Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ: Αυτά θέλει ο Μαρτίνς

Οι σκέψεις του Πορτογάλου για τη ρεβάνς, οι δοκιμές στο «Γ. Καραϊσκάκης», τα φαβορί και οι «εκπλήξεις»!
Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ: Αυτά θέλει ο Μαρτίνς

Θα είναι μεγάλη έκπληξη εάν κάνει... εκπλήξεις ο Πέδρο Μαρτίνς στην 11άδα του επαναληπτικού με την Μπασακσεχίρ. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έβαλε «γκάζια» στους παίκτες του για τα λάθη τους στο πρώτο παιχνίδι, ζήτησε πολύ μεγαλύτερη προσοχή και προσπάθεια στον αγώνα της Τρίτης, τονίζει με κάθε τρόπο ότι δεν έχει κριθεί τίποτα και ότι απαγορεύεται η παραμικρή χαλάρωση. Και περιμένει ότι η τουρκική ομάδα θα είναι πάρα πολύ αποφασισμένη και με μεγάλο πείσμα στον αγώνα. Με σκοπό να τα δώσει όλα και να ρισκάρει ό,τι έχει ώστε να πάρει την πρόκριση παρά το 0-1 του πρώτου αγώνα.

Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός 0-1: Γκρίζοι Λύκοι στην Κωνσταντινούπολη

Η λογική λέει ότι για τον Ολυμπιακό θα αρχίσουν οι ίδιοι παίκτες στη ρεβάνς. Με το σκεπτικό ότι ο Μαρτίνς αποφεύγει τις αλλαγές στην ομάδα του, όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά από πλευράς αποτελεσμάτων. Θα πρέπει επίσης να διευκρινίσουμε ότι τα λάθη που έγιναν, ειδικά προς το τέλος της αναμέτρησης στην Κωνσταντινούπολη, δεν μπορούν να παραγράψουν την προσπάθεια που είχε γίνει νωρίτερα. Και ειδικά από το ξεκίνημα της επανάληψης μέχρι το 70ο λεπτό. Από την ενδεκάδα που είχε αρχίσει τον αγώνα και προτού γίνουν οι αλλαγές του Καμαρά και του Μπρούνο (ο Ελ Αραμπί μπήκε για πολύ λίγο).

Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός 0-1: Τα highlights της αναμέτρησης (vid)

Ο Σα, ο Ομάρ, ο Τσιμίκας, ο Σεμέδο, ο Μεριά, ο Γκιγιέρμε, ο Μπουχαλάκης, ο Βαλμπουενά, ο Ποντένσε, ο Μασούρας και ο Γκερέρο είναι μακράν οι επικρατέστεροι. Ο Μαρτίνς οφείλει και καλά κάνει να έχει σε ετοιμότητα και άλλους παίκτες, ειδικά αυτούς που είναι πιο κοντά στην 11άδα, όπως ο Καμαρά, αλλά και όσους κερδίζουν χρόνο το τελευταίο διάστημα, όπως ο Ελ Αραμπί και ο Ραντζέλοβιτς. Γιατί όχι και ο Τοροσίδης.

Αλλά στην πραγματικότητα και από τη στιγμή που δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα ή απρόοπτο, το σωστό και το πιο ωφέλιμο - θεωρητικά πάντα γιατί μέσα στο κάθε ματς κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί - θα είναι να μείνουν οι ίδιοι έντεκα που πρωταγωνίστησαν ώστε να έρθει η νίκη στην Τουρκία και το μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση. Κι ο Μαρτίνς αυτό έχει στο μυαλό του να κάνει. Με τις παρατηρήσεις και την κριτική του σκοπός του είναι να κάνει αυτούς τους έντεκα της Πόλης ακόμη πιο προσεκτικούς και καλούς σε απόδοση στο Φάληρο. Για να επισφραγιστεί αυτή η πολύ σπουδαία πρόκριση...