Το άγχος της Πλζεν ενόψει Ολυμπιακού!

Τι λένε στην Τσεχία για το ματς της 23ης Ιουλίου στη «Doosan Arena» με τους «ερυθρόλευκους».

Το άγχος της Πλζεν ενόψει Ολυμπιακού!

«Θα συναντήσουμε μία ομάδα με πολύ υψηλή ποιότητα. Πέρυσι στο Champions League είχε μία πολύ ικανοποιητική πορεία. Η κατάταξη της Τσεχίας είναι υψηλότερη σε σχέση με της Ελλάδας. Από αυτήν την άποψη είναι πολύ πιο δυνατή από εμάς καθώς ο πρωταθλητής Τσεχίας πηγαίνει απευθείας στους ομίλους του Champions League. Επομένως θα έχουμε έναν προκριματικό γύρο πολύ ισορροπημένο».

Τάδε έφη Πέδρο Μαρτίνς αμέσως μετά την κλήρωση της 19ης Ιουνίου που έβγαλε στο δρόμο του Ολυμπιακού την Βικτόρια Πλζεν.

Κλήρωση Champions League: Με Βικτόρια Πλζέν ο Ολυμπιακός στα προκριματικά

Λίγες μέρες αργότερα μετά το φιλικό των «ερυθρολεύκων» με την Πογκόν στην Πολωνία, ο Πορτογάλος τεχνικός έχοντας μείνει ευχαριστημένος από την αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του στην καθημερινότητα της προετοιμασίας, είχε πει ότι «θα είμαστε έτοιμοι, εμείς θέλουμε να βρεθούμε στους ομίλους».

Δύο πρόσωπα ο Ολυμπιακός με Πογκόν 1-1(vid)

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Επειδή πλέον στην Τσεχία περιμένουν πώς και πώς τις διπλές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό και πέρα από το καθιερωμένο σκάουτινγκ που κάνει η Βικτόρια και το οποίο ξεκίνησε από το φιλικό με την Χάποελ Μπερ Σέβα, πλέον μπαίνει και σε μία διαδικασία να κάνει τα δικά της… «mind games»!

Ολυμπιακός - Χάποελ 2-2: Βαρούσαν στο ψαχνό οι Ισραηλινοί - Επαιξε και ο Σεμέδο

Εκτός πια κι αν είναι όντως τόσο αγχωμένοι οι άνθρωποι της Πλζεν όσο τους εμφανίζουν τα τσεχικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα: Οι οπαδοί της Βικτόρια είναι απαιτητικοί. Μπορεί να συμφώνησαν άπαντες στην Τσεχία ότι η κλήρωση με τον Ολυμπιακό ήταν κακή, καθώς ήθελαν την Βασιλεία, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πίεση για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση των προκριματικών. Όπως πίεση φυσικά υπάρχει και στο ερυθρόλευκο «στρατόπεδο».

Στην Πλζεν προτιμούσαν τη Βασιλεία από τον Ολυμπιακό

Εκείνο, όμως, που αγχώνει τους ποδοσφαιριστές της Βικτόρια δεν είναι μόνο η ποιότητα του Ολυμπιακού, για την οποία έχει αρχίσει να γίνεται εκτενής αναφορά εδώ και μερικές ώρες, εστιάζοντας στους Φορτούνη, Βαλμπουενά και Ποντένσε.

Τους αγχώνει το γεγονός το πώς θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός, επειδή θεωρούν δεδομένο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς στα φιλικά δεν θα παρουσιάσει 100% τον Ολυμπιακό που θα ετοιμάσει στο πρώτο ματς της Τσεχίας. Εκτιμούν ότι όλο και κάποιον άσο από το μανίκι του θα βγάλει, όλο και κάποιο στοιχείο θα περάσει στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», έτσι ώστε να τους αιφνιδιάσει.

Επίσης, αυτό που διαπιστώνει κάποιος διαβάζοντας τα ΜΜΕ της Τσεχίας είναι το εξής: Ότι ο κόσμος της Βικτόρια που παρακολουθεί και γνωρίζει ποδόσφαιρο, έχει μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές ένα επιπλέον άγχος που αφορά τον βαθμό ετοιμότητας των ομάδων.

Αυτό που λένε στην Τσεχία είναι ότι η Βικτόρια δεν θα έχει καμία δικαιολογία να εμφανιστεί ανέτοιμη στις 23 Ιουλίου, έχοντας παίξει ήδη δύο επίσημα ματς για το πρωτάθλημα εντός με την Σίγκμα Όλομουτς και εκτός με την Σλόβαν Λίμπερετς. Εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που το πρώτο του επίσημο παιχνίδι θα το δώσει απευθείας στο Πλζεν.

Όλα αυτά συμβαίνουν περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την αναμέτρηση της «Doosan Arena» και ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στα μέσα της προετοιμασίας του. Αντιλαμβάνεστε ότι το άγχος των Τσέχων θα αυξάνεται όσο πλησιάζει η 23η Ιουλίου.

Μπορεί την ημέρα της κλήρωσης ο προπονητής και οι παίκτες της Πλζεν να έδειχναν άνετοι μπροστά στις κάμερες, αλλά όσο περνάει ο καιρός, τόσο παρατηρείται μία ασφυκτική πίεση προς το ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτό λοιπόν είναι κάτι που θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός, έχοντας φυσικά και το αβαντάζ ότι η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη.