιακό.

Ο Μασούρας έβγαλε τον... Ολυμπιακό τσαμπουκά, ο Σεμέδο ο ορισμός του «βράχου», ο Μεριά επίσης και ένας Ομάρ από τα παλιά!

Οι δε Ρώσοι; Πολύ απλά δεν κατάλαβαν τι έπαθαν. Έχουν πράγματι πολύ καλή ομάδα, αλλά το ξαναλέμε: Ο Ολυμπιακός που φτιάχνει ο Μαρτίνς δεν παίζεται! Και που είστε ακόμα: Θα γίνουν τώρα και δύο προσθήκες από το πάνω ράφι. Αν και έχει πραγματοποιήσει ήδη μεταγραφές – λαχεία όπως τον Ραντζέλοβιτς που θα είναι αμαρτία να μην τον ξεκινήσει στην Ρωσία.