Λειψία - Λίβερπουλ 0-2: «Κόκκινο» προβάδισμα πρόκρισης με Σαλάχ και Μανέ!(highlights)

Η Λίβερπουλ «καθάρισε» το εκτός έδρας ματς με τη Λειψία μέσα σε ένα πεντάλεπτο στο β' μέρος και πήρε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Champions League.

Λειψία - Λίβερπουλ 0-2: «Κόκκινο» προβάδισμα πρόκρισης με Σαλάχ και Μανέ!(highlights)

Αποφασιστικό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού Champions League απέκτησε η Λίβερπουλ το βράδυ της Τρίτης στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης απέναντι στην -τυπικά- γηπεδούχο Λειψία.

Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ χρειάστηκαν μόλις ένα πεντάλεπτο στο β' μέρος προκειμένου να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και με αυτό το 0-2 στο ενεργητικό τους έχουν τεράστιο αβαντάζ ενόψει του δεύτερου ματς των δύο ομάδων στις 10 Μαρτίου.

Κι όμως, η Λειψία έφτασε μια... ανάσα από το γκολ με το σκορ στο 0-0, όταν μόλις στο 5ο λεπτό ο Ντάνι Όλμο με καρφωτή κεφαλιά «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι του Άλισον, ο οποίος είδε με ανακούφιση τη μπάλα να μην μπαίνει στα δίχτυα της εστίας του...

Κι αφού στάθηκε τυχερή σε αυτό το σημείο, η Λίβερπουλ στο πεντάλεπτο 53'-58' ουσιαστικά σφράγισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, αρχικά με σκόρερ τον Μοχάμεντ Σαλάχ και ακολούθως με τον Σαντιό Μανέ.

Οι συνθέσεις

ΛΕΙΨΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάστσι, Ουπαμεκανό, Ανχελίνιο, Κλόζτερμαν, Μουκιελέ (64’ Ορμπάν), Άνταμς, Ζάμπιτσερ, Καμπλ (73’ Χουάνγκ), Όλμο, Ενκουνκού, Αϊνταρά (64’ Πόουλσεν).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Καμπάκ, Χέντερσον, Τζόουνς, Τιάγκο (72’ Τσάμπερλεϊν), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (90′ Ν.Ουίλιαμς), Φιρμίνο (72’ Σακιρί).