European Super League: Αποχώρησε η Μάντσεστερ Σίτι, έπεται η Τσέλσι, πίεση των παικτών της Λίβερπουλ

Η Μάντσεστερ Σίτι αποχώρησε. επίσημα, από την  European Super League κι ακολουθεί η Τσέλσι, ενώ οι παίκτες της Λίβερπουλ με ανάρτηση του αρχηγού Χέντερσον, τάχθηκαν, μαζικά, κατά της συμμετοχής εκεί

European Super League: Αποχώρησε η Μάντσεστερ Σίτι, έπεται η Τσέλσι, πίεση των παικτών της Λίβερπουλ

Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι ραγδαίες και η «ανταρσία» των 12 με την ESL μπάζει νερά.

Η Μάντσεστερ Σίτι αποχώρησε, επίσημα, από την ESL, ενώ οι πληροφορίες θέλουν και την Τσέλσι έτοιμη να την μιμηθεί.

Εξάλλου στην Λίβερπουλ μια ανάρτηση του αρχηγού Τζόρνταν Χέντερσον στο facebook ίσως δίνει τον τόνο του τι θ' ακολουθήσει αφού αναφέρεται ότι συλλογική απόφαση είναι ότι δεν επιθυμούν ν' αγωνιστούν στη νεοσύστατη διοργάνωση...

Με τις πληροφορίες να θέλουν και τις υπόλοιπες τρεις ομάδες από τη «Γηραιά Αλβιώνα» (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Τότεναμ)από τις 12 (αντάρτισσες) να είναι έτοιμες προς αποχώρηση...

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν πως και στην Ισπανία υπάρχουν… δεύτερες σκέψεις από ομάδες μπροστά στην γενική κατακραυγή των οπαδών τους και του ποδοσφαιρικού κόσμου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι εκείνη που έχει εκφράσει επιφυλάξεις για την επιτυχία του εγχειρήματος και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει τη στάση της.

Την ίδια ώρα λαμβάνουν χώρα συνεχείς επαφές και διαπραγματεύσεις με τους «πρωτεργάτες» του εγχειρήματος Φλορεντίνο Πέρεθ και Αντρέα Ανιέλι, οι οποίοι προσπαθούν να διατηρήσουν αρραγές το… μέτωπο της ανταρσίας.

Εξελίξεις υπάρχουν και στη Μπαρτσελόνα! Ο πρόεδρος του συλλόγου Τζουάν Λαπόρτα βλέποντας τις έντονες αντιδράσεις των φιλάθλων της ομάδας άφησε να εννοηθεί πως την τελική απόφαση θα τη λάβει ο ίδιος ο λαός των «μπλαουγκράνα».

Σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ στην ιβηρική χερσόνησο σκοπεύει να προχωρήσει σε δημοψηφισματικού χαρακτήρα διαδικασία. Όλα δείχνουν όμως ότι οι οπαδοί των Καταλανών έχουν ήδη ψηφίσει…

Την... κάνει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Στην έξοδο όμως βρίσκεται και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με τους Χάρι Μαγκουάιρ και Λουκ Σο να... πρωτοστατούν και να πείθουν το αφεντικό της ομάδας, Εντ Γούντγουορντ, να δηλώσει την αποχώρηση του συλλόγου από την European Super League, οι «κόκκινοι διάβολοι» αναμένεται σύντομα να ανακοινώσουν με τη σειρά τους πως εγκαταλείπουν τον... Τιτανικό των «12».

Μάλιστα σύμφωνα με αναφορές στα βρετανικά ΜΜΕ το αφεντικό της ομάδας Εντ Γούντγουορντ αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του από την ηγεσία Γιουνάιτεντ!

Εν τω μεταξύ συγκλήθηκε έκτακτη συνέλευση των «12» παρουσία των προέδρων των ομάδων κι αναμένονται ανακοινώσεις...