Η Ρεν για πρώτη φορά στο Champions League χωρίς να αγωνιστεί

Η Ρεν θα βρεθεί στο Champions League της νέα σεζόν χωρίς καν να μπει στην διαδικασία να... παίξει ποδόσφαιρο!

Η Ρεν για πρώτη φορά στο Champions League χωρίς να αγωνιστεί

Ούτε θα ιδρώσουν, ούτε θα περάσουν την ψυχική φθορά των προκριματικών αναμετρήσεων. Ο λόγος για τους παίκτες της Ρεν, που καθισμένοι στον... καναπέ τους, παρακολουθώντας τις αναμετρήσεις του Final 8 για το Europa League, εξασφάλισαν την παρουσία τους στους ομίλους του Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Πως όμως συνέβη αυτό; Η ομάδα της Βρετάνης, κατέλαβε την τρίτη θέση στο Σαμπιονά που διεκόπη πριν την ολοκλήρωση του λόγω κορονοϊού. Και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σχετικά, θα έπρεπε να παίξουν δύο προκριματικούς γύρους για να βρεθούν για πρώτη φορά στην Ιστορία τους, στην φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, η Ρεν θα μπορούσε να απαλλαγεί από αυτές της αβέβαιης έκβασης αναμετρήσεις, «ανακτώντας» την θέση που έχει δεσμευτεί για τον νικητή του Europa League, εάν ο τελευταίος είχε ήδη προκριθεί στους ομίλους του νέου Champions League.

Όπερ και εγένετο, καθώς οι τέσσερις ομάδες που συνεχίζουν την διεκδίκηση του Europa League, δηλαδή η Ιντερ, η Σεβίλλη, η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και η Σαχτάρ Ντόνετσκ, έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους ομίλου του Champions League, μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Έτσι, η Γαλλία θα έχει τρεις εκπροσώπους στους ομίλους του Champions League, καθώς εκτός της Ρεν στην κληρωτίδα θα μπουν επίσης η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μαρσέιγ, ενώ στο Europa League θα λάβουν μέρος από γαλλικής πλευράς, η Λιλ, η Νις και η Ρεμς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ