Δύο πρόσωπα ο Ολυμπιακός με Πογκόν 1-1(vid)

Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι με την 7η του πολωνικού πρωταθλήματος, εμφανίζοντας προβλήματα δημιουργίας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά «ανέβηκε» αισθητά στο δεύτερο μέρος με τις πολλές αλλαγές του Μαρτίνς στην επιθετική γραμμή. Αποστολή στη Πολωνία: Γιώργος Στασινόπουλος. 

Δύο πρόσωπα ο Ολυμπιακός με Πογκόν 1-1(vid)

Πρώτο φιλικό για τον Ολυμπιακό επί πολωνικού εδάφους και τελικό σκορ… 1-1. Αντίπαλος η Πογκόν, μια ομάδα που ήταν σαφέστατα πιο έτοιμη από τους «ερυθρόλευκους» έχοντας ξεκινήσει νωρίτερα την προετοιμασία της. Αισιόδοξα μηνύματα από τον σκόρερ Γιάννη Μασούρα, ήρεμη δύναμη ο Γκιγιέρμε στα χαφ, ενώ στο δεύτερο μέρος έβγαλε αρκετή ενέργεια ο Ντουρμισάι.

ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟ Α’ ΜΕΡΟΣ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε δύο συστήματα. Ξεκίνησε με 4-4-2 έχοντας τους Τζολάκη (γκολπόστ), Γιάννη Μασούρα (δεξί μπακ), Αβραάμ (στόπερ), Μπα (στόπερ), Τσιμίκα (αριστερό μπακ), Γκιγιέρμε – Ανδρούτσο στα χαφ, τους Βαλμπουενά και Μπρούνο στα δύο «φτερά» της επίθεσης και στη γραμμή κρούσης δίδυμο τους Σολδάνο και Κάιπερς.

Αν εξαιρεθούν κάποιες κούρσες του Γιάννη Μασούρα από τα δεξιά, από τα πόδια του οποίου λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός (πάσα στο 4’ στον Κάιπερς, δικό του διαγώνιο σουτ στο 16’ άουτ), η ωριμότητα του Γκιγιέρμε στο παιχνίδι του και κάποιες προσωπικές ενέργειες του Βαλμπουενά, δημιουργικά δεν είχαν να επιδείξουν και πολλά πράγματα οι «ερυθρόλευκοι».

Ηρθε στο 19’ και το γκολ της Πογκόν με κεφαλιά του Γκουαροτσένα που πρόλαβε τον Αβραάμ και ο Μαρτίνς έδωσε εντολή για αλλαγή συστήματος (4-2-3-1), περνώντας τον Κάιπερς στα πλάγια και τον Βαλμπουενά πίσω από τον Σολδάνο.

Σε γενικές γραμμές ο Στίπιτσα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο 45λεπτο.

Τα γκολ του Ολυμπιακός - Πογκόν 1-1 (vid)

«ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ» ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ

Η είσοδος των Ντουρμισάι (αντί Σολδάνο), Ποντένσε (αντί Βαλμπουενά) και εν μέρει του Γκερέρο (αντί Κάιπερς) έδωσε άλλον «αέρα» στο επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού. Για την ακρίβεια, η άμυνα της Πογκόν αισθάνθηκε μεγαλύτερη απειλή, την απειλή που δεν είχε νιώσει στο πρώτο 45λεπτο.

Ο Μαρτίνς άλλαξε και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (έβαλε Τοροσίδη – Βούκοβιτς), ενώ έδωσε χρόνο και στους μικρούς Μαρτίνη και Σουρλή.

Ο Γκιγιέρμε συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, από τα δικά του πόδια πέρασε αρκετές φορές η μπάλα και προσπαθούσε με κάποιες κάθετες μπαλιές να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάτι καλό, ωστόσο, θα πρέπει να σταθούμε περισσότερο στον Ντουρμισάι, ο οποίος έβγαλε μία ωριμότητα συνολικά στο κομμάτι της τακτικής.

Ο δε Γιάννης Μασούρας που ισοφάρισε σε 1-1 στο 65’ με αριστερό πλασέ έπειτα από φάση διαρκείας στα «καρέ» της Πογκόν, ήταν εκ των κορυφαίων και στο δεύτερο μέρος παρότι όσο περνούσε η ώρα, όπως ήταν φυσιολογικό, οι δυνάμεις του τον εγκατέλειπαν.

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΑ

Αρκετά καλά δείγματα γραφής έδειξε ο Ντουρμισάι, ο Μπα ήταν σταθερός στις τοποθετήσεις του ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε συνθήκες επίθεσης στις στατικές φάσεις, ο Βαλμπουενά με μια-δυο ενέργειες έδειξε ότι αν βρεθεί στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας δεν θα… ξεκολλάει από την ενδεκάδα, ενώ ο Μπρούνο ήταν μία… μέση κατάσταση, έχοντας πότε καλές στιγμές, και πότε κάποιες προσπάθειες που περίμενε ο Μαρτίνς ότι θα τις ολοκλήρωνε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-4-2) Α’ ΜΕΡΟΣ
Τζολάκης - Γιάννης Μασούρας Παπαδόπουλος Μπα Τσιμίκας – Γκιγιέρμε Ανδρούτσος Βαλμπουενά Μπρούνο – Σολδάνο Κάιπερς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-4-2) Β’ ΜΕΡΟΣ
Τζολάκης – Γιάννης Μασούρας Τοροσίδης Βούκοβιτς Μαρτίνης – Γκιγιέρμε (67’ Σουρλής) Ανδρούτσος Μπρούνο Ποντένσε – Γκερέρο Ντουρμισάι.

ΠΟΓΚΟΝ ΕΩΣ ΤΟ 60’ (4-3-3): Στίπιτσα – Στετς Ζεκ Τριανταφυλλόπουλος Νούνες – Ποντστάφσκι Κότζουλι Ντρίγκας – Φράντσακ Κόβαλτσικ Γκουαροτσένα.

ΠΟΓΚΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 60’ (4-3-3): Μπιρστίν – Μπαρτκόφσκι Παβλόφσκι Τασίτσκι Ματίνια – Σμολίνσκι Λιστκόφσκι Κοζλόφσκι – Χόστικα Βεντρικόφσκι (81’ Μπενέντιτσακ) Μπενιάμινα.

Τα γκολ του Ολυμπιακός - Πογκόν 1-1 (vid)