Ζότα: «Είναι απογοητευτικό να βλέπεις την ομάδα στην τηλεόραση και να μη μπορείς να κάνεις τίποτα»

Ο φορμαρισμένος επιθετικός της Λίβερπουλ, Ντιόγκο Ζότα μίλησε για τον αποψινό αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και τις δυσκολίες που είχε το διάστημα που έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού.

Ζότα: «Είναι απογοητευτικό να βλέπεις την ομάδα στην τηλεόραση και να μη μπορείς να κάνεις τίποτα»

Ο Πορτογάλος επιθετικός της Λίβερπουλ έχει επιστρέψει στη δράση «καυτός» και είναι έτοιμος για τον αποψινό αγώνα με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ζότα μίλησε για την αναμέτρηση με τη Ρεάλ και όχι μόνο.

Για τον αριθμό γκολ πού έχει σκοράρει μέχρι στιγμής:

«Όντως, σκοράρω μία καλή ποσότητα γκολ. Αυτό θέλω να κάνω – να βοηθήσω την ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν. Δε με νοιάζει αν δε σκοράρω, όσο η ομάδα κερδίζει»

Για τις ασίστ του Αλεξάντερ Άρνολντ:

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Εμείς οι παίκτες της επίθεσης χρειαζόμαστε συνήθως αυτές τις ασίστ, και όλοι γνωρίζουμε την ικανότητα του Τρεντ στις σέντρες και τις πάσες. Δεν ήταν η πρώτη του ασίστ, και ελπίζω ούτε η τελευταία»

Η Λίβερπουλ ύστερα από 3 σερί νίκες παίζει με τη Ρεάλ:

«Βρισκόμαστε σε καλό momentum. Φύγαμε για τις εθνικές ομάδες με δύο νίκες και 0 γκολ κατά στα τελευταία 2 παιχνίδια. Τώρα ακολουθούμε το ίδιο μονοπάτι με άλλη μία καλή νίκη, και η εμφάνισή μας εναντίον της Άρσεναλ, ήταν πολύ καλύτερη απ’ ότι στα προηγούμενα παιχνίδια. Θέλουμε να χτίσουμε σε αυτό. Είναι μία μεγάλη πρόκληση για μας και χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι»

Για το τι θα χρειαστεί για να κερδίσει η ομάδα του:

«Θα χρειαστούν πολλά και μεγάλη προσπάθεια. Θα χρειαστεί να τρέξουμε πολύ, να παλέψουμε πολύ, λόγω του τρόπου με τον οποίο παίζουν. Είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στη διοργάνωση, είναι συνηθισμένοι στις νοκ άουτ αναμετρήσεις, και θα χρειαστεί να είμαστε στα καλύτερά μας αν θέλουμε να πάρουμε αποτέλεσμα αύριο»

Για την τακτική και τη σύνθεση πού θεωρεί ότι θα ακολουθήσει η Λίβερπουλ:

«Το σύστημα είναι προφανώς σημαντικό, όμως νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος πού παίζουν. Ο προπονητής μας μάλλον θα μπορεί να τον μαντέψει, όμως δε μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι μέχρι την έναρξη του αγώνα.

Είναι δύσκολο να προβλέψεις τέτοια πράγματα. Χρειάζεται απλά να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν και αυτοί, είτε παίξουν με τρεις στην άμυνα είτε με τέσσερις»

Για την περίοδο πού έπαιζε στην τοπική αντίπαλο της Ρεάλ, την Ατλέτικο Μαδρίτης:

«Υπέγραψα στην Ατλέτικο, όμως δεν έπαιξα σε κανένα επίσημο παιχνίδι, οπότε ναι μεν ξέρω για την αντιπαλότητα, ωστόσο δεν πρόλαβα να τη νιώσω. Είμαι εστιασμένος στο να κερδίσω το παιχνίδι για τη Λίβερπουλ και σε τίποτε άλλο»

Ο Ζότα ρωτήθηκε για τη φόρμα του μετά την επιστροφή του από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε:

«Για έναν παίκτη, ένας τραυματισμός είναι το χειρότερο πού μπορεί να του συμβεί. Το να βλέπεις την ομάδα στην τηλεόραση και να μη μπορείς να κάνεις τίποτα είναι απογοητευτικό. Χρειάστηκε να εστιάσω στην ανάρρωσή μου, να επιστρέψω στο γήπεδο και να κάνω όσα έκανα και πριν τον τραυματισμό, δηλαδή να βοηθάω, να δίνω το καλύτερό μου, και μακάρι να συνεχίσω να σκοράρω και να κάνω όλα αυτά».