Δίκαιο να περάσει, αλλά πρέπει να μάθει

Σε καμία περίπτωση η ήττα του Ολυμπιακού από την Πόρτο (0-2) δεν πρέπει να σκορπίσει απογοήτευση. Ο αντικειμενικός στόχος που επετεύχθη και η ομάδα που «φωνάζει» ότι έχει θέμα στην άμυνα.

Δίκαιο να περάσει, αλλά πρέπει να μάθει

Το ποδόσφαιρο μπορεί αρκετές φορές να είναι άδικο, αλλά συνήθως σε βάθος χρόνου είναι ένα δίκαιο άθλημα και ο καλύτερος συνεχίζει, κατακτά τίτλους και διακρίνεται.

Αυτό ακριβώς ισχύει 100% και στην περίπτωση του Ολυμπιακού, που δίκαια συνεχίζει στο Europa League. Θα ήταν άδικο για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να μη συνεχίσει στην Ευρώπη και να δει τη Μαρσέιγ να περνάει στην επόμενη φάση, όπως φυσικά θα ήταν άδικο και για τις Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι να μείνουν εκτός Champions League και να περάσουν είτε ο Ολυμπιακός είτε η Μαρσέιγ!

Μετά το ματς του Ολυμπιακού στην Αγγλία με τη Σίτι είχαμε αναφέρει πως αυτό είναι το Champions League. Αυτό είναι το επίπεδο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εάν δεν θέλουμε να το καταλάβουμε εδώ στην Ελλάδα, ας κοιτάξουμε τι έγινε στους άλλους ομίλους και ποιες ομάδες αποκλείστηκαν και είτε συνεχίζουν στο Europa είτε πήγαν... σπίτι τους.

Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε πολλές ομάδες. Μόνο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μιλήσουμε και εκεί τελειώνουν όλα.

Ναι, αυτός ο Ολυμπιακός που είδαμε στις έξι αγωνιστικές του φετινού Champions League δεν άξιζε να συνεχίσει στη νοκ άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Μπορεί να μη μας αρέσει, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αξίζει όμως να συνεχίσει στο Europa κι αν φυσικά μάθει από τα... παιδικά του λάθη, τότε σε λίγο καιρό, όταν θα συζητάμε για τα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa, τα πράγματα να είναι διαφορετικά.

Σαφώς και η χθεσινή (9/12) εικόνα του Ολυμπιακού προβληματίζει. Σαφώς και οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς δεν ικανοποίησαν, αλλά ο Ολυμπιακός δεν συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ γιατί του έκανε χάρη η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «γαλάζιοι» του Πεπ Γκουαρντιόλα έκαναν το αυτονόητο.

Ο Θρύλος συνεχίζει στην Ευρώπη ή για να είμαστε πιο ακριβείς ΜΟΝΟ ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη από τη χώρα μας, γιατί σκόραρε ο Χασάν στο φινάλε της αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνεχίζει γιατί πριν από μια εβδομάδα σκόραρε με τον Μαντί Καμαρά μέσα στη Μασσαλία στον «τελικό» με αντίπαλο τους Γάλλους και έδειξε πως είναι πολύ καλύτερος, αυτήν την περίοδο, από την ομάδα του Βίλας-Μπόας και δίκαια προχώρησε, ενώ η Μαρσέιγ αποκλείστηκε.

Μπορεί να μη μας αρέσει, αλλά στον όμιλο του Ολυμπιακού αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Ο αντικειμενικός στόχος των Πειραιωτών λοιπόν επετεύχθη, αλλά εάν και εφόσον στο μεγάλο λιμάνι... μείνουν στην πρόκριση, τότε θα κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.

Η ομάδα «φωνάζει» πως έχει θέμα στην άμυνα και ειδικά στα άκρα της. Έχει... βγει η γλώσσα των Χολέμπας, Ραφίνια, αλλά δεν υπάρχει και άλλος να παίξει και δεν είναι της στιγμής να συζητάμε τι εικόνα θα είχε η ομάδα εάν υπήρχαν στο ρόστερ οι Τσιμίκας, Ομάρ.

Όπως η ομάδα έχει ζητήματα και στα άκρα της επίθεσής της και δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη ο κόσμος να... βαφτίζει Ποντένσε ή Γκαλέτι ή Τζόρτζεβιτς ποδοσφαιριστές που έχουν μόλις λίγα… χιλιόμετρα στην καριέρα τους και «φορτώνονται» με άγχος.

Σε καμία περίπτωση η χθεσινή (9/12) ήττα δεν πρέπει να σκορπίσει απογοήτευση. Χρειάζεται περισυλλογή και σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης για να καταφέρει η ομάδα να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.