Πόρτο-Γιουβέντους 2-1: Προβάδισμα πρόκρισης οι «Δράκοι» (Highlights)

Η Πόρτο επικράτησε με σκορ 2-1 της Γιουβέντους χάρη στα γκολ των Ταρέμι (1') και Μαρεγκά (46'). Οι Ιταλοί μείωσαν στο 82' με τον Κιέζα και έμεινε ζωντανοί για την πρόκριση.

Πόρτο-Γιουβέντους 2-1: Προβάδισμα πρόκρισης οι «Δράκοι» (Highlights)

Η Πόρτο έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους "16" του Champions League, αλλά αυτό το γκολ του Κέιζα στο 82' που διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με τη Γιουβέντους της έκανε πολύ δύσκολο το έργο για τη ρεβάνς της 9ης Μαρτίου στο Τορίνο.

Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στη Γιουβέντους, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Το ματς ξεκίνησε εντυπωσιακό για την Πόρτο και μόλις στο 65ο δευτερόλεπτο της αναμέτρηση ο Μπετανκούρ γύρισε λανθασμένα τη μπάλα στον Σζέσνι, εκείνος δεν μπόρεσε να κοντρολάρει σωστά και ο Ταρέμι από κοντά έκανε το 1-0 για την Πόρτο. Οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και η Γιουβέντους απείλησε για πρώτη φορά στο 41' με τον Ραμπιό να κάνει ανάποδο ψαλίδι και τον Μαρτσεζίν να βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Η Πόρτο στο 20ο δευτερόλεπτο της επανάληψης έκανε το 2-0. Ο Μαναφά έκανε την επέλαση από δεξιά, γύρισε τη μπάλα στον Μαρεγκά και αυτός από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0. Η ομάδα του Κονσεϊσάο έδειχνε να έχει το παιχνίδια στον έλεγχο της και να το κρατάει στα χέρια της. Δεν κινδύνευε από τους Ιταλούς.

Παρόλα αυτά όσο τα ματς πλησίαζε στο τέλος τόσο η Γιουβέντους έψαχνε το γκολ με μεγαλύτερη ένταση. Το βρήκε αυτό στο 82ο λεπτό όταν ο Ραμπιό μπήκε από αριστερά στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα σε ένα σημείο που ήταν ο Κιέζα και με πλασέ μείωσε σε 2-1. Στο επόμενο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία η Γιουβέντους για το 2-2 και το ματς ολοκληρώθηκε με έντονες διαμαρτυρίες των Ιταλών για τη διαιτησία. Η ομάδα του Πίρλο φωνάζει για την τελευταία φάση που ο Ζαϊντού φαίνεται να ανατρέπει εντός περιοχής τον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το ματς σφυρίζοντας τη λήξη του λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Κάπως έτσι η Πόρτο πέτυχε την πρώτη της εντός έδρας νίκη επί της Γιουβέντους και πλεονέκτημα για την πρόκριση.

Πόρτο (Σέρχιο Κονσεϊσάο): Μαρτσεσίν - Μαναφά, Πέπε, Μπεμπά, Ζαϊντού - Σέρχιο Ολιβέιρα (90' Κονσεϊσαό), Ουρίμπε, Οτάβιο (57΄Λουίς Ντίας) - Κορόνα (90' Λουμ), Μαρεγκά (66’ Γκρούιτς), Ταρεμί

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο):Σέζνι - Ντανίλο, Κιελίνι (35’ λ.τρ.Ντεμιράλ), Ντε Λιχτ, Άλεξ Σάντρο - Κιέζα, Ραμπιό, Μπεντανκούρ, ΜακΚένι (63’ ΜακΚένι) – Κουλουσέφσκι (77’ Ράμσεϊ), Κρ. Ρονάλντο.