Μπράγκα – Παναθηναϊκός 2-1: Όλα για όλα στο ΟΑΚΑ! (highlights)

Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 2-1 στο 90+5’ με τον Μαντσίνι και πλέον θα παίξει το… τομάρι του στη ρεβάνς στις 29 Αυγούστου απέναντι στην Μπράγκα

Μπράγκα – Παναθηναϊκός 2-1: Όλα για όλα στο ΟΑΚΑ! (highlights)

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να… κρατηθεί μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης, καθώς έχασε με 2-1 από τη Μπράγκα στην Πορτογαλία στο πρώτο ματς των play off του Champions League χάρη σε ένα γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι στις καθυστερήσεις.

Πλέον όλα θα κριθούν στην ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο μέρος είχε τις ευκαιρίες, πίεσε την Μπράγκα και πήρε την κατοχή της μπάλας, με τον Παλάσιος να είναι ιδιαίτερα δραστήριος και τον Βαγιαννίδη να έχει καλές ενέργειες, πλαγιοκόπησε αρκετές φορές την άμυνά της, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Με εξαίρεση τον Μπρούμα η Μπράγκα δεν είχε κανέναν άλλον παίκτη σε καλή βραδιά έως τώρα, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού της και δεν είχε υπό τον έλεγχό της τη ροή του αγώνα έχοντας συνεχώς το μυαλό της στα μετόπισθεν.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν στο β’ μέρος, καθώς η Μπράγκα ανέβασε στροφές, πίεσε τον Παναθηναϊκό και με τον Μπρούμα κινητήριο μοχλό άλλαξε τις ισορροπίες.

Στο 51’ο Μπρούμα πλαγιοκόπησε την άμυνα του Παναθηναϊκού τροφοδότησε τον Αμπέλ Ρουίθ, που με σουτ έκανε το 1-0.

Στο 62': Ο Μαντσίνι κλέβει τη μπάλα, κάνει την σέντρα και ο Σπόραρ σε άδειο τέρμα χάνει τεράστια ευκαιρία

Οι Πορτογάλοι εκμεταλλεύτηκαν την κακή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού και με τον Τζαλό στο 73’ έκαναν το 2-0 έπειτα από λάθος των Βαγιαννίδη και Γεντβάι.

Όμως οι «πράσινοι» είπαν την… τελευταία κουβέντα στο ματς, καθώς στο 90+5’ο Μαντσίνι πήρε την μπάλα από κάθετη πάσα του Ιωαννίδη και μείωσε σε 2-1.

Μικρογραφία

ΜΠΡΑΓΚΑ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1

Γήπεδο: «Estádio Municipal de Braga»

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)

Σκόρερς: Αμπέλ Ρουίθ (51’), Τζαλό (73’)- Μαντσίνι (90+5’)

Κίτρινες: Νιακατέ (45+5’), Φόντε (53’) - Τζούρισιτς (8’), Αράο (84’), Μπρινιόλι (86’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΜΠΡΑΓΚΑ (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους- Βίκτορ Γκόμες, Φιόντε, Νιακατέ, Μαρίν- Μουστράτι (λ.τ. 36’ Αντρέ ‘Ορτα), Καρβάλιο- Όρτα (84’ Λόπες), Μπρούμα (84’ Αντρέ Κάστρο), Πίτσι (66’ Τζαλό) - Αμπέλ Ρουίθ


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι- Χουάνκαρ, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Βαγιαννίδης- Πέρεθ, Βιλένα (76’ Τσέριν) – Παλάσιος(76’ Αϊτόρ), Τζούρισιτς (65’ Μπερνάρ), Μαντσίνι- Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης)