Ολυμπιακός - Χάποελ 2-2: Βαρούσαν στο ψαχνό οι Ισραηλινοί - Επαιξε και ο Σεμέδο

Μετά το 1-1 με την Πογκόν, οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν 2-2 με την Χάποελ Μπέερ Σέβα με γκολ – πέναλτι του Βαλμπουενά στις καθυστερήσεις. Πολύ ξύλο από τους Ισραηλινούς χωρίς λόγο και τραυματισμός του Ομάρ.

Ολυμπιακός - Χάποελ 2-2: Βαρούσαν στο ψαχνό οι Ισραηλινοί - Επαιξε και ο Σεμέδο

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε ξανά δύο πρόσωπα με την Χάποελ Μπεερ Σέβα (2-2) και όλως τυχαίως ήταν «καρμπόν» το ματς με την Πογκόν. Καλός επιθετικά όταν ο Μαρτίνς είχε τοποθετήσει τον Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης, σχετικά ακίνδυνος όταν έπαιξε στο δεύτερο μέρος με δίδυμο Γκερέρο – Σολδάνο.

Τα γκολ του Ολυμπιακός - Χάποελ Μπεέρ Σεβά 2-2 (vid)

Το φιλικό όμως μόνο… φιλικό δεν ήταν, αφού οι Ισραηλινοί χτυπούσαν στο «ψαχνό», με αποτέλεσμα να φύγει άρον-άρον για τον πάγκο ο Ομάρ μετά από εγκληματικό τάκλιν αντιπάλου του.

ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΚΑΙ «ΝΤΟΥΡΜΙ»

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε στο αρχικό σχήμα τον Σα στα γκολπόστ, τους Ομάρ (δεξιά), Μπα, Βούκοβιτς και Κούτρη στην άμυνα (αριστερά), τους Τοροσίδη και Σουρλή στα χαφ, τον Γιώργο Μασούρα και τον Ποντένσε στα δύο «φτερά» της επίθεσης και τον Φορτούνη πίσω από τον προωθημένο Ντουρμισάι. Σε σχέση με το ματς κόντρα στην Πογκόν μόνο ο Μπα πήρε φανέλα βασικού στα πρώτα δύο φιλικά επί πολωνικού εδάφους. Αυτή τη φορά όμως έπαιξε σε ρόλο δεξιού στόπερ και όχι αριστερού όπως κόντρα στους Πολωνούς.

Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός έδειξε τις διαθέσεις του. Με «όπλο» το πρέσινγκ ψηλά, με τον Ντουρμισάι να είναι ο πρώτος αμυντικός και τους Ποντένσε, Μασούρα και Φορτούνη να τον ακολουθούν, η Χάποελ δυσκολεύτηκε αρκετά για να βγάλει την μπάλα από την περιοχή της. Ήδη λίγο μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου είχε δύο καλές ευκαιρίες με το πλασέ του Ομάρ στο 9’ και το απευθείας χτύπημα φάουλ του Φορτούνη στο 11’.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν από τα πλάγια να αναπτυχθούν, πότε με τους Κούτρη - Μασούρα από αριστερά και πότε με τους Ομάρ – Ποντένσε από τα δεξιά. Κυρίως από τα δεξιά για την ακρίβεια, παρότι η κεφαλιά - γκολ του Ντουρμισάι ήρθε από μία γλυκιά σέντρα από τα αριστερά του Ποντένσε στο 28’ και μετά από κλέψιμο του Κούτρη σε προσπάθεια του Βίτορ.

Οι Ισραηλινοί προσπαθούσαν κυρίως μέσω στατικών φάσεων να απειλήσουν, είχαν μία χαμένη κεφαλιά του Βίτορ στο 25’, αλλά ισοφάρισαν στο 34’ έπειτα από μία αμυντική αδράνεια, καθώς ο Βούκοβιτς άργησε να πάει πάνω στον Σαφούρι που έδωσε έτοιμο γκολ στον Σαχάρ, με τον τελευταίο πάντως να ελέγχεται για οφσάιντ.

Θετικός εώς έναν βαθμό ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ως προς το κομμάτι της δημιουργίας (πάντα για τα δεδομένα της εποχής) και με τον πιτσιρικά Βασίλη Σουρλή να τρέχει σαν διάολος για να καλύψει τους χώρους, αλλά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για φάσεις από τον άξονα!

ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΕΣ ΚΛΟΤΣΙΕΣ!

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς πήγε να τιναχτεί στον αέρα στο 66’, όταν ο Γιοσέφι έκανε μία αδιανόητη ενέργεια και πήγε να σμπαραλιάσει με δυνατό τάκλιν τον αστράγαλο του Ελαμπντελαουί, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο Νορβηγός άρον-άρον από το ματς.

Video: Κόντεψαν να κόψουν τη μπάλα στον Ομάρ - Εξαλλος ο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς που έκανε κάποιες αλλαγές από το ξεκίνημα του β’ μέρους εώς και το τελευταίο τέταρτο, ήθελε να δώσει την ευκαιρία και στους Σεμέδο – Ραντζέλοβιτς να κάνουν το ντεμπούτο τους.

Η έξοδος του Ντουρμισάι και η είσοδος των Σολδάνο – Γκερέρο (το γύρισε σε κάτι σαν 4-4-2) δεν βοήθησαν ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι των Πειραιωτών και αν εξαιρεθεί ένα σουτ του Μασούρα (51’) και άλλο ένα του Φορτούνη (57’) κατά τ’ άλλα, έπεσε στην παγίδα των Ισραηλινών που έριξαν τον ρυθμό και τάραξαν τους παίκτες του Μαρτίνς στις κλοτσιές.

Στο 60’ ο Χασελμπάινκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σουρλή στη μεσαία γραμμή και μένοντας όρθιος από τα μαρκαρίσματα των Σουρλή και Μπα, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σα με ωραίο σουτ, γράφοντας το 2-1 για την Χάποελ.

Μαρτίνς: «Είδαμε θετικά πράγματα»

Τελικά ο Ολυμπιακός γλίτωσε την ήττα χάρη σε μία ωραία προσπάθεια του Μπρούνο που έδωσε έτοιμο γκολ στον Βαλμπουενά που ανατράπηκε από τον Σέτκους και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γάλλος ήταν αυτός που εκτέλεσε το πέναλτι και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της ισραηλινής εστίας για το 2-2 στο 92’.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Σα – Ελαμπντελαουί (68’ Ανδρούτσος) Μπα (61’ Αβραάμ) Βούκοβιτς (73’ Σεμέδο) Κούτρης (46’ Τσιμίκας) – Τοροσίδης (46’ Γκιγιέρμε) Σουρλής (76’ Μπρούνο) – Γιώργος Μασούρας (61’ Ραντζέλοβιτς) Ποντένσε (44’ Βαλμπουενά) Φορτούνης (61’ Σολδάνο) – Ντουρμισάι (61’ Γκερέρο).

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΕΡ ΣΕΒΑ: Σέτκους, Μπεν Μπίτον, Γκόλντμπεργκ, Αμίτ Μπίτον, Μίγκελ Βίτορ, Σαμίρ, Σαμπάγκ, Σαφούρι, Μάριν, Χάσελμπαϊνκ, Σαχάρ.
Στο β’ μέρος έπαιξαν και ο Ζρίχα, Ντάντια, Γιοσεφί, Λέβι, Μπίτον, Μαμάι, Τάχα.